- Project Runeberg -  Svenskt boklexikon. Åren 1830-1865 / Senare delen. M - Ö /
380

(1867-1884) [MARC] Author: Hjalmar Linnström
Table of Contents / Innehåll | << Previous | Next >>
  Project Runeberg | Like | Catalog | Recent Changes | Donate | Comments? |   

Full resolution (TIFF) - On this page / på denna sida - S - Salongen ...

scanned image

<< prev. page << föreg. sida <<     >> nästa sida >> next page >>


Below is the raw OCR text from the above scanned image. Do you see an error? Proofread the page now!
Här nedan syns maskintolkade texten från faksimilbilden ovan. Ser du något fel? Korrekturläs sidan nu!

This page has never been proofread. / Denna sida har aldrig korrekturlästs.

380 SALVÉN-SAMLING.

Salvén, Anders, (e. o. kungl, hofpredikant, kontraktsprost och kyrkoherde i Skara stift, f.

i Vestergötland 1793, d. i Jönköping 1837).
––––––, De officio ministri verbi divini in cura animarum, imprimis eorum, qui *

vitiosissimi vulgo habentur, observationes. P. I. (Diss. acad.). Ups., Akad.

tr. 32. 4:o. (12 s.)..................................................................... Ej i bokh.

Salverte, Eusebe, (Änne Joseph Eusèbe^£aconnière de (se Tillägg); fransk
publicist och politisk skriftställare, f. i Paris 1771, d. derstädes 1839}.

––––––, Den hemliga vetenskapen. Af..., ledamot af franska deputeradekammaren.

Öfversättning [af Georg Scheutz]. D. 1,2. Sthm, Scheutz. 31. 8:0. (10,

296 och 6, 268 s.)...................................................................... 4.75. (Scheutz, G.).

Salzmann, Christ. Gotth., (Kristian Gotthilf; tysk skolmän, stiftare af
uppfostringsanstalten i Schnepfenthal (Sachsen-Koburg-Gotha), f. i Sömmerda (preussiska
provinsen Sachsen) 1744, d. i Schnepfenthal 1811}.

––––––, Sebastian Klokes lefnadshistoria af..., grundläggare för
uppfostringsanstalten i Schnepfenthal. En bok för folket. Öfversatt från tyskan. (Bibi.
för barn och ungdom. 17). Sthm, Hj. 51. 16:o. (4, 170, 2 s.)............. - 75. Hierta, L. J.

Samariten, [ütg. af P. Fjellstedt]. N:o 1-12. 1850. Ups., L.&S. 49, 50. 8:0.

(188 s.).................................................................................... - 50. ?

(Äfven utg. 1849 i 6 n:r [96 s.]).

Sambandet mellan läseriet, methodismen och nykterhotsföreningarne (1840), so [Eo n,
J. de].

Sambandet mellan methodismen och missionsföreningarne i Sverige (1841, 42), se
[Eon, J. de].

Sambandet, Om, mellan de enkla kropparnes æqvivalenttal. Inbjudningsskrift till den
magisterpromotion som af filosofiska fakulteten anställcs onsdagen den l
juni 1859. (Af N. J. Berlin [«, Tillägg}). Lund, B. tr. 59. 4:o. (16 s.). Ej i bokh.

Samberg, Johan MagnUS, (regementsläkare vid kungl, norra skånska
infanteriregementet, f. i Lund 1822).

________, Om abscesser i uteri annexer. (Akad. afh.). Lund, B. tr. 53. 8:0. (50 s.). Ej i bokh.

Same tjåggolvasen psalmkirje, se Tjågjjolvasen, Same, psalmkirje (1849).

Samfundets, Linnéska, handlingar. Arg. 1. (Med dubbel titel:) Linnéska samfundets
handlingar för år 1832. [Utg. af G. J. Billberg]. Sthm, H.G.Nm.

33. 12:o. (62, 32 s.; med 2 pl.).................................................... 1.50. [Beijer, F. & G.].

