- Project Runeberg -  Byggmästaren : tidskrift för arkitektur och byggnadsteknik / Tjuguåttonde årgången. 1949 /
238

Table of Contents / Innehåll | << Previous | Next >>
  Project Runeberg | Like | Catalog | Recent Changes | Donate | Comments? |   

Full resolution (JPEG) - On this page / på denna sida - N:r 11 - Höganäs-Billesholms AB:s nya centrallaboratorium, av civilingenjör Göran Lindblad, Helge Zimdahl, arkitekt SAR, professor Nils Ahrbom

scanned image

<< prev. page << föreg. sida <<     >> nästa sida >> next page >>


Below is the raw OCR text from the above scanned image. Do you see an error? Proofread the page now!
Här nedan syns maskintolkade texten från faksimilbilden ovan. Ser du något fel? Korrekturläs sidan nu!

This page has never been proofread. / Denna sida har aldrig korrekturlästs.

Fig. 5. Biblioteket.

Fig. 6. Studiebord i biblioteket.

Experimenthallen

Endast till en mindre del är källaren utgrävd under
experimenthallen, i huvudsak för att skapa en
kommunikationsmöjlighet till källaren. Största delen av
golvet är därför ett 6—8 cm vibrobetonggolv ovanpå
ett 50 cm skikt slaggbetong direkt på mark.

Bärande konstruktionen är betongramar.

Takplattan består av 15 cm betong och där ovanpå
i ordning cellbetongisolering, membranisolering, 5 cm
sand och 5 cm överbetong, Fig. 17—19.

Allmänt

Ytterväggar är i allmänhet utförda som hålmurar
av tegel. Ytterskalet består av 1/2 sten Höganäs
rödbruna fasadtegel. Innanförvarande hålrum är 65 mm.
Bakmuren utgöres av 1,4 Hyllingetegel, 11/2 sten
tjock viel laboratorierna för att ge utrymme åt
slitsar, för övrigt 1 sten tjock. Ytterskalet förbindes med
bakmuren genom sten, vilkens förbindande koppända

2l8 Byggmästaren 1949, 10

<< prev. page << föreg. sida <<     >> nästa sida >> next page >>


Project Runeberg, Thu Jan 9 15:48:53 2020 (aronsson) (download) << Previous Next >>
http://runeberg.org/byggmast/1949/0246.html

Valid HTML 4.0! All our files are DRM-free