- Project Runeberg -  Salmonsens konversationsleksikon / Den nye Salmonsen (4. udgave, 1949) /
91,92,93

(1915-1930)
Table of Contents / Innehåll | << Previous | Next >>
  Project Runeberg | Like | Catalog | Recent Changes | Donate | Comments? |   

Full resolution (JPEG) - On this page / på denna sida - Bibliografi - 81 Litteraturhistorie - 89 Sprogvidenskab

scanned image

<< prev. page << föreg. sida <<     >> nästa sida >> next page >>


Below is the raw OCR text from the above scanned image. Do you see an error? Proofread the page now!
Här nedan syns maskintolkade texten från faksimilbilden ovan. Ser du något fel? Korrekturläs sidan nu!

This page has never been proofread. / Denna sida har aldrig korrekturlästs.

Bibliografi

Bibliografi

Bull, F.: Verdenslitteraturens Historie.

Kbh. 1947. 516 s. ill.
Schück, H.: Illustrerad allmän
litteraturhistorie, Sth. 1919-26. Bd. 1-7, ül.
Eppelsheimer, H. W.: Handbuch der Welt-

literatur. 1948-49. Bd. 1-2.
Walzel, O. (udg.): Handbuch der
Literatur-wissenschaft. Berlin 1923-38. Bd. 1-26,
’ ill. (enkelte bd. uafsluttede).
Athenæum. 1946 flg.
Bog-Anmelderen. 1943 flg.
Bogrevyen og Samleren. 1943 flg.
Heretica. 1948 flg.
Orbis Litterarum. 1943 flg.
81,05-07 LITTERATURHISTORIE.

ENKELTE PERIODER
GheUinck, J. de: Littérature latine au

mo yen age. Paris 1939. Bd. 1-2.
Tieghem, P. van: Den europæiske og den
amerikanske Litteraturs Historie fra
Renæssancen til vore Dage. Kbh. 1943.
462 s.

Brandes, G.: Hovedstrømninger i det
nittende Aarhundredes Litteratur. Kbh.
1923-24. Bd. 1-6.
Smith, H. (red.): Columbia dictionary of
modern European literature. N. York
1947. 899 s. (litteraturen efter 1870).
Schuster, W. und M.Wieser: Weltliteratur
der Gegenwart. 1890-1931. Berlin
1931. Bd. 1-3.
Lundkvist, A. (red.): Europas
litteraturhistorie 1918-1939. Sth. 1946. 656 s.

81.1 GRÆSK-ROMERSK
LITTERATURHISTORIE

Harvey,P. (udg.): The Oxford companion to
classical literature. Oxford 1937. 468 s.
ill.

Lempriere, J.: A classical dictionary
con-taining a copious account of all the proper
names mentioned in ancient authors.
London (u. å.) 702 s.
Heiberg, J. L.: Den græske og den romerske
Litteraturs Historie i Omrids. Kbh. 1902.
171 s. ül.

Bowra, C. M.: Ancient Greek literature.

London 1933. 256 s.
Dimsdale, M. S.: A history of Latin
literature. London 1915. 551 s,

81.2 FRANSK OG BELGISK
LITTERATURHISTORIE

Haedens, Kléber: Une histoire de la
littérature française. Paris 1949. 496 s.
Thibaudet, A.: Histoire de la littérature
française de 1789 ånos jours. Paris 1936.
587 s.

Lalou, R.: Histoire de la littérature
française contemporaine (1870 å nos jours).
Paris 1946. 935 s.
Rimestad,C.: Fransk Litteratur 1900-1940.

Kbh. 1943. 239 s.
Brodin, P.: Les écrivains français de l’entre-

deux-guerres. N. York 1945. 363 s.
Liebrecht, H. etG. Rency: Histoireülustrée
de la littérature beige de langue
française (des origines ä 1925). Bruxeües
1926. 454 s. ül.
Hanlet, C.: Les écrivains belges
contempo-rains de langue française 1800-1946.
Liége 1946. Bd. 1-2, ül.
81,26 ITALIENSK
LITTERATURHISTORIE

Wiese, B. und E. Percopo: Geschichte der
italienischen Literatur. Lpz. 1910. 640 s.
ill.

Bergh, Gunhild: Modern italiensk litteratur.

Sth. 1930. 231 s. ül.
81,27-29 ANDRE ROMANSKE
LITTERATURERS HISTORIE
Hurtado, J. m. fl.: Historia de la literatura

Espanola. Madrid 1943. 1162 s.
Torres-Rioseco, A.: The epic of
Latin-American literature. N. York 1946.
280 s.

le Gentü, G.: La littérature portugaise.

Paris 1935. 208 s.
Munteanu, B.: Geschichte der neueren
ru-mänischen Literatur. Wien 1943. 296 s.ill.
81,3 ENGELSK
LITTERATURHISTORIE

The Cambridge history of English
literature. Cambridge 1932. Bd. 1-15.
Legouis, E. and L. Cazamian: A history of
English literature. London 1947. 1422 s.
Harvey, P. (udg.): The Oxford companion to
English literature. Oxford 1937. 912 s.

