- Project Runeberg -  Salmonsens konversationsleksikon / Den nye Salmonsen (4. udgave, 1949) /
22,23,24

(1915-1930)
Table of Contents / Innehåll | << Previous | Next >>
  Project Runeberg | Like | Catalog | Recent Changes | Donate | Comments? |   

Full resolution (JPEG) - On this page / på denna sida - Bibliografi - 34 Lov og ret - 35 Statsforvaltning - 36 Lokalforvaltning. Privat foreningsliv - 37 Opdragelse og undervisning

scanned image

<< prev. page << föreg. sida <<     >> nästa sida >> next page >>


Below is the raw OCR text from the above scanned image. Do you see an error? Proofread the page now!
Här nedan syns maskintolkade texten från faksimilbilden ovan. Ser du något fel? Korrekturläs sidan nu!

This page has never been proofread. / Denna sida har aldrig korrekturlästs.

Bibliografi

Bibliografi

Realregister tilDomssamlinger i civile Sager
1840-1946. Kbh. 1868-1948. Bd. 1-19.
Jacobi, A. og C. Popp-Madsen: Udvalg af
Domme i civile Sager 1825-1930. Kbh.
1935. 1145 s.
Ipsen, Johannes og C. Scharling:
Systematisk Oversigt over Højesteretsdomme i
criminelle Sager for Høiesteretsaarene
1857-1894. Kbh. 1876-95. Bd. 1-3.
Olrik, E. og C. D. Rump: Systematisk
Oversigt over Domme i kriminelle Sager
1895-1924. Kbh. 1916-25. Bd. 1-2.
Faurholt, J.: Systematisk Oversigt over
Domme i kriminelle Sager 1925-1932.
Kbh. 1934. 132 s.
Schlegel, O. og J. Faurholt: Systematisk
Oversigt over Domme i kriminelle Sager
1933-1942. Kbh. 1945. 574 s.
Ugeskrift for Retsvæsen. Afd. A. 1867 flg.
Højesteretstidende. 1857 flg.
Juristens Domssamling. 1935 flg.
34,79 RETSSAGER

Tage-Jensen, S.: Berømte Kriminalsager.
England, Skotland og Irland 1837-1937.
Odense 1944. 407 s. ill.
Tage-Jensen, S.: Danske Kriminalsager

1838-1938. Odense 1942. 396 s.
Thorsteinsson, T.: Fra fremmede Retssale.
Kbh. 1943. 235 s.

34.8 ROMERRET

Federspiel, H.: Romerske Retskilder. Kbh.

1930. 528 s.
Lassen, Jul.: Lærebog i romersk Privatret.
Kbh. 1937. 394 s.

34.9 RETSHISTORIE

Zane, J. M.: The story of law. N. York

1927. 501 s. ill.
Westrup, C. W.: Rettens Opstaaen. Kbh.

1940. 207 s.
Juul, S.: Lov og Ret i Danmark. Kbh.

1942. 154 s. ill.
Jørgensen, Poul Johs.: Dansk Retshistorie.

Kbh. 1940. 612 s.
Jørgensen, Troels G.: Bidrag til Højestetets
Historie. Kbh. 1939. 292 s. iU.

35 STATSFORVALTNING

Den danske Ståt. Kbh. 1940. 392 s.

Kongelig dansk Hof- og Statskalender.

Kbh. (årlig).
Nordisk administrativt Tidsskrift. 1919 flg.

35.2 DA NMA RKS S TA TSFOR
VALT-NING INDTIL 1848

Kong Valdemars jordebog. Udg. ved S.

Aakjær. Kbh. 1926-45. Bd. 1-3, ill.
Erslev, K. og W. Mollerup: Kong Frederik
den Førstes danske Registranter. Kbh.
1879. 571 s.
Erslev, K. og W. Mollerup: Danske
Kancelliregistranter 1535-1550. Kbh.
1881-82. 581 s.

