- Project Runeberg -  Köldens barn /
170

(1918) [MARC] Author: Jack London Translator: Ernst Lundquist
Table of Contents / Innehåll | << Previous | Next >>
  Project Runeberg | Catalog | Recent Changes | Donate | Comments? |   

Full resolution (JPEG) - On this page / på denna sida - X. De gamla männens liga

scanned image

<< prev. page << föreg. sida <<     >> nästa sida >> next page >>


Below is the raw OCR text from the above scanned image. Do you see an error? Proofread the page now!
Här nedan syns maskintolkade texten från faksimilbilden ovan. Ser du något fel? Korrekturläs sidan nu!

This page has never been proofread. / Denna sida har aldrig korrekturlästs.

voro dessa mord att de länge varit en gåta för den ridande polisen både förut och längre fram då vattendragen börj ade ge rik avkastning och regeringen skickade en guvernör för att låta landet betala för sin blomstring.

Men ännu mera gåtlikt var det att Imber kommit till Dawson för att ange sig själv. Det var sent på våren då Yukon jämrade och vred sig under sin is; då kom den gamle indianen mödosamt klättrande uppför strandbanken och stod på huvudgatan och blinkade med ögonen. Men de som sett hans ankomst lade märke till att han var matt och stapplande och att han snavat över en hög med byggnads virke och satt sig ned. Där satt han en hel dag och stirrade rätt framför sig på den oavbrutna ström av vita män som drog förbi. Månget ansikte vändes nyfiket emot honom, och mer än en anmärkning fälldes angående den gamle siwa-shen som hade ett så underligt uttryck i sitt ansikte. En hel massa människor erinrade sig sedan att de hade frapperats av hans ovanliga ansikte och skröto sedan alltid över sin förmåga att snabbt urskilja det ovanliga.

Men det tillkom Dickensen, lille Dickensen, att bli hjälten för dagen. Iyille Dickensen hade kommit till landet med stora drömmar och fickan full av pengar, men med pengarna försvunno drömmarna, och för att förtjäna ihop till en bilj ett tillbaka till Staterna hade han tagit kontoristplats hos mäklarefirman Holbrook & Mason. På andra sidan gatan midtemot Holbrook & Masons kontor var timmerhögen på vilken Imber satt. Dickensen tittade ut genom fönstret på honom innan han gick till lunchen, och då han kom tillbaka från lunchen tittade

170

<< prev. page << föreg. sida <<     >> nästa sida >> next page >>


Project Runeberg, Sun Dec 10 13:05:08 2023 (aronsson) (download) << Previous Next >>
https://runeberg.org/koldenbarn/0174.html

Valid HTML 4.0! All our files are DRM-free