- Project Runeberg -  Hvem er hvem i norsk kulturliv /
193

(1987) [MARC] With: Herman Berthelsen - Tema: Who is who
Table of Contents / Innehåll | << Previous | Next >>
  Project Runeberg | Like | Catalog | Recent Changes | Donate | Comments? |   

Full resolution (JPEG) - On this page / på denna sida - H - Hvenekilde ...

scanned image

<< prev. page << föreg. sida <<     >> nästa sida >> next page >>


Below is the raw OCR text from the above scanned image. Do you see an error? Proofread the page now!
Här nedan syns maskintolkade texten från faksimilbilden ovan. Ser du något fel? Korrekturläs sidan nu!

This page has never been proofread. / Denna sida har aldrig korrekturlästs.

studier.

Nordisk mester i rytmisk sportsgymnastikk.
Styremedlem i landslaget Dans i skolen. Medlem
N.B.F. og I. S.T. D. 3-årig arbeidsstipend.

Hvenekilde, Søren, 7. mai 1940,
høgskolelektor, Statens bibliotekhøgskole.
Ekstraordinær lektor i dansk ved Umeå
Universitet 1967-68. Forskningsstipendiat ved
Aarhus Universitet 1968. Universitetslektor i
dansk ved Universitetet i Bergen 1968-70.
Gjesteforeleser ved Svenska social- og
kommunalhögskolan, Helsingfors h. 1979 og v.
1981, ved Universitetet i Reykjavik h. 1981 og
ved Åbo Akademi h. 1984.
Cand. philol. Nordisk språk og litteratur
hovedfag (Aarhus Universitet h. 1965). Historie
mellomfag (Universitetet i Oslo h. 1966).
Musikk grunnfag (Universitetet i Oslo v. 1967).
Finsk mellomfag (Universitetet i Oslo h. 1985).
Pedagogiske seminar (Universitetet i Oslo h.
1972). Bibliotekareksamen (Statens
bibliotekhøgskole v. 1973).
Medlem av Statens bibliotekhøgskoles styre
1976-77 og 1980-83. Medlem av Norsk
dokumentasjonsgruppes styre 1978-80
(viseformann 1978-79). Medlem av Norsk
musikkbibliotekforenings styre 1972-75.
Medlem av Norsk-finsk forenings styre 1986 -.
Holberg i Stockholms teaterhistorie. Aarhus:
Aarhus Universitet, 1964. Utkast til nordisk
skjønnlitterær tesaurus. Oslo: SBH, 1978
(sammen med Ingeborg Westerheim).
Kompendier i nordisk litteratur, kunsthistorie,
håndbokskunnskap og bibliografi. Avis- og
tidsskriftartikler, bl. a. kronikker i Aftenposten
om norske leksika 1986.
Svensk statsstipend 1963-64. Norsk statsstipend
1966. Vikarstipend RHOA 1981 (Island).
Nordisk tjenestemannsutvekslingsstipend 1984
(Finland).

Hvoslef, Ketil, 19. juli 1939, komponist.
Musikkteori-lærer 1963 -79 ved Bergens
Musikkonservatorium.

Realskole, Bergen. Organisteksamen, Bergen.
Komposisjon, Bergen, Stockholm, London.
"Årets verk" i Komponistforeningen 3 ganger,
sist 1985. Statens garantiinntekt.

Hyldbakk, Hans, 8. mai 1898,
forfatter/pensjonist, Skei i Sumada.
Agent for Moss Bomuldsveveri 1920-38. Debut
med diktsamlinga "Harpespel" på Noregs
Boklag 1929. Fra 1942 og fortsatt innsamler og
forfatter av bygdebøker på Nordmøre, i alt 20
bind på tilsammen ca. 11000 boksider.
Folkehøgskole. 7 diktsamlinger og 6 prosabøker
av selvbiografisk karakter deriblant "Brev frå
barndommen", "Nidaros Forlag" 1984. 8 bind
bygdebøker for Surnadal og gards- og ættesoger
for bygdene Rindal, Åskar, Stangvik, Tingvoll
og Frei kommuner.

Kulturpris fra Møre og Romsdal fylke 1973.
Norsk kulturråds pris for lokalhistorie 1976.
Årlig stipend for eldre fortjente kunstnere fra
1979.

Hysing, Dorthea, 10. september 1957,
forlagsredaktør.

Forlagsredaktør i Dreyer Media, har den daglige
drift av Kunstbokklubben.
Cand. mag. Universitetet i Oslo.
Artikler i Norsk Kunstnerleksikon,
Universitetsforlaget 1986.

Hytten, Gudmund, 10. november 1923,
rektor. Grimstad gymnas.
Cand. philol.

Ordfører 1968-75. Formann i Aust-Agder
kulturutvalg 1980-. Varamann i Norsk
Kulturråd.

Hætta, Isak-Samuel, 28. desember 1952,
programsekretær NRK, Såmi Radio.
Masi skole, lærer, 1972/73 og 1974/75.
Sandfallet skole, sosialkurator 1978-80. Norsk
Kulturråd, Samisk Kulturutvalg, førstesekretær

1980-83. PPR-kontoret i Kautokeino,
sosialkurator 1983-85. 1.1.85: programsekretær
i NRK Såmi Radio, underkontoret i Kautokeino.
Examen artium 1972, Karasjok.
Sosialhøgskolen (sosionom) 1978.

1982 styremedlem SGS (Samisk
forfatterforbund). 1978-80 formann Maze
Såmiid Searvi. 1983-85 sekretær i Såmi ålbmoga
nuoraid servi - samefolkets ungdomsforbund.

1981-84 varamann til styret i Såmi Gråfia.
1974 bidrag til Såmit Muitalit, (Samer forteller,
antologi). 1981 dikt i islandsk antologi, samisk

7

193

<< prev. page << föreg. sida <<     >> nästa sida >> next page >>


Project Runeberg, Fri Nov 20 23:07:34 2020 (aronsson) (download) << Previous Next >>
http://runeberg.org/hvemkult/0195.html

Valid HTML 4.0! All our files are DRM-free