Kancelliets Brevbøger vedrørende
Danmarks indre Forhold. 1551 flg. Kbh.
1885 flg.

Erslev, K.: Aktstykker og Oplysninger til
Rigsraadets og Stændermødernes Historie
i Kristian IV’s Tid. Kbh. 1883-90.
Bd. 1-3.

Lindbæk, J.: Aktstykker og Oplysninger
til Statskollegiets Historie 1660-1676.
Kbh. 1903-10 . Bd. 1-2.

35.3 DANMARKS
STATSFORVALTNING EFTER 1848

Centraladministrationen 1848-1948. Kbh.

1948. 336 s.
Laursen, Johs. og B. Svensson: Den røde
Bygning. Statens Administration. Kbh.
1945. 169 s.

35,5 MILITÆR VÆSEN
Boisen, Mogens: Ordbog over militære
Udtryk fra Hær, Flaade og Luftvaaben.
Kbh. 1943. 67 s.
Forsvarsbogen. Kbh. 1941. 254 s. ill.
Haandbog for Hæren. Kbh. 1867 flg.
Haandbog for Søværnet. Kbh. 1870 flg.
Barfod, H.: Vor Flaade i Fortid og Nutid.

Fredericia 1941-42. Bd. 1-2, ill.
Larsen, Kay: Vore Orlogsskibe fra
Halvfemserne til nu. Kbh. 1932. 183 s. ill.
Stevns, A.: Vor Hær i Krig og Fred.

Fredericia 1942^3. Bd. 1-2, ill.
Grunnet, N. og B. Demer.: Den danske

Brigade. Kbh. 1945. 223 s. ill.
Thaulow, T.: Den danske Soldat gennem

Tiderne. Kbh. 1946. 248 s. ill.
Thomsen, Rudi: Den almindelige værne-

pligts gennembrud i Danmark. Kbh.
1949. 308 s.
Folk og Værn. 1942 flg.

36,1 DANMARKS
LOKALFORVALTNING

Kommunal Aarbog. Kbh. (årlig).
Bertolt, O., Ove Hansen og W. Villumsen:
Kommunalkundskab. Kbh.1947.151 s. ill.
Jørgensen, Jørgen, N. Ravnemose og S.
Røgind: Danmarks kommunale Styre.
Kbh. 1936. 110 s. ill.
Hansen, Søren: Købstadkommunernes
Styrelse. Odense 1944. 128 s.
Oxholm, W.: Landkommunernes Styrelse.

Kbh. 1935-44. Bd. 1-2.
Mackeprang, M.: Dansk Købstadstyrelse
fra Valdemar Sejr til Kristian IV. Kbh.
1900. 285 s.
Munch, P.: Købstadstyrelsen i Danmark
fra Kristian IV’s tid til enevældens
ophør. Kbh. 1900. Bd. 1-2.
la Cour, L. F.: Sogneraad og Amtsraad. Et
Bidrag til den danske
Landkommunalforvaltnings Historie. Kbh. 1941-44.
Bd. 1-2, ill.

Danmarks kommunale Efterretninger. 1903
flg.

Købstadsforeningens Tidsskrift. 1889 flg.
Sogneraads-Tidende. 1885 flg.

36.7 FORENINGSVÆSEN

Gedde, K.: Haandbog for Foreningsledere.

Kbh. 1942. 150 s.
Christiansen, Chr.: Dirigenten. Kbh. 1941.
94 s.

Svendsen, N. Skriver: Valg og Vedtagelser.

Kbh. 1946. 132 s.
36,9 HEMMELIGE FORENINGER
Lepper, J. H.: Famous secret societies.

London (u. å.). 344 s.
Starcke, C. N.: Frimureriet, dets
Oprindelse og Udvikling. Kbh. 1923. 260 s.
Aune, L. J.: Frimureriet. Dets Historie i
Skandinavien. Kbh. 1929. 103 s.

