- Project Runeberg -  Salmonsens konversationsleksikon / Den nye Salmonsen (4. udgave, 1949) /
19,20,21

(1915-1930)
Table of Contents / Innehåll | << Previous | Next >>
  Project Runeberg | Like | Catalog | Recent Changes | Donate | Comments? |   

Full resolution (JPEG) - On this page / på denna sida - Bibliografi - 33 Socialøkonomi - 34 Lov og ret

scanned image

<< prev. page << föreg. sida <<     >> nästa sida >> next page >>


Below is the raw OCR text from the above scanned image. Do you see an error? Proofread the page now!
Här nedan syns maskintolkade texten från faksimilbilden ovan. Ser du något fel? Korrekturläs sidan nu!

This page has never been proofread. / Denna sida har aldrig korrekturlästs.

Bibliografi

Bibliografi

Helkett, C.: Opgørelse af den skattepligtige
Indkomst til Staten. Kbh. 1948. 352 s.
Helkett, C.: Opgørelse af den skattepligtige

Formue. Kbh. 1945. 106 s.
Albrectsen, H.: Selskabsbeskatningen. Kbh.

1942. 124 s.
Skat ved Kilden. Kbh. 1947. 101 s.
Dahlsgaard, Inga og E. J. Schmidt: Skat og

Ægteskab. Kbh. 1945. 51 s.
Pedersen, Oluf: Fuld Grundskyld i
Danmark. Kbh. 1948. 79 s. ill.
33,9 SOCIALPOLITIK
Engelstoft, P. og Hans Jensen (red.):
Mænd og Meninger i dansk Socialpolitik
1866-1901. Kbh. 1933. 175 s.
Møller, Poul og E. Vilner: Danmark socialt.

Kbh. 1947. Bd. 1-5.
Hansen, K. A.: Sociallovgivningen. Kbh.

1947. 91 s.

Socialreformen. Ncteudgave 1948. Kbh.

1949. 456 s.
Steincke, K. K.: Socialreformen. Kbh.

1933. 72 s.
Sociale Efterkrigsproblemer. Kbh. 1948.
150 s.

Socialpolitisk Forenings Medlemsblad. 1947
flg.

33,95 BOLIGSPØRGSMÅLET
Simonsen, Johs. (red.): Haandbog for
Grundejerinteresser. Kbh. 1943. 349 s.
Hansen, Enrico: Byggeriets Økonomi. Kbh.

1944. 126 s. ill.
Roos, K.: Kan vi være dette bekendt?

Kbh. 1946. 172 s. ill.
34 LO V OG RET

Illum, K.: Lov og Ret. Kbh. 1945. 195 s.

(Retsfilosofi).
Kruse, Vinding: Retslæren. Kbh. 1943.
1254 s.

Clausen, Sven: Essays om almindelig Rets-

lære. Kbh. 1935. 156 s.
Bahnsen, Poul: Vidneudsagnets upaalide-

lighed. Kbh. 1936. 272 s. ill.
Wachtmeister, A.: För ung att tala
san-ning? Barn som vittnen. Sth. 1943. 177 s.
Heltberg, S. (red.): Dagliglivets Jura.

Kbh. 1946. 335 s. ill.
Hindenburg, T.: Juridisk Formularbog.

Kbh. 1947. 851 s.
Munch-Petersen, H.: Den borgerlige Ret i

Hovedtræk. Kbh. 1943. 489 s.
Topsøe-Jensen, V. (red.): Hvad siger
Loven. Politikens juridiske Leksikon. Kbh.

1948. 448 s. ill.

Borum, O. A. og C. Popp-Madsen: Juridisk

Ordbog. Kbh. 1943. 176 s. ill.
Dahl, F.: Hovedpunkter af den danske
Retsvidenskabs Historie. Kbh. 1937.
176 s. ill.
Ugeskrift for Retsvæsen. 1867 flg.
Juristen. 1919 fig.
34,1 INTERNATIONAL RET
Rasting, C. Folkeretten. Kbh. 1940. Bd.
1-2.

Ross, A. Lærebog i Folkeret. Kbh. 1946.
400 s.

Neutrality, its history, economics and law.

N. York 1935-36. Bd. 1-4.
Borum, O. A.: Lovkonflikter.
Hovedpunkter af den internationale og
intertempo-rale Privatret. Kbh. 1942. 164 s.
Nordisk Tidsskrift for international Ret.

1930 flg.
34,11 TRAKTATER

Abel, V. og A. Ross: Folkeretlig
Materialesamling. Kbh. 1944. Bd. 1. (Traktater og
love).

Danmark-Norges Traktater 1523-1750.

Kbh. 1907 flg. Bd. 1 flg.
Danske Tractater. 1751-1800. Kbh. 1882.
463 s.

Danske Tractater efter 1800. Kbh.
1874-85. 1.-2. Saml. (3 bd. omfattende
1800-1879).

