- Project Runeberg -  Salmonsens konversationsleksikon / Den nye Salmonsen (4. udgave, 1949) /
16,17,18

(1915-1930)
Table of Contents / Innehåll | << Previous | Next >>
  Project Runeberg | Like | Catalog | Recent Changes | Donate | Comments? |   

Full resolution (JPEG) - On this page / på denna sida - Bibliografi - 32 Statsformer og statsforhold i almindelighed - 33 Socialøkonomi

scanned image

<< prev. page << föreg. sida <<     >> nästa sida >> next page >>


Below is the raw OCR text from the above scanned image. Do you see an error? Proofread the page now!
Här nedan syns maskintolkade texten från faksimilbilden ovan. Ser du något fel? Korrekturläs sidan nu!

This page has never been proofread. / Denna sida har aldrig korrekturlästs.

Bibliografi

Bibliografi

32,9 POLITISKE PARTIER
Bølling, Hans: De politiske Ideer og
Partierne. Kbh. 1947. Bd. 1-6.
Mit Parti og Danmarks Fremtid. De syv
politiske Partiers Programmer. Kbh.
1945. 115 s.
Møller, Aksel: Politik. De politiske Partiers
Ideer og Historie. Kbh. 1934. 190 s.

33 SOCIALØKONOMI
Bo-Jensen, Aage og T. S. Rørdam:
Økonomisk Ordbog. Kbh. 1946. 150 s.
Almindelig Erhvervslære. Kbh. 1941-48.
Bd. 1-2.

Nationaløkonomien i Grundtræk af R. T.
Ely, T. S. Adams, M. O. Lorentz og
A. A. Young. Kbh. 1941. 434 s. ill.
Taussig, F. W.: Principles of economics.

N. York 1946. Bd. 1-2.
Zeuthen, F.: Økonomisk Teori og Metode.

Kbh. 1942. 336 s. ill.
Andersen, P. Nyboe: Den økonomiske

Sammenhæng. Kbh. 1947. 155 s.
Birck, L. V.: Den økonomiske Virksomhed.

Kbh. 1934. 439 s. ill.
Christensen, Kjeld og B. Fog: Penge og

Produktion. Kbh. 1946. 167 s. ill.
Loucks, W. N. and J. W. Hoot:
Compara-tive economic systems. Capitalism.
So-cialism. Communism. Fascism.
Coopo-ration. N. York 1948. 836 s.
Nationaløkonomisk Tidsskrift. 1863 flg.
Finanstidende. 1915 flg.

33,01 DRIFTSØKONOMI

Sveistrup, P. P.: Indledning til Studiet af

Driftsøkonomi. 1943. 303 s. ill.
Loff, O. og J. J. Lund: Driftsøkonomi.

Kbh. 1948. Bd. 1.
Hansen, Max Kjær: Organisation. Kbh.

1948. 256 s. ill.
Pasdermadjian, H. og T. Bak Jensen:
Rationel Driftsorganisation. Kbh. 1947.
179 s.

Strömberg, C. A. (udg.):
Företagsekono-misk handbok. Sth. 1945. Bd. 1-2,
ill.

Sällfors, T. (red.): Handbok i industrien
driftsekonomi och organisation. Sth.
1945. Bd. 1-2, ill.

33,1 PRODUKTIONEN

Heckscher, E. F.: Industrialismen. 3. uppl.

Sth. 1944. 396 s. ill.
Krag, J. O. og P. Gersmann: Krigsøkonomi
og Efterkrigsproblemer. Kbh. 1944.
239 s. ill.

Cassel, G.: Fredens världsekonomi. Sth.
1945. 154 s.

33.11 ARBEJDET.
ARBEJDERFORHOLD

Price, J.: The international labour mo ve-

ment. London 1945. 274 s.
Christiansen, Chr.: Organisationskundskab.

Kbh. 1938. 253 s.
Bundvad, K., Ejler Jensen og Chr.
Christiansen: Tillidsmandskundskab. Kbh.

1945. 183 s.

Marstrand, E.: Arbejderorganisation og
Arbejderkaar i Danmark fra 1848 til
Nutiden. Kbh. 1934. 256 s.
Nørregaard, G.: Arbejdsforhold indenfor
dansk Haandværk og Industri 1857-1899.
Kbh. 1943. 620 s.
Engelstoft, P. og Hans Jensen (red.):
Bidrag til Arbejderklassens og
Arbejder-spørgsmaalets Historie i Danmark fra
1864 til 1900. Kbh. 1931. 424 s.
Krigstidens Arbejdsforhold i Danmark.

Kbh. 1942. 221 s.
Beveridge, W. H.: Full employment in
free society. London 1945. 430 s. ill.
Dich, J. S.: Arbejdsløshedsproblemet i
Danmark 1930-1938. Kbh. 1939. 377 s.
ill.

Zeuthen, F.: Arbejdsløn og Arbejdsløshed.
Kbh. 1939. 448 s.

33.12 FAGFORENINGER

Bertolt, O.: Fagforeningskundskab. Kbh.

