- Project Runeberg -  Ord och visor /
59

(1912) [MARC] Author: Axel Engdahl - Tema: Göteborg
Table of Contents / Innehåll | << Previous | Next >>
  Project Runeberg | Catalog | Recent Changes | Donate | Comments? |   

Full resolution (TIFF) - On this page / på denna sida - Ord men inga visor - Rötmånadsbref

scanned image

<< prev. page << föreg. sida <<     >> nästa sida >> next page >>


Below is the raw OCR text from the above scanned image. Do you see an error? Proofread the page now!
Här nedan syns maskintolkade texten från faksimilbilden ovan. Ser du något fel? Korrekturläs sidan nu!

This page has never been proofread. / Denna sida har aldrig korrekturlästs.

59

hakan och spelar kväsarvalsen! Slagverket skötes af »Figaro».

Min äldste son, 6 månader, var med på automobil-täflingarne. Efter 1 timmes färd steg han dock ur i Köln. Han var då trettiosex år gammal. Så fort hade det gått. Han åkte hem på ett apelsinskal efter det nya aseptintåget (man har kommit underfund med att aseptin också är nyttigt för lokomotivtender) och ligger sedan dess sjuk på Moulin Rouge i den s. k. apelsinsjukan. Han hade under färden råkat sitta på en apelsinkärna, som inträngde i högra vinskinkan, hvarest den slog rot. Han är nu i det närmaste återställd och har endast olägenheten af ett äppleträd i magen, som bär de härligaste lingonpäron. Du kan tänka dig vår glädje! Jag som är vegetarian och hustru min, dotter till en trädgårdsmästare som stupade i Fransk-tyska kriget.

Nu kunna vi alltså snart sätta i verket min länge närda plan att öppna en bokhandel, där folk kan få af lagda kläder på af betalning.

Du får verkligen be mig om ursäkt, men nu måste jag sluta min skrifvelse för denna gång, ty just nu anlände Alexander Dumas d. ä. och Coquelin d. y., hvilka båda hos mig ta lektioner i klockringning. Den förre har inga anlag tillföljd af kronisk heshet i vänstra lillfingret, hvaremot den senares musikaliska förutsättningar ligga dolda bakom en liktorn på en fots område i högra mungipan.

Min trettiosexårige son, som läst igenom detta bref, finns ej mer. Han hade för vana att bli ett år yngre för hvarje godt skratt han fick sig, och är nu ofödd.

Kanske går han omkring i Trettioåriga kriget och skjuter med kålbössa (äfven han var vegetarian) på Wallenstein. Hvad vet jag.

<< prev. page << föreg. sida <<     >> nästa sida >> next page >>


Project Runeberg, Sat Dec 9 22:26:37 2023 (aronsson) (download) << Previous Next >>
https://runeberg.org/enaxordo/0059.html

Valid HTML 4.0! All our files are DRM-free