- Project Runeberg -  Ord och visor /
58

(1912) [MARC] Author: Axel Engdahl - Tema: Göteborg
Table of Contents / Innehåll | << Previous | Next >>
  Project Runeberg | Catalog | Recent Changes | Donate | Comments? |   

Full resolution (TIFF) - On this page / på denna sida - Ord men inga visor - Rötmånadsbref

scanned image

<< prev. page << föreg. sida <<     >> nästa sida >> next page >>


Below is the raw OCR text from the above scanned image. Do you see an error? Proofread the page now!
Här nedan syns maskintolkade texten från faksimilbilden ovan. Ser du något fel? Korrekturläs sidan nu!

This page has never been proofread. / Denna sida har aldrig korrekturlästs.

58

feltornet till den grad, att detta numera användes som underjordiskt panorama intemational. Kanariefåglarna flyga omkring stekta och späckade och slå sig ned på alla lediga gafflar.

Åt djurdressyren har jag inte mycken tid att ägna mig (du vet hur stor djurvän jag är, gamle vän!) Hela min djursamling utgöres af två halstrade graf-laxar och fyra förnicklade filbunkar. Jag hade också en förgylld porslinshöna utaf guttaperkasilke, men hon var rofgirig och satte i sig en af mina skickligaste filbunkar och fick naturligtvis benen i halsen, ådrog sig ägg-hvita och skomakaresocker samt dog af potatissjuka. Så att jag har nog haft sorger också må du tro.

Hur är det med dina uppfinningar? Äfven jag syss^ lar med sådant, hvarom du naturligtvis läst i postil-lorna därhemma. Mina brädfodrade isbyxor t. ex. vunno varmt erkännande på sista prästmötet i Kungl. operan. Jag hade utan tvifvel vunnit både guld och lagerdricka, om jag hunnit ta patent på uppfinningen, men kan du tänka dig, hvad som hände? Högmods-djäfvulen flög i isbyxorna, hvilka inbillade sig varakejsar Wilhelm, ställde sig i solskenet, ådrogo sig (tänk dig ett par byxor som själfva ådrogo sig!) solsting och af-ledo utan att ha förnöjt en enda sval stjärt!

Receptet till patentet fick jag aldrig reda på; det hade, enligt hustru mins utsago, blifvit uppätet af en kringvandrande eldgaffel, som idkade försäljning af kanderade pansarbåtar och syltade skohorn. — Låt aldrig högmodsdjäfvulen ta fot om dig och akta dig för solsken.

Med min musik är det si och så. Jag har så litet tid. En gång i veckan har jag dock presidenten och »Figaros» redaktion hos mig på en liten soirée. Du skulle se när presidenten sätter pianot under

<< prev. page << föreg. sida <<     >> nästa sida >> next page >>


Project Runeberg, Sat Dec 9 22:26:37 2023 (aronsson) (download) << Previous Next >>
https://runeberg.org/enaxordo/0058.html

Valid HTML 4.0! All our files are DRM-free