37 OPDRAGELSE OG UNDERVISNING
Matsson, G.: (red.).
Psykologisk-pedago-gisk uppslagsbok. Sth. 1943^4-6. Bd.
l^t, ill.

Valentine, P. F.: Twentieth century edu-

cation. N. York 1946. 664 s.
Hansen, Oscar: Pædagogik. Kbh. 1916—

20. Bd. 1-2.
Andersen, Oluf og Sofie Rifbjerg (red.):
Alt om Bøm. Kbh. 1946. 512 s. ill.
Andersen, Oluf, Georg Christensen og Sofie
Rifbjerg (red.): Hjem og Børn. Kbh.
1947. 215 s. ill.
Nørvig, Anne Marie: Det sunde Barn og

dets Forældre. Kbh. 1947. 219 s.
Andersen, Nina, Vera Skalts og Inger
Kristine Mortensen: Barnet og
Samfundet. Kbh. 1945. 43 s.
Dewey, J.: Demokrati och uppfostran.

Sth. 1948. 152 s.
Christiansen, Alfr.: Vore Børns moralske

Opdragelse. Kbh. 1944. 161 s.
Sherman, M.: Mentalhygiejne og
Opdragelse. Kbh. 1940. 264 s.
Schielderup, H. K.: Neurose eller sundhed.
Hvordan skal vi opdrage vore børn?
Kbh. 1948. 149 s.
Jørgensen, Jørgen: Filosofiens og
Opdragelsens Grundproblemer. Kbh. 1928.180 s.
Dam, Axel: (udg.). Opdragelsens
Stormænd. I Uddrag af deres egne Værker.
Kbh. 1912. 348 s.
Rousseau, J. J.: Emil eller Om Opdragelsen.

Århus 1897. 708 s.
Kev, Ellen: Barnets Aarhundrede. Kbh.

1902. 296 s.
Kold, K.: Skoletanker. Kbh. 1927. 127 s.
Russell, B.: Om Opdragelse særlig i den

tidlige Barndom. Kbh. 1927. 206 s.
Storstein, O.: Fremtiden sitter på skole-

benken. Oslo 1946. 194 s.
Tnomassen, Fr.: Skolemuseerne og de
pædagogiske Biblioteker. Kbh. 1915. 360 s.
ill.

Vor Ungdom. 1880 flg.
Pædagogisk-psykologisk Tidsskrift. 1940 flg.
Børn. Alle Forældres Blad. 1937 flg.

37.08 ALMINDELIG
FOLKEOPDRAGELSE

Bertolt, O-, A. Boje og E. J. Borup (red.):
Dansk Folkeoplysning. Kbh. 1942. 312
s. ill.

Fritidsproblemer. Kbh. 1939. 160 s.

Jensen, Jens Marinus: Ungdomsforeningen.

Århus 1945. 171 s.
Spranger, E.: Ungdomsårens psykologi.

Sth. 1945. 344 s.
Hansen, J. Stig: Vandrebevægeisen. Kbh.

1940. 32 s. ill.
Jacobsen, Poul H.: Dansk Vandrelaug.

Kbh. 1938. 168 s. ill.
37,09 ERHVER KS VEJLEDNING (se
også 13,1)

Centralarbejdsanvisningskontoret. Samling
af Oplysninger om Uddannelsesforhold
m. v. til 400 forskellige Fag og
Livsstillinger. Kbh. 1936 flg. (Føres stadig
ajour).

Stubkjær, J.: Min Fremtid. Vejen til 517
Livsstillinger. Kbh. 1948. 247 s. ill.

37.11 EKSPERIMENTEL PÆDAGOGIK
Bühler, Charlotte og Hildegart Hetzer:

Udviklingsprøver. (1.-6. Leveaar). Kbh.
1944. 189 s. ill.
Ekman, G.: Intelligensmätning. Uppsala

1947. 155 s. ill.
Torpe, H.: Intelligensforskning og
intelligensprøver. Kbh. 1948. 236 s. ill.
Wigforss, F.: Kunskapsprövningar.
Göte-borg 1939. 115 s. ill.

