- Project Runeberg -  Samlade berättelser av Claude Gerard / Tredje delen. Onkel Benjamins album. /
272

(1872-1882) [MARC] Author: Aurora Ljungstedt
Table of Contents / Innehåll | << Previous | Next >>
  Project Runeberg | Catalog | Recent Changes | Donate | Comments? |   

Full resolution (TIFF) - On this page / på denna sida - V. Skuggor från en natt vid Drottningholm.

scanned image

<< prev. page << föreg. sida <<     >> nästa sida >> next page >>


Below is the raw OCR text from the above scanned image. Do you see an error? Proofread the page now!
Här nedan syns maskintolkade texten från faksimilbilden ovan. Ser du något fel? Korrekturläs sidan nu!

This page has never been proofread. / Denna sida har aldrig korrekturlästs.

272 ONKEL BENJAMINS ALBUM.
i detsamma en ung flickas vackra hufvud visade sig innanför, upprepade den unge mannen ännu en gång med kärleksglödande blickar: "Coranda!" och sträckte båda sina händer in till henne.
Flickan, som nu kommit fram, var en liten nätt och mjuk varelse, med kinder runda och friska som äpplen, ögon lifliga och svarta som på en råtta, en mun som ett körsbär och hela den något breda och platta ansigtsbildningen mer hän tydande på slaviskt an czechiskt ursprung; ^om hennes lilla person, uppburen af ett par, kanske något för breda och kullriga, fotsulor, just icke egde hvarken en herdinnas smäktande och poetiska behag, eller elegansen hos en hofdam, sa var den i alla fall sa retande och täck, att man vid hennöfe - åsyn ratt väl begrep, hvarför den försigtiga tysken valt denna bostad, aflägsen ifrån hofvet vid Drottningholm och dess lättsinniga kavaljerer, för att rätt kunna bevara sin vackra dotter.
Att hans omtanke emellertid varit fruktlös, syntes i detta ögonblick, ty den unge drabanten till-lade brådskande och med tonen hos en lycklig älskare:
"Om du icke ar instängd som vanligt, sa skynda dig att öppna för mig! Jag ar i konungens ärende och har ridit ifrån staden på tjugo minuter, för att kunna tillbringa tio hos dig, min tjusande lilla ros."
"Ah, min herre, hvem säger er, att man ar beredd att öppna för er, när ni behagar?" svarade flickan på bruten svenska, och sköt ut sin runda läpp med en min af trots och missnöje, som genast ändrade uttrycket i hennes fiskares ansigte och lät honom återtaga i en mera ödmjuk ton:
"Det säger mig mitt hjerta."
"Ert hjerta! Jag tror ert hjerta icke mera säger annat, an hvad den vackra fru von Stauden före-stafvar det."
"Coranda, hvad betyder detta? Vi hafva icke tid att tvista. Vill du beröfva mig den korta lyckan af vårt möte. Jag vet icke, när jag härnäst får se dig, vi äro ständigt på vakt, då kungen ar här ute; det

<< prev. page << föreg. sida <<     >> nästa sida >> next page >>


Project Runeberg, Sun Dec 10 15:48:13 2023 (aronsson) (download) << Previous Next >>
https://runeberg.org/ljungste/3/0272.html

Valid HTML 4.0! All our files are DRM-free