- Project Runeberg -  Salmonsens konversationsleksikon / Den nye Salmonsen (4. udgave, 1949) /
115,116,117

(1915-1930)
Table of Contents / Innehåll | << Previous | Next >>
  Project Runeberg | Like | Catalog | Recent Changes | Donate | Comments? |   

Full resolution (JPEG) - On this page / på denna sida - Bibliografi - 96 Danmarks historie

scanned image

<< prev. page << föreg. sida <<     >> nästa sida >> next page >>


Below is the raw OCR text from the above scanned image. Do you see an error? Proofread the page now!
Här nedan syns maskintolkade texten från faksimilbilden ovan. Ser du något fel? Korrekturläs sidan nu!

This page has never been proofread. / Denna sida har aldrig korrekturlästs.

Bibliografi

Bibliografi

Historie under den franske Revolution
og Napoleons Krige fra 1791 til 1807.
Kbh. 1875. Bd. 1-2.

Linvald, A.: Kronprins Frederik og hans
Regering 1797-1807. Kbh. 1923. Bd. 1.

Krarup, N.: Danmark i Nødsaarene
1801-1814. Kbh. 1940. 99 s. ill.

Rubin,M.: 1807-14. Studier til Københavns
og Danmarks Historie. Kbh. 1892. 650 s.

Wandel, C. F.: Søkrigen i de dansk-norske
Farvande 1807-14. Kbh. 1915. 570 s.

Sørensen, Carl Th.: Kampen om Norge 1813
og 1814. Kbh. 1871. Bd. 1-2, Ul.

96.4 DANMARKS HISTORIE I DET 19.
ÅRHUNDREDE

Krarup, N. og P. Stavnstrup: Dansk
Historie siden Stavnsbaandets Løsning.
Kbh. 1942. 332 s. ill.

Begtrup, H.: Det danske Folks Historie i
det 19. Aarhundrede. Kbh. 1917. Bd.
1-2, ill.

Østergaard, V.: Vort Folk i det nittende
Aarhundrede. Kbh. 1897-1901. Bd. 1-2, Ul.

Engelstoft, P. og F. W. Wendt: Haandbog i
Danmarks politiske Historie fra Freden i
Kiel til vore Dage. Kbh. 1934. 484 s.

Winding, K.: Danmarks politiske Historie i
de sidste Hundrede Aar. Kbh. 1948. 176
s. ill.

Fra Stænder til Folk. Kbh. 1943. 117 s.

Kong Christian VIII’s Dagbøger og
Optegnelser. Kbh. 1943. Bd. 1. (1799-1814).

Nørregaard, G.: Danmark og
Wienerkongressen 1814-15. Kbh. 1948. 238 s.

Rubin, M.: Frederik VI’s Tid. Fra
Kielerfreden til Kongens Død. Kbh. 1895. 641 s.

Thorsøe, A.: Den danske Stats Historie
1814-1848. Kbh. 1879. 795 s.

Munch, P.: Det danske Folks politiske og
nationale Gennembrud efter
Julirevolutionen (1830-48). Kbh. 1904. 111 s. Ul.

Bagge, P. og P. Engelstoft: Danske politiske
Breve fra 1830me og 1840rne. Kbh.
1945-48. Bd. 1-2.

Jørgensen, Harald: Danske Taler gennem
100 Aar. Kbh. 1945. 252 s. Ul.

Rosenberg,C.:Danmark i 1848. Kbh. 1891.
338 s.

Friis, Lønborg: Den jydske Slavekrig 1848.
Kbh. 1898. 171 s.

Stavnstrup, P.: Dansk Tidehverv
1848-1864. Kbh. 1941. 121 s.

Thorsøe, A.: Kong Frederik den Syvendes
Regering. Kbh. 1884-89. Bd. 1-2.

Neergaard, N.: Under Junigrundloven. Det
danske Folks politiske Historie
1848-1866. Kbh. 1892-1916. Bd. 1-2.

Elberiing, V. og F. Wendt: Folkets Røst i
Danmarks Rigsdag mellem
Junigrundlovene 1849 og 1915. Kbh. 1945. 271 s.

