- Project Runeberg -  Salmonsens konversationsleksikon / Den nye Salmonsen (4. udgave, 1949) /
76,77,78

(1915-1930)
Table of Contents / Innehåll | << Previous | Next >>
  Project Runeberg | Like | Catalog | Recent Changes | Donate | Comments? |   

Full resolution (JPEG) - On this page / på denna sida - Bibliografi - 71 Arkitektur - 73 Billedhuggerkunst - 74 Maler- og tegnekunst

scanned image

<< prev. page << föreg. sida <<     >> nästa sida >> next page >>


Below is the raw OCR text from the above scanned image. Do you see an error? Proofread the page now!
Här nedan syns maskintolkade texten från faksimilbilden ovan. Ser du något fel? Korrekturläs sidan nu!

This page has never been proofread. / Denna sida har aldrig korrekturlästs.

Bibliografi

Bibliografi

Roussell, A.: Danmarks middelalderborge.

Kbh. 1942. 96 s. ill.
Wanscher, V.: Christian 4.s Bygninger.

Kbh. 1937. 192 s. ill.
Weilbach, F.: Dansk Bvgningskunst i det
18. Aarhundrede. Kbh. 1930. 248 s. ill.
Langberg, H. og H. E. Langkilde: Dansk
Byggesæt omkring 1792 og 1942. Kbh.

1942. 279 s. ill.

Hiort, E.: Nyere dansk bygningskunst.

Kbh. 1949. 108 s. ill.
Finsen, Helge: Ung dansk arkitektur. 1930

-1945. Kbh. 1947. 240 s. ül.
Buhl, O.: Socialt boligbyggeri. Kbh. 1941.
144 s. ül.

Clemmensen, Mogens: Bulhuse. Studier
over gammel dansk træbygningskunst.
Kbh. 1937. Bd. 1-2, ill.
Jensen, Chr. Axel: Dansk Bindingsværk fra
Renæssancetiden. Kbh. 1933. 92 s. ill.
Elling, C.: Danske Herregaarde. Kbh. 1942.
200 s. ill.

Steensberg, A.: Den danske Bondegaard.

Kbh. 1942. 148 s. ill.
Elling, C.: Danske Borgerhuse. Kbh. 1943.
200 s. ill.

Bygningsfredning gennem 25 Aar. Kbh.

1943. 142 s. ill.

Fortegnelse over de i Henhold til Lov Nr.
137 af 12. Marts 1918 og Lov Nr. 534 af
10. September 1920 fredede Bygninger.
Kbh. 1944. 119 s. ül.
Lorenzen, Vilh.: Danmarks fredede Huse.
I Provinserne Øst for Store Bælt. Kbh.

1945. 229 s. ill.

71.7 ARKITEKTURENS HISTORIE.
ANDRE LANDE

Gardner, A. H.: Outline of English architec-

ture. London 1945. 122 s. ill.
Horst, C.: Die Architektur der deutschen

Renaissance. Berlin 1928.
Schumacher, F.: Strömungen in deutscher
Baukunst seit 1800. Lpz. 1935. 249 s.
ül.

Delogu, G.: Italienische Baukunst. Zürich

1946. 508 s. ill.

Bevan, B.: History of Spanish architecture.

London 1938. 215 s. ill.
Voyce, A.: Russian architecture. N. York

1948. 320 s. ill.

Starrett, W. A.: Skyscraoers and the men
who build them. N. York 1928. 347 s. ill.
Ford, J. and Katherine M. Ford: The
modern house in America. N. York

1947. 134 s. ill.

71.8 KIRKEARKITEKTUR
Lorenzen, Vilh. (udg.): Kirkebygninger og

deres Udstyr. Kbh. 1934. 342 s. ül.
Danmarks Kirker. Udg. af Nationalmuseet.
Kbh. 1933 flg. (hidtil om Sorø amt,
Præstø amt, Tisted amt og Københavns
amt).

Arnstrøm, Ellen: Nøgle til vore
Middelalderkirker. Kbh. 1938. 70 s. ill.
Købke, P.: De danske Kirkebygninger.

Kbh. 1908. 160 s. ill.
Mackeprang, M.: Vore Landsbykirker.

Kbh. 1944. 179 s. ill.
Lorenzen, Vilh.: De gamle danske
Domkirker. Kbh. 1948. 367 s. ill.
Hjorth, H.: De fire bornholmske
Rundkirker. Rønne 1913. 47 s. ill.
Exner, J.: Vore Kirkers Istandsættelse og
Vedligeholdelse. Kbh. 1945. 73 s. ül.
Lorenzen, Vilh.: De danske Klostres
Bygningshistorie. Kbh. 1912-41. Bd. 1-11,
ill.

Dietrichson, L.: De norske stavkirker.

Kria. 1892. 526 s. ill.
Stenberg, R.: Våra medeltida kyrkor före
de gotiska katedralernas tid. Sth. 1938.
224 s. ül.

Brociuelet, A.: Nos églises. Paris 1913.
508 s. ül.