Mera utkom ej.

Samhället och staten i deras förhållande till brottslingen (1852), se [Mentzer, T.
A. von].

Samhället, Om, med afseende på folkets moraliska och politiska utveckling (1840), se
[Ugglas, K. F. L. af].

Samhällets skuggsidor. En samling af de mest ryktbara och märkvärdiga brott,
cri-minalhistorier och rättegångar. Efter de bästa utländska arbeten. H. 1.
Sthm, LM. 47. 12:o. (84 s.).......................................................... - 37. Bonnier, Alb.

Samhällsbetraktelser tillegnade de upplyste (1840), se [M u n ek af Rö sen s eho l d, D.].

Samlaren, Den christlige. [Utg. af J. Hamberg]. N:r l-10. Shamn, Åsenius&K.

(n:r 1-4) och Hbg. 48. 8:0. (80 s.; med l pl.).................................. - 75. (Hamberg, J.).

(Började utgifvas med denna titel 1848 och utkom sedan årligen t. o. m.
1859 [enligt Svensk bibliographi]).

Om årgångar efter 1839 utkommit är okändt.

Samlaren uti blandade ämnen. N:r 1-52. . Strengnäs, Ekm. 44. 4:o. (416 spalter). 3. 75. ?

(Äfven utg. år 1830 med titel: Samlaren af akademiska, ecclesiastika
ooh andra inrikes nyheter för år 1830, tr. 1830; sedan utg. för åren 1831
-1834 med något vexlande titlar (årg. à 52 n:r) och sedan 1835 med ofvan
stående titel i nummerantal, vexlande mellan 102 och 104. - Priset
vexlar mellan 3. 75 och 6. 75).

Började utgifvas 1829 i 31 n:r. - Af årg. 1843 utkommo endast 7 n:r och
tidskriften ersattes med Södermanlands och Nerikes nyheter.

Samling, 1841 års, af svenska anekdoter, innehållande tvåhundrade prest-, skol-,
gymnasii- och akademiehistorier, ordlekar och infall m. m., samlade efter till
stor del ännu lefvande personer! Falun, Hg. 41. 8:0. (100 s.)................ - 75. (Huldberg, P. A.).

Samling, 1842 års,... efter till en del ännu lefvande personer. [Utg. af I. G. [-Stenman].-] {+Sten-
man].+} Falun, Hg. 42. 8:0. (108 s.)................................................ - 75. (Huldberg, P. A.).

Samling, 1843 års,... personer. [Utg. af L G. Stenman]. Falun, Hg. 43. 8:0.

(152 s.).............................................................................. 1.12. (Huldberg, P. A.).

Samling, 1852 års,... personer. [Utg. af I. G. Stenman]. Sthm, Hg. 52:12:o. (68 s.). - 50. (Huldberg, P. A.).

Samling, 1853 års,... personer. [Utg. af I. G. Stenman]. Sthm, Typ. 53. 12:o.

(64 s.)..................................................................................... - 50. (Huldberg, P. A.).

Om dylika samlingar utkommit för åren 1844-1831 är okändt.
Jfr Samling, Ny, af svenska anekdoter (1840).

Samling af alla gällande k:gl. förordningar.. . rörande landtmäteriet (1851), se
Björck, T.

Samling af allmänna författningar rörande executionsverket, handräckningar i tjensteväg,
quarstads- och bysättningsfrågor samt personers häktande i serskilte fall.
Med hans kejserliga majestäts nådigste tillstånd utgifven af J. J. Saurén.
Hfors, 42. 4:o. (6, 12, 448 s.).

Jfr Storfurstendömet Finlands författningssamling.

<< prev. page << föreg. sida <<     >> nästa sida >> next page >>


Project Runeberg, Fri May 10 19:19:17 2019 (aronsson) (download) << Previous Next >>
http://runeberg.org/linnstrom/2/0384.html

Valid HTML 4.0! All our files are DRM-free