Früs, A.: Statsraadets Forhandlinger om
Danmarks Udenrigspolitik 1863-1879.
Kbh. 1936. 448 s.

Friis, A. og P. Bagge: Europa, Danmark og
Nordslesvig. Aktstykker og Breve fra
udenlandske Arkiver tü Belysning af
Danmarks udenrigspolitiske Stilling efter
Freden i Wien. 1864-1879. Kbh.
1939-48. Bd. 1-3.

Nørgaard, F.: Danmark fra 1864 tU
Nutiden. Kbh. 1927. 114 s.

Thorsøe, A.: Den danske Rigsdag og
Udenrigspolitiken fra 1866 tU 1908. Kbh. 1913.
135 s.

Brandes, G. og E. Brandes: Brevveksling
med nordiske Forfattere og
Videnskabsmænd. Kbh. 1939-42. Bd. 1-9.

Stangerup, H.: Kulturkampen. Kbh. 1946.
Bd. 1-2. (1872-83).

96.5 TREÅRSKRIGEN 1848-50.

Paulsen, J.: Tøjhusmuseets Bog om Tre-

aarskrigen 1848^*9-50. Kbh. 1948. Bd.
1, Ul.

Jensen, N. P.: Kampen om Sønderjylland.
Kbh. 1913-16. Bd. 1-4, Ul. (1848-50,
1864).

Vaupell, O.: Kampen for Sønderjylland.
Krigene 1848-50 og 1864. Kbh. 1888-89.
Bd. 1-2, iU.

Bokkenheuser, C. og J. Hatting: Det
begyndte i 48- Kbh. 1948. 296 s. Ul.

Jessen, Franz v.: Dengang jeg drog afsted-.
Samtidiges Skildringer og Billeder fra
1848-50. Kbh. 1948. 184 s. Ul.

96.6 KRIGEN 1864.

Generalstaben: Den dansk-tyske Krig 1864.
Kbh. 1890-92. Bd. 1-3, Ul.

115

Johansen, Jens: Dybbøl 1864. Kbh. 1942.
295 s. ill.

Johansen, Jens og J. Nordentoft: Hæren
ved Dannevirke 1864. Kbh. 1938. 344 s.
ill.

Johansen, Jens og J. Nordentoft: 4.
Division i Nørrejylland 1864. Kbh. 1936.
244 s. ill.

Liljefalk, A. og O. Lütken: Vor sidste Kamp
for Sønderjylland. Kbh. (u. å.). 551 s.
ill.

Larsen, Karl: Et Folk i Krig. Kbh. 1914.
327 s.

Lütken, O.: Nordsø-Eskadren og Kampen
ved Helgoland d. 9. Maj 1864. Kbh. 1884.
176 s. ill.

la Cour, V.: Stemninger og Standpunkter
under Krigen 64. Kbh. 1917. 158 s.

96,7 DANMARKS HISTORIE I DET20.

ÅRHUNDREDE
Carlsen J., H. Olrik og C. N. Starcke (udg.):
Danmarks Kultur ved Aar 1900. Kbh.
1900. 835 s. ill.
Dahl, S. (red.): Danmarks Kultur ved Aar

1940. Kbh. 1941-43. Bd. 1-8, iU.
Auring, G. og J. Lomholt-Thomsen:
Problemer i dansk Politik 1901-1946. Kbh.
1948. 235 s.
Byskov, J.: Christian den X’s Danmark.
Udvikling og Fremskridt 1912-1947.
Odense 1947-48. Bd. 1-2, Ul.
Rode, O.: Paaskekrisen 1920. Kbh. 1926.
91 s.

la Cour, V.: Paa Vej mod Katastrofen. Kbh.
1945-46. Bd. 1-2. (Dansk Udenrigs- og
Forsvarspolitik 1920-40).
Kjerulf, A.: Livet i Danmark 1937-1947.
Kbh. 1947-48. Bd. 1-2, Ul.

96,71 DANMARKS HISTORIE 1940-45.
Alkü, N. (red.): Besættelsestidens Fakta.

Kbh. 1945-46. Bd. 1-2.
Frit Danmarks Hvidbog. Kbh. 1945-46.
Bd. 1-2.