Bumpus, T. F.: The cathedrals of England

and Wales. London 1921. 344 s. ill.
Pinder, W.: Deutsche Dome des
Mittel-alters. Lpz. 1912. 112 s. ill.

71.9 BYPLANLÆGNING. PARK- OG
KIR KEGÅRDSA NLÆG

Forchhammer, O.: Byplan. Kbh. 1939.
248 s. ill.

Gjerløv-Knudsen: Byplanlægning. Kbh.

1949. 158 s. ül.

Abercrombie, P.: Town and country
plan-ning. Lond. 1945. 256 s. ül.

Mumford, L.: City development. N. York

1945. 248 s.

Mumford, L.: Stadskultur. Sth. 1942. 547
s. ill.

Howard, E.: Garden cities of to-morrow.

London, 1946. 168 s. ill.
Lorenzen, Vilh.: Vore Byer. Studier i
By-bygning 1536-1870. Kbh. 1947. Bd. 1, ül.
København fra Bispetid til Borgertid.
Byplanmæssig Udvikling tü 1840. Kbh.
1947. 316 s. ill.
Sørensen, C. Th.: Parkpolitik i sogn og

købstad. Kbh. 1931. 122 s. ill.
Exner, J.: Kirkegaarden - et kirkeligt
Anliggende. Kbh. 1948. 148 s.
Dahl, Else: Handbok i kyrkogårdsvård.

Sth. 1943. 344 s. ill.
Byplan. Tidsskrift for byplanlægning,
egns-og landsplanlægning. 1948 flg.

73 BILLEDHUGGERKUNST

Jagger, S.: Modelling and sculpture in the
making. London 1933. 79 s. ül.

73,1 BILLEDHUGGERKUNSTENS
HISTORIE

Skulpturbogen. Europæisk Skulptur. Kbh.

1947—48. Bd. 1-2, ill. (ikke afsluttet).
Kuhn, A.: Die neuere Plastik von 1800 bis
zur Gegenwart. München 1922. 134 s. ill.
Casson, S.: Sculpture of to-day. Lond.

1939. 144 s. ill.
Gischia, L. et N. Védrés: La sculpture en
France depuis Rodin. Paris 1946. 184
s. ill.

Delogu, G.: Italienische Bildhauerei.
Zürich 1942. 375 s. ül.

73,6 BILLEDHUGGERKUNSTENS
HISTORIE. DANMARK
Hartmann, J. B.: Dansk Skulptur indtil

1850. Kbh. 1946. 108 s. ill.
Schultz, S.: Nyere dansk Billedhuggerkunst.
Kbh. 1929. 82 s. ill.

74 MALERKUNST

Cennini, C.: Boken om målarkonsten. Sth.

1947. 337 s.
Hald, P.: Maleriets Teknik. Kbh. 1943.
192 s. ül.

Kumlien, A.: Oljemåleriet. Sth. 1946. 345
s. ill.

Låszlö, de: Painting a portrait. Lond.

1941. 80 s. ül.
Ennis, G. P.: Making a water-colour. Lond.

1946. 71 s. ill.

Feibusch, H.: Mural painting. Lond. 1946.
94 s. ill.

Hahn, R.: Pastellmalerei. Ravensburg

1932. 72 s. ill.

Taund, E. v.: Die Farbstiftmalerei.
Ravensburg 1922. 84 s. ill.
Johnson, Esther B.: The technique of
flower painting in oil, water-colour and
pastel. Lond. 1946. 92 s. ill.

74.1 MALERKUNSTENS HISTORIE
Muther, R.: Geschichte der Malerei. Berl.

1922. Bd. 1-3, ill.
Venturi, L.: Maleri og Malere. Hvordan
man skal se paa et Billede. Fra Giotto
til Chagall. Kbh. 1947. 233 s. +
plancher.

Romdahl, A. L.: Ur porträttmåleriets
historia. Sth. 1907. 119 s.
Brieger, L.: Das Aquarell. Berl. 1923. 394
s. ill.

Brieger, L.: Das Genrebild. München 1922.
206 s. ill.

Brieger, L.: Das Pastell. Berl. 1921. 431
s. ill.

Boehn, M. v.: Miniaturen und Silhouetten.

München 1911. 208 s. ill.
Cheney, S.: The story of modern art. N.
York 1941. 643 s. ill. (Malerkunst).

74.2 MALERKUNSTENS HISTORIE.
FRANKRIG

Goldschmidt, E.: Frankrigs Malerkunst.

Kbh. 1914-38. Bd. 1-6, ill.
Rimestad, C.: Det franske Maleri i det
nittende Aarhundrede. Kbh. 1938. 40 s.
+ 104 plancher.
Wilenski, R. H.: Modern French painters.
London 1945. 424 s. ill.

74.3 MALERKUNSTENS HISTORIE.
ENGLAND

Wilenski, R. H.: English painting. Lond.

1945. 303 s. ill.
Binvon, L.: English water-colours. Lond.

1933. 201 s. ill.

