- Project Runeberg -  Köldens barn /
142

(1918) [MARC] Author: Jack London Translator: Ernst Lundquist
Table of Contents / Innehåll | << Previous | Next >>
  Project Runeberg | Catalog | Recent Changes | Donate | Comments? |   

Full resolution (JPEG) - On this page / på denna sida - VIII. Ligouns död

scanned image

<< prev. page << föreg. sida <<     >> nästa sida >> next page >>


Below is the raw OCR text from the above scanned image. Do you see an error? Proofread the page now!
Här nedan syns maskintolkade texten från faksimilbilden ovan. Ser du något fel? Korrekturläs sidan nu!

This page has never been proofread. / Denna sida har aldrig korrekturlästs.

voro så många att de voro i vägen för varandra, och de slogo ihjäl varandra för att få utrymme. Det var en stor förvirring.

Men Iyigoun gick långsamt till väga, utan brådska, som om han ännu haft många år framför sig. Han tycktes vara säker på att fälla sin man på sitt eget sätt, innan de hunnit döda honom. Och som jag säger, han gick långsamt, och knivar höggo honom, och han var röd av blod. Och ehuru ingen måttade efter mig, som bara var en spoling hittade knivarna mig ändå, och de heta kulorna brände mig. Och ännu stödde Iyigoun sin tyngd på min ungdom, och Opitsch stack honom, och vi tre gingo framåt. Och då vi stodo framför Niblack, blev han rädd och betäckte sitt huvud med sin filt. Skooterna voro alltid fega.

Och Goolzug och Kadishan, den ene en fiskätare och den andre en rendödare, slöto sig tillsammans för sina stammars ära. Och de rusade vildt rundt och medan de slogo omkring sig, kastade de omkull Opitsah och trampade på honom. En kniv ven genom luften och högg Sitkamannen Skulpin i strupen, och han slog blindt ut med armarna och vacklade och drog omkull mig i fallet.

Och från golvet där jag låg såg jag Iyigoun böja sig över Niblack, dra filten från hans huvud och vända upp hans ansikte mot ljuset. Och Iyigoun gjorde sig ingen brådska. Förblindad av sitt eget blod slängde han det ur ögonen med handens avigsida, så att han kunde se och vara säker. Och då han var säker på att det uppåtvända ansiktet var Niblacks ansikte, drog han kniven över hans strupe som man slaktar ett skälvande djur. Och sedan rätade Iyigoun upp sig och sjöng sin

142

<< prev. page << föreg. sida <<     >> nästa sida >> next page >>


Project Runeberg, Sun Dec 10 13:05:08 2023 (aronsson) (download) << Previous Next >>
https://runeberg.org/koldenbarn/0146.html

Valid HTML 4.0! All our files are DRM-free