- Project Runeberg -  Salmonsens konversationsleksikon / Den nye Salmonsen (4. udgave, 1949) /
28,29,30

(1915-1930)
Table of Contents / Innehåll | << Previous | Next >>
  Project Runeberg | Like | Catalog | Recent Changes | Donate | Comments? |   

Full resolution (JPEG) - On this page / på denna sida - Bibliografi - 39 Folkeminder og almueliv - 40 Geografi i almindelighed - 41 Europa - 42 Frankrig - 43 Storbritannien og Irland - 44 Tyskland og de gl. østrig-ungarske lande

scanned image

<< prev. page << föreg. sida <<     >> nästa sida >> next page >>


Below is the raw OCR text from the above scanned image. Do you see an error? Proofread the page now!
Här nedan syns maskintolkade texten från faksimilbilden ovan. Ser du något fel? Korrekturläs sidan nu!

This page has never been proofread. / Denna sida har aldrig korrekturlästs.

Bibliografi

Bibliografi

lede eventyr. Oslo 1940. Bd. 1-3, ill.
(Norske).

Sahlgren, Gudrun og J. Sahlgren (udg.):
’ Svenska folksagor. Sth. 1939. 197 s. ill.
Islandske Folkesagn og Æventyr. Kbh.

1924-43. Bd. 1-2.
Thiele, J. M. (udg.): Danmarks Folkesagn.

Kbh. 1843-60. Bd. 1-3.
Olrik, A. (udg.): Danske Sagn og Æventyr
fra Folkemunde. Kbh.1913-29. Bd.l^t.ül.
Kristensen, Evald Tang (udg.): Danske
sagn, som de har lydt i folkemunde.
Århus og Silkeborg 1892-1901. Bd. 1-6.
Ny Række. Kbh. 1928-39. Bd. 1-7.
Kristensen, Evald Tang (udg.): Jyske
Folkesagn. Kbh. 1876. 363 s.
Fischer, F. (udg.): Slesvigske Folkesagn.

Åbenrå 1890. 416 s.
Uhrskov, A. (udg.): Fynske Sagn. Kbh.

1929. 200 s. ill.
Uhrskov, A. (udg.): Sjællandske Sagn.

Kbh. 1932. 191 s.
Kofoed, K. M. (udg.): Bornholmske Sagn
og Sagaer. Kbh. 1928. 188 s.

39.2 ORDSPROG

Mau, E. (udg.): Dansk Ordsprogs-Skat.

Kbh. 1879. Bd. 1-2.
Brøndum-Nielsen, Johs. (udg.): Danske

Ordsprog. Kbh. 1942. 330 s.
Laale, P.: Danske Ordsprog. Kbh. 1929.
119 s. ill.

Kock, A. och C. af Petersens (udg.):
Öst-nordiska och latinska medeltidsordspråk.
Peder Låles ordspråk och en
motsva-rande svensk samling. Kbh. 1889-94.
Bd. 1-2.

Syv, P.: Peder Syvs danske ordsprog.
Kbh. 1944. 514 s.

39.3 FOLKETRO

Lid, N. (udg.): Folketro. Kbh. 1935. 171 s.
Thiele, J. M. (udg.): Den danske Almues
overtroiske Meninger. Kbh. 1860. 244 s.
Kristensen, E. Tang: Sagn og Overtro fra
Jylland. Kbh. og Kolding 1883-88. Bd.
1-2.

Uhrskov, A.: Sagn og Tro. Kbh. 1923.
210 s. ill.

Ohrt, F.: Da signed Krist-. Kbh. 1927.
492 s. ill.

Anker, J. og S. Dahl: Fabeldyr og andre
Fabelvæsener i Fortid og Nutid. Kbh.

1938. 259 s. ill.

39.4 DAGLIGT LIV

Clausen, Julius og T. Krogh (red.):
Danmark i Fest og Glæde. Kbh. 1935-36.
Bd. 1-6, ill.
Kristensen, Evald Tang: Gamle folks
fortællinger om det jyske almueliv. Kbh. og
Århus 1891-1905. Bd. 1-12.
Feilberg, H. F.: Dansk Bondeliv. Kbh.

1889-99. Bd. 1-2, ill. (Vestjylland).
Hansen, H. P.: De gamle fortalte.
Midtjyske Kulturbilleder. Kbh. 1939-41. Bd.
1-2, ill.

Matthiessen, Hugo: Den sorte Jyde.
Tværsnit af Hedens Kulturhistorie. Kbh.

1939. 220 s. ill.

Feilberg, H. F.: Fra Heden. Folkeli
vsskil-dringer fra Mellemslesvig ved Aar 1860.
Kbh. 1920. 174 s. ill.
Friis, L.: Vendsyssels Nationaldragter og
Vendelboerne i gamle Dage. Hjørring
1902. 193 s. ill.
Reimer, Christine: Nordfynsk Bondeliv i
Mands Minde. Odense 1910-19. 863 s. ill.
Uhrskov, A.: Dagligt Liv. Kbh. 1924.

250 s. ill. (Nordsjælland).
Olsen, Christian: Fra Nordvestsjælland.