Daglige Beretninger om Begivenheder
under den tyske Besættelse. (Fra januar
1944 til maj 1945). Kbh. 1946. 884 s.
Nielsen, Frede: Danmark i
Besættelsestiden. Kbh. 1945. 166 s.
Brøndsted, J. og K. Gedde (udg.): De fem
lange Aar. Kbh. 1945-17. Bd. 1-3, Ul.
Danmark besat og befriet. Red. af H.
Frisch, V. Buhl, H. Hedtoft og EUer
Jensen. Kbh. 1945-48. Bd. 1-3, Ul.
la Cour, V. (red.): Danmark under
Besættelsen. Kbh. 1945-47. Bd. 1-3, Ul.
Refslund,C.og M. Schmidt (udg.): Fem Aar.
Indtryk og Oplevelser. Kbh. 1945^16.
Bd. 1-2.

Thaulow, T.: Konge og Folk gennem
Brændingen. 1937-1945. Kbh. 1945. 484 s.
iU.

Mentze, E.: 5 Aar. Besættelsen i BUleder.

Kbh. 1945. 286 s. Ul.
Friis, A. (udg.): Danmark under Verdenskrig
og Besættelse. Historiske
EnkeltfremstU-linger. Odense 1946 flg. Bd. 1 flg.
Betænkning (senere: Beretning) til
Folketinget afgivet af den af Tinget under 15.
Juni 1945 nedsatte Kommission i
Henhold til Grundlovens § 45. Kbh. 1945 flg.
Bd. 1 flg.

96.711 MILITÆRE BEGIVENHEDER
Kjølsen, F. H.: Optakten tü den 9. April.

Kbh. 1945. 45 s.
Svensson, B.: Fuld Besked om 9. April.

Kbh. 1946. 127 s.
Stevns, A.: 9. April. Skildret i Breve fra
danske Soldater. Kbh. 1940. 180 s. ill.
Norup, P.M.: Hæren der ikke maatte kæmpe.

Kbh. 1945. 208 s. Ul.
Kjølsen, F. H.: Da Danmarks Flaade blev

sænket. Kbh. 1945. 71 s. iU.
Hansen, Poul: Kampen om Amalienborg
19. September 1944. Kbh. 1945. 78 s.
Ul.

96.712 DEN POLITISKE MODSTAND
Pedersen, Oluf: Den politiske Modstand
under Besættelsen. Kbh. 1946. 246 s.

Scavenius, E.: Forhandlingspolitiken under
Besættelsen. Kbh. 1948. 199 s.

96.713 MODSTANDSBEVÆGELSEN
Lefévre, H.: Mændene i Danmarks Friheds-

raad. Kbh. 1945. 191 s. Ul.
Møller, J. Christmas: Danmark under den
anden Verdenskrig. Kbh. 1945. 176 s.

il 6

Fog, M.: Danmark frit. 1942-46. Kbh.

1947. 221 s.
Foss, E.: Fra passiv tU aktiv Modstand.

Kbh. 1946. 344 s.
Gundel, L.: »Her er London...«. Uddrag
af kommentarer i den engelske radio.
Kbh. 1945. 175 s.
Jørgensen, Robert: London kalder. Kbh.

1945. 240 s. ill.
Jessen, Th.: Derfor maatte vi sejre.. Blade
af Modstandsbevægelsens Kamp. Brande
1945. 414 s. ill.
Lauritzen, J. C.: Sabotagen i Danmarks
modstandskamp. Kbh. 1945. 106 s. ill.
Andersen, Carlo: Gruppen »Gorm«. Kbh.

1945. 202 s.
Brandt, B. og Kaj Christiansen: Sabotage.

Kbh. 1945. 193 s. ill. (Bopa).
Petersen, Josef og »Bob« Jarset: Holger

Danske vaagner. Kbh. 1946. 232 s.
Hauerbach, S.: 5. Kolonne.
Aarhus-Sabotø-rernes modige Indsats. Århus 1945. 108
s. Ul.

Holm, A.: Hvidsten Gruppen. Århus 1945.
142 s. Ul.