Danmarks Traktater og Aftaler med
fremmede Magter efter 1814. Kbh. 1918 flg.
Bd. 4 flg. (omfattende tiden fra 1880).
Danmarks Traktater. Kbh. 1921 flg.
34,2 STATSFORFATNINGS- OG

STA TSFOR VALTNINGSRET
Steenstrup, J.: Statsrettens Udvikling
gennem Tiderne. Kbh. 1916. 266 s.
34.21 DANMARKS
STATSFORFATNING

Andersen, Poul: Dansk Statsforfatningsret.
Kbh. 1944. Bd. 1.

Berlin, K.: Den danske Statsforfatningsret.

Kbh. 1937-39. Bd. 1-2 + tillæg.
Larsen, Knud: Indfødsretslovene. Kbh.

1948. Bd. 1-2.
Wiskinge, S.: Vor Forfatnings Historie
gennem Tiderne. Kbh. 1928. 375 s. ill.
Jørgensen, Poul Johannes: Dansk
Retshistorie. Retskildernes og
Forfatningsrettens Historie indtil sidste Halvdel af
det 17. Aarhundrede. Kbh. 1947. 612 s.
Hude, Anna: DanehofTet. Kbh. 1893. 224 s.
Matzen, H.: Danske Kongers Haandfæst-

ninger. Kbh. 1889. 175 s.
Fabricius, K.: Kongeloven. Kbh. 1920.
423 s. ill.

Danmarks Folkestyre. Fredericia, 1945-47.

Bd. 1-2, ill.
Himmelstrup, J.: Den provisoriske
Lovgivning i Danmark. Kbh. 1948. 360 s.
Petersen, Arthur: Grundloven. Kbh. 1946.
317 s. ill.

34 J6 FORVALTNINGSRET.
BYGNING S RET
Andersen, Poul: Dansk Forvaltningsret.

Kbh. 1936. 503 s.
Vasegaard, V.: Dansk Bygningsret. Kbh.
1945. 460 s. ill.

34.27 NÆR 1NGSR ET

Andersen, Poul: Næringsretten i
Hovedtræk. Kbh. 1944. 169 s.
Kobbernagel, J.: Erhvervsretten i
Grundtræk. Kbh. 1945-46. Bd. 1-2.

34.28 FREMMEDE LANDES
FORFATNINGSRET

Berlin, K.: Udsigt over
Forfatningsudvik-lingen i forskellige fremmede Lande.
Kbh. 1938. 237 s.
Berlin, K.: Europas nyeste Forfatninger.

Kbh. 1937. 60 s.
34,3 STRAFFERET
Hurwitz, S.: Kriminologi. Kbh. 1948.
443 s.

Kjærsgaard, H.C.: Forbrydelsens Aarsager.

Kbh. 1940. 224 s.
Fången, människan, straffet. Sth. 1944.
183 s.

Forbrydelse og Samfund. Kbh. 1937. 183
s. ill.

Goll, A.: Forbrydelse og Straf. Kbh. 1905.
162 s.

Hentig, H. v.: Straffen. Kbh. 1935. 252 s.
Scott,G. R.: The history of torture through-

out the ages. Lond. 1943. 328 s. ill.
Goos, C.: Den danske Strafferet. Kbh.

1875-78. Bd. 1-2. (Indledning, alm. del).
Goos, C.: Den danske Strafferets specielle

Del. Kbh. 1926-27. Bd. 1-3.
Nordisk Tidsskrift for Strafferet. 1913 flg.
34,33-39 POLITI. FÆNGSELSVÆSEN
M. M.

Hoeck, E. og K. Bruun-Rasmussen (red.):
Politikundskab. Kbh. 1946. 615 s. ill.
Politibladet. 1902 flg.
Stuckenberg, F.: Fængselsvæsenet i
Danmark. Kbh. 1893-96. Bd. 1-2, ill.
Jensen, Jens: Det danske Gendarmerikorps.

Haderslev 1938. 159 s. ill.
Schiøtt, F.: Vægter og Bysvend. Kbh.
1926. 128 s. ill.

34.51 PERSON-, FAMILIE- OG AR
VE-RET

Borum, O. A.: Personretten. Kbh. 1942.

195 s.

Lunøe. I.: Dansk Personnavneret. Kbh.

1944. 156 s.
Borum, O. A.: Familieretten. Kbh. 1945-

46. Bd. 1-2.
Eggert,C. H.: Ægteskabet. Kbh. 1936-37.
Bd. 1-2.

Bentzon, V.: Den danske Arveret. Kbh.

1931. 368 s.
Harbou, N.: Hvorledes gør jeg Testamente.
Kbh. 1946. 69 s.

34.52 ARBEJDSRET

Illum, K.: Den kollektive Arbejdsret. Kbh.

1939. 404 s.
Jensen, Knud V.: Arbejdsretten i Danmark.
Kbh. 1942. 269 s.

34.53 FORMUE-, OBLIGATIONS-,
TINGS- OG SELSKABSRET

Stang, F.: Ianledning til formueretten.

Oslo 1935. 672 s.
Ussing, H.: Aftaler paa Formuerettens

Omraade. Kbh. 1945. 550 s.
Ussing, H.: Dansk Obligationsret.
Almindelig 13el. K.bh. 1946. 620 s.