1946. 237 s. ill.

Bruun, H.: Den faglige Arbejderbevægelse
i Danmark indtil Aar 1900. Kbh. 1938.
Bd. 1.

Under Samvirkets Flag. Udg. i Anledning
af De samvirkende Fagforbunds
Halv-treds-Aars Jubilæum den 3. Januar.
1898-1948. Kbh. 1948. 573 s. ill.
Arbejderen. 1904 flg.

4 6

33,14 LANDBRUGETS ØKONOMISKE

FORHOLD
Kolding, K.: Jorden og Folket. Dansk
Jordpolitik gennem Tiderne. Kbh. 1948.
173 s. ill.

Kristensen, K. J. (red.): Det danske
Landbrug. Kbh. 1944. 400 s.
Jensen, Einar: Danish agriculture. Its
economic development 1870-1930. Kbh.
1937. 434 s. ill.
Clausager, A.: Husmandsbrugets
økonomiske Værdi. Kbh. 1930. 169 s.
Skrubbeltrang, F.: Den danske
Husmandsbevægelse. Kbh. 1943. 162 s.

33,16 KAPITALEN

Marx, K.: Kapitalen. Oslo, 1930-39. Bd.
1-3. (Almenfattelig udg. Kbh. 1933.
384 s.).

Andersen, Helge: Kapital og Magt, Træk
af Storfinansens Historie. Kbh. 1941.
139 s. ill.

Birck, L. V.: Under Højkapitalismen. Kbh.

1935. 286 s.
Hayek, F. A.: Vejen til Trældom. Kbh.

1946. 263 s. (Om planøkonomi).
Pedersen, Gustav: Planøkonomi eller frie

Kræfters Spil. Kbh. 1945. 112 s.
Arbejdsgiverforeningen gennem 50 Aar.

1896-1946. Kbh. 1946. 380 s. ill.
Arbejdsgiveren. 1899 flg.

33.18 PRODUKTIONSFORHOLD I
ENKELTE LANDE

Johnson, O. A.: Norwegische Wirtschafts-

geschichte. Jena 1939. 590 s.
Heckscher, E. F.: Svenskt arbete och liv.
Från medeltiden till nutiden. Sth. 1941.
404 s. ill.

Sée, H.: Histoire économique de la France.

Paris 1939-42. Bd. 1-2.
Leacock, S.: Economic prosperity in the

British Empire. Lond. 1930. 246 s.
Nathan, O.: The Nazi economic system.

Durham 1944. 378 s.
Dobb, M.: Sovjets Planøkonomi. Kbh.

1946. 150 s.

Scott, J.: Bag Ural. Kbh. 1946. 240 s.
Faulkner, H. U.: American economic

history. N. York 1943. 809 s. ill.
Harris, S. E.: Economic problems of Latin
America. N. York 1944. 465 s.

33.19 PRODUKTIONSFORHOLDENE I
DANMARK

Danmarks Erhvervsliv. Udvikling og
aktuelle Problemer. Kbh. 1936. 293 s.
Gruelund, G.: Produktionslære. En
oversigt over dansk vareproduktion, handel
og trafik. Kbh. 1948. 186 s. ill.
Cohn, E.: Danmark under den store Krig.

Kbh. 1928. 349 s.
Topsøe, H.: Danmarks Produktionsliv
omkring 1935. Kbh. 1943. 325 s. ill.
Gammelgaard, H., Clemens Pedersen og S.
S. Østergaard: Danmarks Erhverv.
Kbh. 1942. 158 s. ill.
Hansen, Max Kjær (red.): Det Danmark
vi bygger. Odense 1943. Bd. 1-2, ill.
Økonomiske Efterkrigsproblemer. Kbh.
1945. Bd. 1-2. (»Professorudvalget«s
betænkning).
33,2 PENGE, BANK- OG BØRS VÆSEN
Bauer, F.: Penge. Kbh. 1941. 287 s. ill.
Robertson,D. H.: Money. Lond. 1948. 223 s.
Cassel, G.: Grunddragen i penning väsendets

utveckling. Sth. 1931. 168 s.
Pedersen, Jørgen: Penaeteori og
Pengepolitik. Kbh. 1948. 360 s. ill.
Iversen, Mads: Penge, Bank-og Børs væsen.

Kbh. 1943. 354 s.
Nielsen, Axel: Bankpolitik. Kbh. 1923-30.
Bd. 1-2.

Green’s danske Fonds og Aktier. Kbh.

1948-49. Bd. 1-2.
Andersen, P. Nyboe: Laanerenten. Kbh.

1947. 421 s. ill.

Gluckstadt, H.: Kreditfodens Teori. Kbh.

1932. 400 s. ill.
Gluckstadt, H.: Kreditfodens Mekanisme.

Kbh. 1934. 179 s. ill.
Clausen, Sven: Kreditforeningsforhold.