Kbh. 1923. 248 s. ill.
Ussing, H.: Lollandsk Landsbyliv i 19.
Aarhundrede. Nykøbing F. 1937. 199 s. ill.
Dam, P. R.: Folkeliv og Indstiftelser paa
Bornholm. Åkirkeby 1933. 204 s. ill.
Visted, K.: Vor gamle bondekultur. Kria

1923. 374 s. ill.
Berg, G. och S. Svensson: Svensk
bondekultur. Sth. 1934. 291 s. ill.
Vedel, V.: By og Borger i Middelalderen.

Kbh. 1901. 455 s. ill.
Raabe, J.: Byen. Træk af dens liv. Kria.

1910. 232 s. ill.

Matthiessen, Hugo: Natten. Studier i
gammelt Byliv. Kbh. 1914. 162 s.
Heft, T.: Danske Sæder og Skikke. En
Undersøgelse af Livet i en dansk Købstad
før og nu. Kbh. 1943. Bd. 1-2, ill.

Lindblom, A.: Arbetaren i helg och söcken.

Sth. 1943-44. Bd. 1-2, ill.
39,5 HØJTIDER

Nilsson,M. P.: Aarets Højtider. Kbh. 1938.
154 s.

Ellekilde, H.: Danske Højtidsskikke. Kbh.

1943. 123 s. ill.

Møller, J. S.: Fester og Højtider i gamle

Dage. Kbh. 1929-33. Bd. 1-2, ill.
Feilberg, H. F.: Jul. Kbh. 1904. Bd. 1-2.
Ellekilde, H.: Vor danske Jul gennem
Tiderne. Kbh. 1943. 471 s. ill.
Nilsson, M. P.: Aarets folkelige Fester. Kbh.

1914. 64 s.
39,7 DRAGTER

Boehn, M. v.: Die Mode. München 1923-

25. Bd. 1-8, ill.
Kretschmer, A. und K. Rohrbach: Die
Trachten der Völker vom Beginn der
Geschichte bis zum 19. Jahrhundert.
Lpz. 1906. 352 s. ill.
Mützel, H.: Kostümkunde fiir Sammier.

Berlin 1921. 250 s. iU.
Lund, F. C. Danske Nationaldragter.
Kolding 1915. 31 tavler m. tekst.
Ottesen, Louise: Danske Folkedragter.

Kbh. 1923. 91 s. ill.
Marin, Kathleen: Peasant costume in
Europe. Lond. 1935-36. Bd. 1-2, ül.

40-49 GEOGRAFI OG REJSER

40 GEOGRAFI I ALMINDELIGHED
Klute, F.: Handbuch der geographischen
Wissenschaft. Potsdam 1930-38. Bd.
1-12, ill.

Vahl, M. og G. Hatt: Jorden og
Menneskelivet. Kbh. 1922-27. Bd. 1—4, ill.
Aagerup, F. og B. Rosenkilde Nielsen: Alt

om alle Lande. Kbh. 1946. 510 s. ül.
Werenskiold, W.: Jorden. Dens land og

folk. Oslo 1931-34. Bd. 1-2, ül.
Världens länder och folk efter andra världs-

kriget. Sth. 1947 flg. Bd. 1 flg.
Geografisk Tidsskrift. 1877 flg.
40,1 KARTOGRAFI. KORTOG ATLAS
Langküde, H. P.: Brug af Kort og Kompas.

Kbh. 1946. 58 s. ill.
Map-reading. Advanced map and aerial
photograph reading. Washington 1944.
141 s. ill.

Hammond’s new world atlas. N. York
1947.

Koppels Atlas. Kbh. 1922-23. Bd. 1-2.
Hagerups Verdensatlas. Kbh. 1935.
40,16 KORT OVER DANMARK
Nørlund, N. E.: Danmarks Kortlægning.

Kbh. 1942. Bd. 1.
Geodætisk Instituts Generalstabskort.
Danmark i 1:100 000. Kbh. 1945^6. Bd.
1-3.

Geodætisk Instituts Gennemkørselskort for
177 danske Byer. Kbh. 1933. 90 s. ill.
40,3 KULTURGEOGRAFI
Bjerre, J.: Jorden og Mennesket. Kbh.

1944. 227 s. ill.

Bøggild, O. og G. Gruelund:
Erhvervsgeografi ordnet efter Lande. Kbh. 1947.
270 s. ill.

Chisholm’s handbook of commercial geo-

graphy. Lond. 1937. 884 s. ill.
Kampp, R.: Verdens-Landbrug. Kbh.

1934. 502 s. ill.
Semjonov, J.: Jordens Rigdomme. Kbh.

1938. 510 s. ill.

Thon, E.: Rå vårene i verdenshandelen.

Oslo 1946. Bd. 1, ill.
Humlum, J.: Kulturgeografisk Atlas. Kbh.
1947. 124 s. ill.

40.7 HJEMS TA VNSLÆRE
Knudsen, Regnar: Haandbog i Hjemstavns-

forskning og Hjemstavnskultur. Kbh.

1939. 428 s. ill.

40.8 TURISTVÆSEN

Danmarks Turistpropaganda. Kbh. 1934.
158 s. ill.