Ussing, H.: Dansk Obligationsret. Speciel

Del. Kbh. 1939-46. Bd. 1-2, ill.
Torp, C.: Dansk Tingsret. Kbh. 1916.

799 s.

Sindballe, K.: Dansk Selskabsret. Kbh.

1928-35. Bd. 1-6.
Kruse, Vinding: Ejendomsretten. Kbh.

1945-46. Bd. 1-3.
Meyer, P.: Erstatningsfastsættelse ved

Ekspropriation. Kbh. 1943. 152 s.
Sindballe, K.: Dansk Forsikringsret. Kbh.

1941-48. Bd. 1-2.
34,55 HANDELS-, SØ-OG VEKSELRET.

LANDBORET
Grundtvig, L. A.: Kortfattet Lærebog i
Handels-og Vekselret. Kbh. 1948. 194 s.
Kæstel, R.: Bank jura. Kbh. 1945. 492 s.
Sindballe, K.: Dansk Søret. Kbh. 1936-38.
516 s.

Kinch, S. og F. Tolstrup: Den danske
Landboret. Kbh. 1948. 692 s.
34,57 FORFATTER- OG
KUNSTNERRET. PATENTRET
Jacobsen, J. Hartvig: Ophavsretten.
For-fatter- og Kunstnerretten. Kbh. 1941.
362 s.

Knoph, R.: Åndsretten. Oslo 1936. 658 s.
Krabbe, O. H.: Dansk Presseret. Kbh.

1939. 143 s.
Lund, T.: Billedkunsten i retlig belysning.

Kbh. 1944. 385 s.
Lund, T.: Om Forringelse af Litteratur-,
Musik-og Kunstværker. Kbh. 1944. 83 s.
Damm, L. A.: Opfinderrettens Genstand.

Kbh. 1937. 284 s.
Andreasen, Hardy: Varemærkeretten i
konkurrenceretlig Belysning. Kbh. 1948.
397 s.

34.6 LOVE, ANORDNINGER,
BEKEND TGØR ELS ER

Samling af endnu gældende Love og
Anordninger m. v. af almen Interesse.
1660 flg. Kbh. 1863 flg. (nu årlig).
Danmarks Love 1665-1946. Kbh. 1946.

2664 s.
34,61 LOVLEKSIKA
Dansk Lovleksikon. Kbh. 1900-29. Bd.
1-10.

Dansk Lovregister. Kbh. (årlig).

34,62-63 LO VGIVNINGEN TIL OG MED
CHR. V.

Brøndum-Nielsen, Johs. og Poul Johs.
Jørgensen (udg.): Danmarks gamle
landskabslove med kirkeiovene. Kbh. 1933
flg. Bd. 1 flg.
Danmarks gamle Love. Paa Nutidsdansk.

Ved E. Kroman. Kbh. 1945-48. Bd. 1-3.
Gravlund T.: Danerloven. De danske
Mid-delalderlove i Skildringer. Kbh. 1925.
263 s.

Nyrop, C. (udg.).: Danmarks Gilde- og
Lavsskraaer fra Middelalderen. Kbh.
1899-1904. Bd. 1-2.
Danske vider og vedtægter. Kbh. 1904-38.
Bd. 1-5.

Secher, V. A. (udg.): Corpus
constitutio-num Daniæ. Forordninger, recesser og
andre kongelige breve, Danmarks
lovgivning vedkommende, 1558-1660. Kbh.
1887-1918. Bd. 1-6.
Kong Christian den Femtes danske Lov af
15. April 1683. Kbh. 1949. 344 s.

34,64 LO VGIVNINGEN EFTER CHR. V.
Lovtidende for Kongeriget Danmark for

Aaret 1871 flg.
Ministerialtidende for Kongeriget Danmark
for Aaret 1871 flg.

34.7 RETSPLEJE

Hurwitz, S.: Tvistemaal. Hovedpunkter af
dansk Civilprocesret i Domssager. Kbh.
1941. 328 s.
Munch-Petersen, H.: Den danske
Retspleje. Kbh. 1923-37. Bd. 1-5 + tillæg.
Hurwitz, S.: Den danske Strafferetspleje.

Kbh. 1937-40. 873 s.
Harbou, N.: Behandling af Dødsbo og

Fællesbo. Kbh. 1945. 390 s.
34,71 DOMSSAML1NGER
Kolderup-Rosenvinge, J. L. A.: Udvalg
af gamle danske Domme. Kbh. 1842-48.
Bd. 1-4.

Secher, V. A.: Judicia placiti regis Daniæ
justitiarii. Samling af Kongens
Retter-tings Domme 1595-1614. Kbh.
1881-86. Bd. 1-2.

19

20

21

<< prev. page << föreg. sida <<     >> nästa sida >> next page >>


Project Runeberg, Mon Jan 20 00:09:48 2020 (aronsson) (download) << Previous Next >>
http://runeberg.org/salmonsen/4/1890.html

Valid HTML 4.0! All our files are DRM-free