- Project Runeberg -  Samlade berättelser av Claude Gerard / Tredje delen. Onkel Benjamins album. /
304

(1872-1882) [MARC] Author: Aurora Ljungstedt
Table of Contents / Innehåll | << Previous | Next >>
  Project Runeberg | Catalog | Recent Changes | Donate | Comments? |   

Full resolution (TIFF) - On this page / på denna sida - V. Skuggor från en natt vid Drottningholm.

scanned image

<< prev. page << föreg. sida <<     >> nästa sida >> next page >>


Below is the raw OCR text from the above scanned image. Do you see an error? Proofread the page now!
Här nedan syns maskintolkade texten från faksimilbilden ovan. Ser du något fel? Korrekturläs sidan nu!

This page has never been proofread. / Denna sida har aldrig korrekturlästs.

34 ’.. ONKEL BENJAMINS ALBUM.
ingenting annat an ett löjligt infall af en bland pagerna, som råkade säga, att hans majestät troligen skulle blifva klädd i "couleur de caca-Dauphin", efter som han ständigt ar närvarande vid kronprinsens toilett. Alla skrattade, och hans majestät, som ’olyckligtvis kom in och fick höra alltsammans blef naturligtvis fasligt stött, men Wrigt har då den djerfheten att säga, det infallet icke var hans, utan den der nykomna fransmannens, Chevalier de St. Croix, och följden blir, det kan jag svära på, att dennes alla planer förfelas; emellertid sa blef kungens drägt, som verkligen var gul, hastigt förändrad... Men prata nu icke örn allt det här vid Fredrikshof, sa att den elaka enkedrottningen får roa sig deråt också."
Den talande, som icke var någon annan an drottningens kammarfru, mamsell Eamström, afbröts här af en grof och munter karlröst, som Juring till sin harm fann alls icke vara Eikenbergs, utan den brutala stallmästarens, hvilken han nyss råkat och som han kanske icke utan skäl misstänkte för att med afsigt hafva missledt honom.
"Nej för tusan," sade Bruce skrattande, "jag skall tiga som en trappist, men lofva mig, att den lilla Hagman blir presenterad, hon plågar annars lifvet af den stackars hertigen ..."
"Sådan galenskap, när man rätt tänker på saken att presenteras för ett ambarn! Men jag skall göra hvad jag kan, om det också endast vore för att förarga de näbbiga hoffröknarna hos kronprinsen."
Den stackars Juring, som ännu en gång rakat illa ut, gjorde sig emellertid icke särdeles samvete af att åhöra detta samtal och funderade just på huru han skulle gifva sig tillkänna, då han hörde en hård knackning på dörren utanför.
Han var nu fångad som i en råttfälla, och de båda personerna i inre rummet tycktes icke blifva mindre förskräckta an han.
Hvad var att göra! Det var icke mycken tid till besinning. I häpenhet och förvirring gör man

<< prev. page << föreg. sida <<     >> nästa sida >> next page >>


Project Runeberg, Sun Dec 10 15:48:13 2023 (aronsson) (download) << Previous Next >>
https://runeberg.org/ljungste/3/0304.html

Valid HTML 4.0! All our files are DRM-free