Turistforeningen for Danmark.
Jubilæums-Aarbog 1938. Kbh. 1938. 154 s. ill.

40.9 GEOGRAFIENS OG
OPDAGELSESREJSERNES HISTORIE

Kretschmer, IC.: Geschichte der Geogra-

phie. Berlin 1912. 163 s. ill.
Nordenskjold, O.: Geografisk Forskning og
geografiske Opdagelser i det 19.
Aarhundrede. Kbh. 1920. 163 s. ill.
Sykes, P.: A history of exploration from the

earliest times to the present day. London
1935. 374 s. ill.
Nielsen, Aage Krarup: Jordens Erobring.

Kbh. 1942. Bd. 1-6, ill.
Bergman, S.: Store Opdagelsesrejser. Kbh.

1946. 303 s. ill.

Outhwaite, L.: Vor Klodes Erobring. Kbh.

1947. 360 s. ill.

41 EUROPA

Monmarché, M. et E. L. Tillion: Les pays
d’Europe. Paris 1935-37. Bd. 1-3, ill.
Europa touring. Motoring guide of Europe.

Bern 1939^0. Forsk, pag., kort.
Hausenstein, W.: Europäische Haupt-

städte. Erlenbach 1932. 421 s.
Francé, R. H.: Die Alpen
gemeinverständ-lich dargestellt. Lpz. (ü. å.). 964 s. ill.

42 FRANKRIG

Jousset, B.: La France.Geographie illustrée.

Paris (u. å.). Bd. 1-2, ill.
Madelin, L.: La France immortelle. Paris

1946. Bd. 1-2, ill.
Gleizal, F.: En regardant une carte de

France. Kbh. 1945. 149 s. ill.
Ewald, J.: Frankrigsrejse. Kbh. 1948.
143 s.

Slocombe, G.: The heart of France. Parisian,
provincial & peasant. London (u. å.).
250 s. ill.

Baedeker, K.: Paris et ses environs. Lpz.

1931. 581 s.
Strömberg, K.: Paris i närbild. Sth. 1934.
435 s. ül.

Collection »Provinciales«. Paris 1941 flg.
Bd. 1 flg., ill.

43 ENGLAND

Shears, W. S.: This England: A book of
the shires and counties. Lond. 1936.
703 s. ill.

Cohen-Portheim, P.: England, den ukendte

0. Kbh. 1944. 196 s. ill.
Krag, J. O. og R. Spink: England bygger

op. Kbh. 1947. 227 s. ill.
Redlich, Monica: The pattern of England.

Kbh. 1945. 317 s. ill.
Kent, W.: An encyclopaedia of London.

London 1937. 772 s. ill.
Mee, A.: London. Heart of the Empire
and wonder of the world. Lond. 1937.
894 s. ill.

Rasmussen, Steen Eiler: London. Kbh.

1934. 453 s. ill.
The county books series. London 1946 flg.
Bd. 1 flg. ill.

43.8 IRLAND

Saorstat Eireann (Irish Free State). Lond.

(u. å.). 323 s. ill.
O’Connor, F.: Irish miles. Lond. 1947.
186 s. ill.

43.9 SKOTLAND

Batsford, H. and C. Fry: The face of Scot-

land. London 1947-48. 117 s. ill.
Palmer, W. T.: The verge of the Scottish

highlands. London 1947. 335 s. ill.
44,1 TYSKLAND

Maull, O.: Deutschland. Lpz. 1933. 542s. ill.
Pflug, H.: Deutschland. Landschaft,
Volkstum, Kultur. Lpz. 1937. 645 s. ill.
Hürlimann, M.: Berlin. Berlin 1934. 512
s. ill.

Baedeker, K.: Reisehandbücher. Deutsches

Reich. Lpz. (19 bd.).
Hermanns, W.: Der schöne deutsche Rhein.

Berlin 1930. 256 s. ill.
44,5 ØSTRIG

Haberlandt, M.: Deutschösterreich, sein
Land und Volk und seine Kultur.
Weimar 1927. 505 s. ill.
Baedeker, K.: Reisehandbücher. österreich.

Lpz. (3 bd.).
Tietze, H.: Wien. Kultur, Kunst,
Geschichte. Wien 1931. 429 s. ill.
44,7 UNGARN

Böök, F.: Resa till Ungern. Sth. 1931.
302 s. ill.

Baedeker, K.: Wien und Budapest. Lpz.

1931. 246 s. ill.
44,9 CECHOSLOVAKIET
Young, E. P.: Czechoslovakia. Keystone
of peace and democracy. Lond. 1939.
400 s.

Kerner, R. J.: Czechoslovakia. Berkeley

1945. 504 s.
Schürer, O.: Prag. Kultur - Kunst -
Geschichte. München 1935. 455 s. ül.

4 6

47

30

<< prev. page << föreg. sida <<     >> nästa sida >> next page >>


Project Runeberg, Mon Jan 20 00:09:48 2020 (aronsson) (download) << Previous Next >>
http://runeberg.org/salmonsen/4/1893.html

Valid HTML 4.0! All our files are DRM-free