37.12 UNDERVISNINGSSYSTEMER
Moe, Inger: Moderne Skoletanker og
Forsøgsskoler. Kbh. 1948. 110 s. ill.

Hamaide, Amélie: La méthode Decroly.

Neuchatel 1922. 223 s. ill.
Parkhurst, Helen: Educationon the Dalton

plan. London 1926. 239 s. ill.
Washburne, C.: Winnetka-Teknikken. Kbh.
1937. 136 s.

37.13 ALMINDELIG
METODIK(PRAK-TIK, DIDAKTIK)

Engelbret-Pedersen, P. og J. Rolver:

Praktik. Kbh. 1946. 375 s. Ul.
Panton, J. H.: Modem teaching practice
and technique. London 1945. 298 s. ill.
Undervisningsvejledning for den eksamens-

fri Folkeskole. Kbh. 1942. 137 s.
Jensen, Helge: Individuel Arbejdsform
Grundskolen. Kbh. 1938. 122 s. ill.
Sethne, Anna, A. Gierow og Anne Marie
Nørvig: Individuel undervisning. Kbh.
1937. 276 s. ill.
Kaper, E.: Den daglige Undervisnings

Form. Kbh. 1923. 136 s.
Ny disciplin i skole og hjem. Oslo 1936. 88 s.
Ribsskog, B.: Karakterer og
karaktergivning i folkeskolen. Oslo 1938. 152 s. ill.
37,132-4 SMÅBØRNSUNDER VISNING
Eskildsen, Claus: Det første Skoleaar. Kbh.

1942. 186 s. ill.
Klug-Pedersen, Anna: Hjælpebog ved
Anskuelsesundervisningen i Asyler,
Børnehaver og Smaaskoler. Kbh. 1927. 247 s.
Larsen, Carl Aage: Læsevanskeligheder hos

Børn. Kbh. 1947. 32 s.
Nielsen, Anton: Den første
Læseundervisning. Nakskov 1946. 56 s. ill.
37,137-7 SÆRLIGE
UNDERVISNINGSMIDLER

Kastberg, K. og Johs. Nielsen: Bog og

Bibliotek. Kbh. 1942. 118 s. ill.
Begtrup, Bodil: Bøm og Film. Kbh. 1947.
95 s. ill.

Ottley, D. C.: The cinema in education.

London 1935. 130 s. ill.
Ud i Naturen. Ekskursions- og
Lejrskolebog. Kbh. 1935. 152 s. Ul.

37.138 ARBEJDSSKOLEPRINCIPPET
Kerschensteiner, G.: Begriff der Arbeits-

schule. Lpz. 1922. 207 s. ill.
Gierow, A., G. Hellsten och S. Malmberg:
Arbetsskola-arbetsglädje. Lund
1936-37. Bd. 1-2, ill.
Kohler, Elsa: Aktivitetspedagogik. Sth.

1936. 432 s. ill.

Vor Arbejdsmaade. Kbh. 1948. 246 s. ill.

37.139 EMNEUNDER VISNING
Bjerre, A. og F. Lundgaard: Vejledning

i praktisk Emneundervisning. Kbh.

1937. 136 s. Ul.

Nørlyng, T. og Aage Jacobsen: Emne

bogen. Kbh. 1938-40. Bd. 1-2, Ul.
37,16 S KOLEH YGIEJNE
Betænkning afgivet af Kommissionen tU
Drøftelse af Skolens navnlig
Folkeskolens hygiejniske Forhold og Opgaver.
Kbh. 1937-39. Bd. 1-2. (Om
skolebygninger, skolelæger, skoletandlæger).

4 6

47

24

<< prev. page << föreg. sida <<     >> nästa sida >> next page >>


Project Runeberg, Mon Jan 20 00:09:48 2020 (aronsson) (download) << Previous Next >>
http://runeberg.org/salmonsen/4/1891.html

Valid HTML 4.0! All our files are DRM-free