- Project Runeberg -  Salmonsens konversationsleksikon / Den nye Salmonsen (4. udgave, 1949) /
43,44,45

(1915-1930)
Table of Contents / Innehåll | << Previous | Next >>
  Project Runeberg | Like | Catalog | Recent Changes | Donate | Comments? |   

Full resolution (JPEG) - On this page / på denna sida - Bibliografi - 48 Andre verdensdele - 49 Polarlandene - 50 Naturvidenskab i almindelighed - 51 Matematik - 52 Astronomi - 53 Fysik

scanned image

<< prev. page << föreg. sida <<     >> nästa sida >> next page >>


Below is the raw OCR text from the above scanned image. Do you see an error? Proofread the page now!
Här nedan syns maskintolkade texten från faksimilbilden ovan. Ser du något fel? Korrekturläs sidan nu!

This page has never been proofread. / Denna sida har aldrig korrekturlästs.

Bibliografi

Bibliografi

Mytinger, Caroline: Koralhavet rundt

Kbh. 1946. 257 s. ill.
Holmsen, S.: Sydhavets solfyldte Paradis.

Kbh. 1948. 163 s. ill. (Tahiti).
49 POLARLANDENE
Seidenfaden, G.: Moderne arktisk
Forskning. Kbh. 1948. 190 s. ill.
Ahlman, A.: Isviddernas hjältar.
Polarforskningens historia genom tiderna.
Lund 1929. 551 s.
49,1 NORDPOLAROMRÅDERNE
Bruun, D.: Kampen om Nordpolen. Kbh.

1902. 406 s. ill.
Birket-Smith, K.: Jens Munk’s Rejse og
andre danske Ishavsfarter under
Christian IV. Kbh. 1929. 160 s. ill.
Nordenskiöld, A. E.: Vegas Reise omkring
Asia og Europa. Kria. 1881. Bd. 1-2,
ill.

Andrée, S. A.,N. Strindberg og K. Frænkel:
Andrées Polarfærd 1897. Kbh. 1930.
320 s. ill.

Nansen, Fridtjof: Over Grønland og
Polhavet. Oslo 1942. Bd. 1-3, ill.
Amundsen, Roald: Nordvestpassasjen. Oslo

1928. 383 s. ill.

Amundsen, Roald: Nordostpassasjen. Oslo

1929. 368 s. ill.

Amundsen, Roald og L. Ellsworth: Den
første flukt over Polhavet. Oslo 1926.
264 s. ill.

Nobile, U.: Med »Italia« fra Rom til

Nordpolen. Kbh. 1930. 460 s. ill.
Rasmussen, Knud: Grønland langs
Polhavet. 2. Thule-Ekspedition 1916-18.
Kbh. 1919. 608 s. ill.
Rasmussen, Knud: Fra Grønland til
Stillehavet. 5. Thule-Ekspedition 1921-24.
Kbh. 1925-26. Bd. 1-2, ill.
49,5 ANTARKTIS

Aagaard, B.: Antarktis 1502-1944. Oslo

1944. 308 s. ill.
Andersson, J. G.: Mændene omkring
Sydpolen. Kbh. 1946. 366 s. ill.
Owen, R.: The Antarctic ocean. N. York

1941. 254 s. ill.

Borchgrevink, C. E.: Nærmest Sydpolen

Aaret 1900. Kbh. 1905. 563 s. ill.
Scott, R. F.: Scott’s sidste Rejse. Kbh.

1927. 340 s. ill.
Amundsen, Roald: Sydpolen. Oslo 1929.
372 s. ill.

Hurley, F.: Sydpolsfarere. Kbh. 1928.
205 s. ill. (Mawson-ekspeditionen
1911-13og Shackleton-ekspeditionen 1914-17).
Byrd, R. E.: Little America. Aerial
explo-ration in the Antarctic. N. York 1930.
422 s. ill.

Byrd, R. E.: Discovery. The story of the
second Byrd Antarctic expedition. N.
York 1935. 428 s. ill.

50-59 NATURVIDENSKAB OG
MATEMATIK

50 NATURVIDENSKAB I
ALMINDELIGHED

Baitsell, G. A.: Science in progress. Lond.

1943-45. Serie 1-4, ill.
Bavink, B.: Ergebnisse und Probleme der
Naturwissenschaften. Zürich 1948. 813
s. ill.

Comstock, Anna B.: Handbook of nature-

study. Ithaca 1947. 937 s. ill.
Videnskabelige Meddelelser fra Dansk
naturhistorisk Forening i København.
1849 flg.

Naturhistorisk Tidende. 1937 flg.
Naturens Verden. 1917 flg.
Flora og Fauna. 1894 flg.
50,1 NATURFREDNING
Schoenichen, W.: Naturschutz als völkische
und internationale Kulturaufgabe. Jena

1942. 458 s. ill.

Dansk Naturfredning. 1925 flg.

50,8 INDSAMLINGS- OG KO NS ER VE-

RINGSTEKNIK
Hvass, H.: Natursamleren. Kbh. 1942.
248 s. ill.