Pedersen, Knud: ChurchiU-Klubben. Kbh.

1945. 152 s. ill.
Svendstorp, A.: Den hvide Brigade. Danske
Lægers Modstand. Kbh. 1946. 384 s. Ul.
Fieron, Kate: Kvinder i
Modstandskampen. Kbh. 1945. 207 s.
De sidste Timer. Afskedsbreve fra danske

Patrioter. Kbh. 1945. 246 s. Ul.
Bergstrøm, V.: Istedgade overgiver sig
aldrig. Folkestrejkens blodige Dage paa
Vesterbro. Kbh. 1947. 132 s. ill.
Trolle, J.: Syv Maaneder uden Politi. Kbh.

1945. 208 s.
Gersfelt, J.: Saadan narrede vi Gestapo.
Kbh. 1945. 160 s. Ul.
(flygtningetransporterne tU Sverige).
Møller, P. og K. Secher: De danske
Flygtninge i Sverige. Kbh. 1945. 330 s. iU.
96,72 DANMARKS HISTORIE EFTER

1945.

Forchhammer, O. og C. Gad: Fakta og
myter omkring retsopgøret. Kbh. 1948. 200s.
Koch, H.: Jeg anklager Rigsdagen. Kbh.

1947. 131 s.
96,9 SØNDERJYLLANDS HISTORIE
SønderjyUands Historie fremstület for det
danske Folk. Kbh. 1930-43. Bd. 1-6,
Ul.

Jessen, Franz v. (red.): Haandbog i det
nordslesvigske Spørgsmaals Historie. Kbh.
1901. 694 s. ill.
Jessen, Franz v. (red.): Haandbog i det
slesvigske Spørgsmaals Historie 1900-1937.
Kbh. 1938. Bd. 1-3, Ul.
AUen, C. F.: Det danske Sprogs Historie i
Hertugdømmet Slesvig eUer
Sønderjylland. Kbh. 1857-58. Bd. 1-2, ill.
Rosendal, H.: Træk af Danskhedens
Historie i Sønderjylland. Kbh. 1911-12.
Bd. 1-2, ill.
Lauesen, Marcus: Fortællinger af
Grænselandets Historie. Odense 1938-39. Bd.
1-2, Ul.

Fink, T.: Rids af SønderjyUands historie.

Kbh. 1946. 218 s. Ul.
Hatting, J.: SønderjyUand gennem 1000Aar.

Kbh. 1946. 101 s. Ul.
la Cour, V.: Dane virke og Kampene paa vor

Sydgrænse. Kbh. 1917. 328 s. ill.
Dahl, S.og A. Linvald (red.): SønderjyUand.

Kbh. 1919. Bd. 1-2, ill.
Brandt, O.: Geschichte Schleswig-Holsteins.

Kiel 1935. 246 s. Ul.
Brandt, O. und K. Wölfle:
Schleswig-Holsteins Geschichte und Leben in Karten
und Bildern. Altona 1931. 117 s. ill.
la Cour, V.: Historikeren og SønderjyUand.
Forskning og FremstUling af
Sønderjyllands Historie. Kbh. 1941. Bd. 1, ill.
Fink, T. og J. Hvidtfeldt: Vejledning i
studiet af SønderjyUands historie. Tønder
1944. 215 s.
Iversen, Peter K.: Vejledning for
sønderjyske Lokalhistorikere. Kbh. 1946. 61 s.
Eskildsen, Claus: Dansk Grænselære. Kbh.

1946. 200 s. Ul.

Hanssen.H.P.: Grænsespørgsmaalet. Bidrag

tü dets Historie. Kbh. 1920. 94 s.
96,91 SØNDERJYLLANDS HISTORIE.
ENKELTE PERIODER (se også 96,5
og 96,6)

Bjernum, J. og T. Ramskou: Danmarks

117

<< prev. page << föreg. sida <<     >> nästa sida >> next page >>


Project Runeberg, Mon Jan 20 00:09:48 2020 (aronsson) (download) << Previous Next >>
http://runeberg.org/salmonsen/4/1922.html

Valid HTML 4.0! All our files are DRM-free