74.4 MALERKUNSTENS HISTORIE.
TYSKLAND

Fischer, O.: Geschichte der deutschen

Malerei. München 1942. 496 s. ill.
Kroll, B.: Deutsche Maler der Gegenwart.
Berlin 1937. 179 s. ill.

74.5 MALERKUNSTENS HISTORIE.
NORGE. SVERIGE

Fett, H.: Norges malerkunst i
middelalderen. Kria. 1917. 256 s. ül.
Grevenor, H.: Norsk malerkunst under
renessanse og barokk. 1500-1700. Oslo
1928. 343 s. ill.
Aubert, A.: Det nye Norges malerkunst.

1814-1900. Kria. 1904. 104 s. ill.
Stenstadvold, H.: Norske malerier
gjennem hundre år. Oslo 1943. 146 s. ill.
Nüssen, A. Nygård: Moderne norsk vegg-

maleri. Oslo 1928. 143 s. ül.
Roosval, J.: Svenskt konstgalleri. Sth.

1912. 302 s. ill.
Gauffin, A.: Svenska målningar intill tiden

omkring 1870. Sth. 1926. 64 s. ül.
Svärdström, S.: Dalmålningar. Sth. 1944.
232 s. ill.

74.6 MALERKUNSTENS HISTORIE.
DANMARK

Madsen, Karl (red.): Kunstens Historie i
Danmark. Kbh. 1901-07. 432 s. ill. (kun
malerkunst).
Zahle, E. (red.): Danmarks Malerkunst fra
Middelalder tü Nutid. Kbh. 1947. 330 s. ill.
Bodelsen, Merete og P. Uttenreitter:
Strejflys over dansk Malerkunst. Kbh.
1948. Bd. 1-2, ül.
Nørlund, P. og E. Lind: Danmarks
romanske kalkmalerier. Kbh. 1944. 316 s. ül.
Johansen, Broby: Den danske billedbibel.
De middelalderlige kalkmalerier i de
danske kirker. Kbh. 1947. 228 s. ill.
Beckett, F.: Renæssancens Portrætmaleri.

Kbh. 1932. 77 s. ill.
Elling, C.: Rokokoens Portrætmaleri i

Danmark. Kbh. 1935. 84 s. ül.
Bramsen, Henrik: Landskabsmaleriet i
Danmark 1750-1875. Kbh. 1935. 123 s.
ill.

Schultz, S.: Dansk Genremaleri. Kbh.

1928. 80 s. ill.
Madsen, Karl: Skagens Malere og Skagens

Museum. Kbh. 1929. 218 s. ill.
Madsen, Herman: Den fynske Malerkunst.

Kbh. 1935. 122 s. ill.
Zibrandtsen, J.: Moderne dansk maleri.
Kbh. 1948. 276 s. ill.

74.7 MALERKUNSTENS HISTORIE.
ANDRE LANDE

Knuttel, G.: Nederländskt måleri. Från
van Eyck till van Gogh. Sth. 1946.
535 s. ill.

Friedländer, M. J.: Die niederländischen
Maler des 17. Jahrhunderts. Berl. 1926.
336 s. ill.

Madsen, Karl: Nederlandenes Malerkunst i
det 17. Aarhundrede. Kbh. 1925. 107 s.
ill.

Delogu, G.: Italienskt måleri under sex

århundraden. Sth. 1939. 378 s. ill.
Matthiesen, Oscar: Italiens al-fresco-Kunst.

Kbh. 1918. Bd. 1-2, ül.
Lafuente Ferrari, E.: Spaniens
Malerkunst fra de ældste Tider til Goya. Kbh.
1940. 294 s. ill.
Thomassen, Ejnar: Russernes Malerkunst.

Kbh. 1919. 216 s. ill.
Isham, S.: The history of American
painting. N. York 1936. 625 s. ül.
74,9 TEGNEKUNST

Aagaard, C. V.: Perspektivlæren i
praktisk Anvendelse. Kbh. 1942. Bd. 1-2,
ill.

Hanno, J. v.: Undervisning i
frihåndstegning. Oslo 1942. 104 s. ill.
Nor vil, N.: Praktisk Haandbog i Tegning.

Kbh. 1941. 128 s. ill.
Rothe, R.: Den fria barnteckningen. Göte-

borg 1937.^253 s. ill.
Macnab, I.: Figure drawing. Lond. 1946.
88 s. ill.

Geen, Evelyne: Pencü sketching. Lond.

1933. 88 s. ill.
Ha vinden, A.: Line drawing for repro-

duction. London 1945. 96 s. ill.
Leporini, H.: Die Künstlerzeichnung.

Berlin 1928. 405 s. ill.
Danske Tegninger. Fra Melchior Lorck tü
Fyenboerne. Kbh. 1945. Bd. 1-3, ül.

4 6

47

76

<< prev. page << föreg. sida <<     >> nästa sida >> next page >>


Project Runeberg, Mon Jan 20 00:09:48 2020 (aronsson) (download) << Previous Next >>
http://runeberg.org/salmonsen/4/1909.html

Valid HTML 4.0! All our files are DRM-free