Mülett, F. B.: Contemporary British
literature. London 1935. 556 a.
Bodelsen, C. A.: Moderne engelsk
Skønlitteratur. Kbh. 1929. 196 s.
Rohde, P. P.: Engelsk Litteratur 1900-

1947. Kbh. 1948. 351 s.

81,38 AMERIKANSK
LITTERATURHISTORIE
The Cambridge history of American
literature. N. York 1946. Bd. 1-3.
Hart, J.D. (udg.): The Oxford companion to
American literature. London 1944. 888 s.
Van Doren, C.: The American novel 1789-

1939. N. York 1946. 406 s.
Mülett, F. B.: Contemporary American

authors. London 1940. 716 s.
Schyberg, F.: Moderne amerikansk
Litteratur 1900-1930. Kbh. 1930. 189 s.
Kristensen, S. Møller: Amerikansk
litteratur 1920-1947. Kbh. 1948. 226 s.
81,4 TYSK LITTERATURHISTORIE
Vogt, F. und M. Koch: Geschichte der
deutschen Literatur von den ältesten
Zeiten bis zur Gegenwart. Lpz. 1934-38.
Bd. 1-3, ül.
Kosch, W.: Deutsches Literatur-Le xikon.

Halle 1927-30. Bd. 1-2.
Soergel, A.: Dichtung und Dich ter der Zeit.
Lpz. 1927-34. Bd. 1-3, ül. (tysk litt.
efter 1870).
Mahrholz, W.: Deutsche Literatur der
Gegenwart. Berlin 1931. 528 s. ill.
Alker, E.: Modern tysk litteratur. Sth.

1948. 364 s.

Nagl, J. W. und J. Zeidler:
Deutsch-öster-reichische Literaturgeschichte. Wien
1899-1937. Bd. 1-4, ill.
Ermatinger, E.: Dichtung und Geistesleben
der deutschen Schweiz. München 1933.
787 s.

81,47 HOLLANDSK
LITTERATURHISTORIE
Walch, J. L.: Nieuw handboek der
Neder-landsche letterkundige geschiedenis.
’s-Gravenhage 1947. 809 s.
Muusses, Martha A.: Hollands litteratur-

historia. Sth. 1947. 221 s.
81,51 OLD NORSK-O LD ISLANDSK

LITTERA TURHISTORIE
Jonsson, F.: Den oldnorske og oldislandske
litteraturs historie. Kbh. 1920-24. Bd.
1-3.

Helgason, J.: Norrøn litteraturhistorie.

Kbh. 1934. 238 s. ill.
81,53 ISLANDSK
LITTERATURHISTORIE
Møller, A.: Islandsk Digtning i nyeste Tid

og Danmark. Kbh. 1920. 38 s.
81,55 NORSK LITTERATURHISTORIE
Bull, F., F. Paasche og A. H. Winsnes:
Norsk litteraturhistorie. Kria. 1924-37.
Bd. 1-5, ül.
Elster, K. d. y.: Illustreret norsk
litteraturhistorie. Oslo 1934-35. Bd. 1-6, ül.
Groth, H.: Hovedlinjer i meUomkrigstidens
norske litteratur. Bergen 1947. 301 s.
81,6 DANSK LITTERATURHISTORIE
Petersen, Carl S. og Vilhelm Andersen:
Illustreret dansk Litteraturhistorie. Kbh.
1924-34. Bd. 1-4, ül.
Jansen, F. J. Büleskov: Danmarks
Digtekunst. Kbh. 1944-47. Bd. 1-2, ül. (fra
oldpoesien tü klassicismen).
Brix, H.: Danmarks Digtere. Kbh. 1944.
432 s. ül.

Stangerup, H. (red.): Danmarks store
Digtere. Odense 1943-44. Bd. 1-2, ül.
Andersen, Vilh.: Tider og Typer af dansk
Aands Historie. Kbh. 1907^18. Bd. 1-2.
Danske Studier. 1904 flg.
81,61 DANSK
LITTERATURHISTORIE. OLDTID OG MIDDELALDER
Brix, H.: Analyser og Problemer.
Undersøgelser i den ældre danske Litteratur.
Kbh. 1933-40. Bd. 1-5, ül.
Olrik, A.: Danmarks Heltedigtning. Kbh.

1903-10. Bd. 1-2.
Steenstrup, J.: Vore Folkeviser fra
Middelalderen. Kbh. 1891. 329 s.
Frandsen, Ernst: Folkevisen. Studier i
Middelalderens poetiske Litteratur.
Århus 1935. 177 s.
81,62-63 DANSK
LITTERATURHISTORIE. 16.-18. ÅRHUNDREDE
Paludan, J.: Danmarks Literatur meUem

Reformationen og Holberg. Kbh. 1896.
357 s.