Koch-Larsen, J.: Kursus i praktisk
Mikroskopi. Kbh. 1936. 136 s. ill.
Löwegren, Y.: Biologisk teknik. Malmö

1939. 447 s. ill.
Petersen, Will. W.: Kortfattet Vejledning
til Konservering af zoologiske
Præparater. Frederikssund 1948. 63 s ill.
Petersen, Will. W.: Med Net og Ketser.

Vejledning for unge Insektsamlere og
Naturelskere. Kbh. 1943. 128 s. ill.
Scheel, H.: Udstopning af Fugle. Kbh.

1932. 38 s. ill.
50,9 NATURVIDENSKABENS
HISTORIE

(se også under de enkelte
naturvidenskaber).

Dahl, S.: Den danske Plante- og
Dyreverdens Udforskning. Kbh. 1941. 340 s.
ill.

51 MATEMATIK

Courant, R. and H. Robbins: What is
mathematics? London 1946. 540 s. ill.
Kokomoor, F. W.: Populär matematik.

Sth. 1948. 564 s.
Niklitscheck, A.: Matematik for alle. Kbh.

1941. 223 s. ill.

Bell, E. T.: The development of
mathematics. N. York 1945. 637 s.
la Cour, P.: Historisk Matematik. Kbh.

1942. 327 s. ill.

Nielsen, Niels: Matematiken i Danmark.
Kbh. 1910-12. Bd. 1-2.

Matematisk Tidsskrift Afd. A og B. 1859
flg.

51,1 ARITMETIK OG ALGEBRA
Hjelmslev, J.: Elementær Aritmetik. Kbh.

1925-31. Bd. 1-3. ill.
Sjöstedt, C. E.: Kur vor och
kurvkonstruktioner. Sth. 1948. 80 s. ill.
Albrecht, T.:
Logaritmisch-trigonometri-sche Tafeln mit fünf Dezimalstellen.
Berlin (u. å.). 192 s.
51,3-4 ANALYSE.
SANDSYNLIGHEDSREGNING
Andersen, A. F., H. Bohr og Richard
Petersen: Lærebog i matematisk Analyse.
Kbh. 1945-49. Bd. 1-4. ill.
Hubendick, E.: Differential- och integral-

räkning. Sth. 1944. 319 s.
Arley, N. og K. R. Buch:
Sandsynlighedsregning. Kbh. 1943. 166 s. ill.
51,5 GEOMETRI

Fabricius-Bjerre, F.: Lærebog i Geometri.

Kbh. 1947-48. Bd. 1-2. ill.
Hjelmslev, J.: Elementær Geometri. Kbh.

1923-40. Bd. 1-^1, ill.
Johansen, H. og L. Larsen: Vejledning i
Projektionslære. Kbh. 1946. 75 s. ill.
51,8 REGNING

Strömberg, C. A.: Konsten att räkna.

Sthl. 1943. 232 s.
Uhrskov, A.: Regnebog for voksne. Kbh.

1940. Bd. 1-2, ill.
Hansen, K.: Opgaver i praktisk Regning.

Kbh. 1948. 104 s. ill.
Thorup, C. J.: Regnestokken. Kbh. 1946.
64 s. ill.

Fritzes snabbräknare. Sth. 1946. 224 s.
Sutton, O.: Machine accounting. London

1945. 330 s. ill.
52 ASTRONOMI

Strömgren, B.: Universets Udforskning.

Kbh. 1940. 200 s. ill.
Heegaard, P.: Stjerneverdenen.
Verdensbilledet gennem Tiderne. Kbh. 1921.
424 s. ill.

Bjerre, J.: Vort Verdensbillede. Kbh. 1939.
182 s. ill.

Strömgren, E. og B. Strömgren: Lærebog

i Astronomi. Oslo 1945. 504 s. ill.
Janssen, C. Luplau: Stjernehimlen og dens

Vidundere. Kbh. 1938. 485 s. ill.
Janssen, C. Luplau: Stjernehimlens
Billedgalleri. Kbh. 1946. 75 s. ill.
Tamm, N. och Å. Wallenquist:
Amatørastronomen. Sth. 1942. 126 s. ill.
Zinner, E.: Die Geschichte der Sternkunde.

Berlin 1931. 674 s. ill.
Nordisk astronomisk Tidsskrift. 1916 flg.
Urania. Populært astronomisk Tidsskrift.
1943 flg.

52.2 KRONOLOGI

Achelis, Elisabeth: The calendar for every-

body. New York 1943. 141 s.
Alsaker-Nøstdahl, S.: Almanakken og
tidsregningen. Kria. 1920. 112 s. ill.

52.3 ASTROFYSIK

Nissen, Andr.: Solen og dens Børn i
Astrofysikkens Lys. Kbh. 1943. 136 s. ill.
Eddington, A. S.: Stjerner og Atomer.

Kbh. 1934. 176 s. ill.
Goldberg, L. and L. Aller: Atoms, stars,
and nebulae. Philadelphia 1946. 323 s. ill.