Kbh. 1934. Bd. 1-2.
Kristensen, Thorkil (red.): Haandbog i
Kredit- og Hypotekforeningsforhold.
Odense 1944. Bd. 1-2, ill.
33,26 HANDELS- OG TOLDPOLITIK
Ohlin, B.: Utrikeshandel och
handelspolitik. Sth. 1943. 308 s.

47

Kielland, G.: Fra fri valuta til clearing.

Oslo 1945. 187 s.
George, H.: Beskyttelse eller Frihandel.

Kbh. 1948. 208 s.
33,31 ARBEJDSLØN
Pedersen, Jørgen: Arbejdslønnen i
Danmark under skiftende Konjunkturer i
Perioden ca. 1850-1913. Kbh. 1930.
391 s. ill.
33,34 GEORGEISME
George, H.: Arbejdets Kaar. Kbh. 1944.
132 s.

George, H.: Fremskridt og Fattigdom.

Kbh. 1923. 292 s.
Fraenckel, A.: Økonomisk Frigørelse. Kbh.
1920. 190 s.

33.4 KOOPERATION

Krag, J. O.: Kooperationen, Fremtiden og

Planøkonomien. Kbh. 1946. 94 s.
Jepsen, A. og Lise Harboe Jepsen:
Rochda-les redelige Banebrydere. Kbh. 1944.
143 s. ill.

Drejer, A. Axelsen: Den danske
Andelsbevægelse. Kbh. 1943. 336 s.
Drejer, A. Axelsen: Fællesforeningen for
Danmarks Brugsforeninger 1896-1946.
Kbh. 1946. 467 s. ill.
Godsk, L. A.: Brugsforeningsbevægelsens

Grundprincipper. Kbh. 1941. 207 s.
Andelsbladet. 1900 flg.
Kooperationen. 1924 flg.

33.5 DEN POLITISKE
ARBEJDERBEVÆGELSE. SOCIALISME.
MARXISME

Marx, K. og F. Engels: Det kommunistiske

Manifest. Kbh. 1945. 62 s.
Engels, F.: Socialismens udvikling fra utopi

til videnskab. Kbh. 1946. 80 s.
Hägerström, A.: De socialistiska idéernas

historia. Sth. 1946. 272 s.
Kautsky, K.: Det socialistiske program
(Erfurterprogrammet). Kria. 1914. 224 s.
Lange, H.M. og H.Meyer: De politiske
ar-beiderinternasjonaler 1914-1934. Oslo
1934. 278 s. ill.
Man, H. de: Socialismens Psykologi. Kbh.

1932. 446 s.
Laski, H. J.: Socialismen og Kulturens

Fremtid. Kbh. 1945. 254 s.
Christensen, N. K.: Socialisme og
Klassekampe. Kbh. 1932. 187 s.
33,53 SOCIALDEMOKRATIET
Jensen, C. E. og F. J. Borgbjerg:
Socialdemokratiets Aarhundrede. Kbh. 1904. Bd.
1-2, ill.

Winding, K.: Den danske
arbejderbevægelse. Kbh. 1943. 103 s.
Wiinblad, E. og Alsing Andersen: Det
danske Socialdemokratis Historie fra 1871
til 1921. Kbh. 1921. Bd. 1-2, ill.
Bertolt, O: Pionerer. Mændene fra
Halvfjerdsernes Arbejderbevægelse. Kbh.
1938. 230 s. ill.
Fremtidens Danmark. Socialdemokratiets

Politik. Kbh. 1945. 86 s.
33,55 KOMMUNISMEN
Bucharin, N.: Kommunisternes Program.

Kbh. 1918. 186 s.
Sovjetunionens kommunistiske Partis
(Bol-sjevikernes) Historie. Kbh. 1946. 445 s.
Webb, S. and B. Webb: Soviet communism:
a new civilization. Lond. 1947. 1060 s.
Lenin, V. J.: Staten og Revolutionen. Kbh.

1937. 150 s.
Stalin, J.: Om Leninismens Grundlag. Kbh.

1947. 127 s.
Somerville, J.: Sovjetfilosofi i Teori og
Praksis. Kbh. 1947. 288 s.
Ebon, M.: World communism today. N.

York 1948. 536 s.
Björk, K.: Kominform. Sth. 1948.
33,57 SYNDIKALISMEN
Brentano, L.: Syndikalismen. Kbh. 1919.
45 s.

33.7 FINA NS VÆSEN

Trap, C.: Grundrids af Finansvidenskaben.

Kbh. 1931. 138 s.
Bjarne, H.: Om Finansforvaltningen i
Staten. Kbh. 1934. 311 s.

33.8 SKATTER

Mortensen, C. Ulrich: Vore Skatter. Kbh.

1945. 328 s.
Rambusch, E. og Vigor Nielsen: Den
direkte Beskatning til Ståt og Kommune.
Kbh. 1945. 240 s.

16

<< prev. page << föreg. sida <<     >> nästa sida >> next page >>


Project Runeberg, Mon Jan 20 00:09:48 2020 (aronsson) (download) << Previous Next >>
http://runeberg.org/salmonsen/4/1889.html

Valid HTML 4.0! All our files are DRM-free