Paludan, J.: Danmarks Litteratur i
Holbergtiden. Kbh. 1913. 159 s.
Rønning, F.: Rationalismens tidsalder.

Kbh. 1886-99. Bd. 1-3.
Stangerup, H.: Romanen i Danmark i det
attende Aarhundrede. Kbh. 1936. 424 s.
81,64 DANSK
LITTERATURHISTORIE. 19.-20. ÅRHUNDREDE
Andersen, Vilh.: Guldhornene. Et Bidrag
tü den danske Romantiks Historie. Kbh.
1896. 239 s.
Vedel, V.: Studier over Guldalderen i dansk

Digtning. Kbh. 1890. 263 s.
Troels-Lund, T. F.: Bakkehus og Solbjerg.

Kbh. 1920-22. Bd. 1-3.
Brandes, G.: Det moderne Gennembruds

Mænd. Kbh. 1891. 415 s.
Kristensen, S. Møller: Digteren og
samfundet i Danmark i det 19. aarhundrede. Kbh.
1942-45. Bd. 1-2.
Thomsen, Ejnar: Dansk Litteratur efter

1870. Kbh. 1935. 185 s.
Rimestad, C.: Fra Stuckenberg til Seedorf.
Den lyriske Renæssance i Danmark.
Kbh. 1922-23. Bd. 1-2.
Frandsen, Ernst: Aargangen, der maatte

snuble i Starten. Kbh. 1943. 179 s.
Frederiksen, Emü: Ung dansk Litteratur

1930-45. Kbh. 1945. 272 s.
81,7SVENSK LITTERATURHISTORIE
Schück, H. och K. Warburg: Illustrerad
svensk litteraturhistoria. Sth. 1926-49.
Bd. 1-8, ill.
Tigerstedt, E. N.: Svensk litteraturhistoria.

Sth. 1948. 583 s. ül.
Henriques, A.: Svensk litteratur 1900-

1940. Kbh. 1942. 258 s.
81,84 SLAVISK
LITTERATURHISTORIE
Luther, A.: Geschichte der russischen
Literatur. Lpz. 1924. 500 s. ill.
Thomassen, Ejnar: Russisk litteratur
gennem 200 år. Kbh. 1946. 319 s. ill.
Nüsson, N. Å.: Sovjetrysk litteratur 1917-

1947. Sth. 1948. 222 s.
Komischke: Geschichte der polnischen

Literatur. Breslau 1921. 274 s.
Novak, A: Den tjeckiska litteraturen i få-

gelperspektiv. Sth. 1937. 122 s. ill.
Murko, M.: Geschichte der älteren
süd-slawischen Literaturen. Lpz. 1908. 248 s.
81,S8 FINSK, ESTISK OG UNGARSK

LITTERATURHISTORIE
Grellmann, H.: Finnische Literatur.
Breslau 1932. 88 s. ill.
Landquist, J.: Modern svensk litteratur i

Finland. Kbh. 1929. 246 s. ill.
Harris, E. H.: Literature in Estonia.
Lon-^ don 1947. 80 s. ül.
Kont, J.: Geschichte der ungarischen
Literatur. Lpz. 1909. 276 s.
81,89 ANDRE LITTERATURERS

HISTORIE
Hesseling, D. C.: Histoire de la littérature

grecque moderne. Paris 1924. 182 s.
Schück, H.: Den israelitiska litteraturen i
populär historisk framställning. Sth.
1919. 966 s.
Horn, P.: Geschichte der persischen
Literatur. Lpz. 1909. 228 s.
Frazer, R. W.: A literary history of India.

London 1915. 470 s.
Grube, W.: Geschichte der chinesischen

Literatur. Lpz. 1909. 476 s.
Bryan, J. I.: The literature of Japan.
London 1929. 252 s.
Hughes, L. and A. Bontemps: The poetry
of the negro 1746-1949. N. York 1949.
447 s. (antologi).
89 SPROGVIDENSKAB.
Jespersen, Otto: Language. Its nature,
de-velopment and origin. London 1928. 448 s.
Jespersen, Otto: Sprogets udvikling og
opståen. Kbh. 1926. 183 s.
Sandfeld, K.: Sprogvidenskaben. Kbh.

1923. 307 s.
Blatt, F.: Alfabetetshistorie. Sth. 1945.182s.
Jespersen, Otto: The system of grammar.

London 1933. 46 s.
Jespersen, Otto: Analytic syntax. Kbh.

1937. 170 s.
Jespersen, Otto: Fonetik. Kbh. 1897-99.

636 s. ül.
Acta lingvistica. 1939 flg.

91

92

113 114

<< prev. page << föreg. sida <<     >> nästa sida >> next page >>


Project Runeberg, Mon Jan 20 00:09:48 2020 (aronsson) (download) << Previous Next >>
http://runeberg.org/salmonsen/4/1914.html

Valid HTML 4.0! All our files are DRM-free