52,4 BESKRIVENDE ASTRONOMI
Gamov, G.: Solens födelse och död. Sth.

1942. 221 s. ill.
Watson, F. G.: Between the planets.
Philadelphia 1945. 222 s. ill.
Hoffmeister, C.: Die Meteore. Lpz. 1937.

154 s. ill.
52,7 STELLARASTRONOMI
Teichgraeber, A.: ABC der Sterne.
Stuttgart 1940. 79 s. ill.
Janssen, C. Luplau og E. Buch Andersen:

Fixstjernerne. Kbh. 1918. 186 s. ill.
52,9 LANDMÅLING. NIVELLERING
Nyholm, H. V.: Landmaaling og
Nivellering. Kbh. 1938. 106 s. ill.
Schneider, A. og N. Thorkil-Jensen:
Landmaaling. Kbh. 1940-45. Bd. 1-4, ill.
Tidsskrift for Opmaalings- og Matrikuls-

væsen. 1891 flg.
53 FYSIK

Hansen, H.M.: Lærebog i Fysik. Kbh. 1947.
760 s. ill.

Richtmyer, F. K. and E. H. Kennard:
Introduction to modern physics. N.
York 1942. 723 s. ill.
Hartmann, J.: Maaleteknik. Kbh. 1945.
Bd. 1, ill.

Einstein, A. og L. Infeld: Det moderne
Verdensbillede. Fysikkens Udvikling fra
Galilei og Newton til Relativitetsteori og
Kvantemekanik. Kbh. 1939. 287 s. ill.
Zimmer, E.: Umsturz im Weltbild der
Physik. München 1943. 296 s. ill.
Fysisk Tidsskrift. 1903 flg.

53.1 RELATIVITETSTEORIEN
Einstein, A.: Ober die spezielle und allge-

meine Relativitätstheorie
(gemeinver-ständlich). Braunschweig 1922. 91 s.
Russell, B.: The ABC of relativity.
London 1926. 231 s.
Klein, O.: Einsteins relativitetsteori i
all-mäntillgänglig form. Sth. 1933. 137 s.
Holst, H.: Relativitetsteorien set fra et
Feltsynspunkt. Kbh. 1943. 124 s. ill.

53.2 TEORETISK FYSIK. FYSISK
KEMI

Brønsted, J. N.: Lærebog i fysisk Kemi.

Kbh. 1943. 498 s. ill.
Hevesy, G. von und F. Paneth: Lehrbuch
der Radioaktivität. Lpz. 1931. 287 s. ill.
53,22 A TOMER OG MOLEK YLER
Speakman, J. C.: Modern atomic theory.

London 1947. 207 s.
Bjerge, T.: Elektron- og Atomfysik. Kbh.

1948. 199 s. ill.

Smith, E. S. C. m. fl.: Applied atomic power.

N, York 1946. 227 s. ill.
Lundbak, A.: Atomet og universet. Kbh.

1949. 293 s. ill.

Eidinoff, M. L. og H. Ruchlis: Atomfysik
for hvermand. Kbh. 1948. 330 s. ill.
Møller, Chr. og Ebbe Rasmussen: Atomer
og andre Smaating. Kbh. 1945. 183 s. ilL
Laurence, W. L.: De hemmelige Aar.
Atomalderens Fødsel. Kbh. 1947. 243 s.
Masters, D. og Katherine Way: Een Verden
eller ingen. Kbh. 1946. 221 s. ill.

53.3 MEKANIK

Rasmussen, R. E. H.: Mekanisk Fysik.

Kbh. 1944. 157 s. ill.
Nielsen, Jakob: Lærebog i rationel
Mekanik. Kbh. 1943-45. Bd. 1-2, ill.
Nielsen, H. C.: Lærebog i teknisk Mekanik.
Kbh. 1944-46. Bd. 1-2, ill.

53.4 AKUSTIK

Brüel, Per V.: Lydisolation og
Rumakustik. Gote borg 1946. 264 s.
Scheminzky, F.: Die Welt des Schalles.
Salzburg 1943. 820 s. ül.

53.5 VARMELÆRE

Bridgman, P. W.: The nature of
thermo-dynamics. Cambridge, Mass. 1943. 229 s.
Prytz, K.: Høje og låve Varmegrader. Kbh.
1925. 214 s. Ul.

53.6 OPTIK

Bjerge, T.: Lyslære. Kbh. 1943. 148 s. ill.
Madsen, Laurids: Optiske Linser. Kbh.

1919. 156 s. ill.
Twyman, F.: Prism and lens making.

London 1944. 181 s. ill.
Wredden, J. H.: The microscope. London
1947. 296 s. ill.

53.7 STRÅLER. SPEKTRALANALYSE
Millikan, R. A.: Cosmic rays. N. York

1939. 134 s. ill.

4 6

47

43

<< prev. page << föreg. sida <<     >> nästa sida >> next page >>


Project Runeberg, Mon Jan 20 00:09:48 2020 (aronsson) (download) << Previous Next >>
http://runeberg.org/salmonsen/4/1898.html

Valid HTML 4.0! All our files are DRM-free