- Project Runeberg -  Salmonsens konversationsleksikon / Den nye Salmonsen (4. udgave, 1949) /
118,119,120

(1915-1930)
Table of Contents / Innehåll | << Previous | Next >>
  Project Runeberg | Like | Catalog | Recent Changes | Donate | Comments? |   

Full resolution (JPEG) - On this page / på denna sida - Bibliografi - 96 Danmarks historie - 97 Historie: Andre europæiske lande

scanned image

<< prev. page << föreg. sida <<     >> nästa sida >> next page >>


Below is the raw OCR text from the above scanned image. Do you see an error? Proofread the page now!
Här nedan syns maskintolkade texten från faksimilbilden ovan. Ser du något fel? Korrekturläs sidan nu!

This page has never been proofread. / Denna sida har aldrig korrekturlästs.

Bibliografi

Bibliografi

Sydgrænse. Vikingetid og tidlig
Middelalder. Kbh. 1948. 128 s. iU.
Erslev, K.: Augustenborgernes Arvekrav.

Kbh. 1915. 187 s.
Hjelholt, H.: Inkorporationen af den
gottorpske Del af Sønderjylland i Kronen
1721. Sønderjyllands statsretlige
Forhold 1658T1800. Kbh. 1945. 132 s. iU.
Lauridsen, P.: Slesvig og Kronen 1660-

1671. Kbh. 1906. 190 s.
Christensen, Johanne: Konge og Hertug.
Haderslev 1944. Bd. 1-2, ül. (18. og

19. årh.).

Brock, J.: Den slesvig-holstenske Rejsnings

Forhistorie. Kbh. 1927. 262 s.
Jørgensen, A. H. Feilberg: Grænselandet i
det sidste Aarhundrede. Ca. 1830-1940.
Kbh. 1947. 254 s. ill..
Lauridsen, P.: Da Sønderjylland vaagnede.

Kbh. 1909-22. Bd. 1-8, ül. (1830^18).
Petersen, Jakob: SkamUngsbanken. 1843-

1943. Kbh. 1943. 312 s. ill.
Hjelholt, H.: Den danske Sprogordning og
det danske Sprogstyre mellem Krigene
(1850-64). Kbh. 1923. 239 s.
Friis, A.: Den danske Regering og
Nordslesvigs Genforening med Danmark.
Kbh. 1921-48. Bd. 1-3. (Omfatter
hidtil kun tiden 1864-77).
Friis, A. (red.): Det nordslesvigske
Spørgsmaal 1864-1879. Aktstykker og Breve.
Kbh. 1921-46. Bd. 1-5, iU.
Mackeprang, M.: Nordslesvig 1864-1909.

Kbh. 1910. 319 s.
Brandes, G.: Sønderjylland under prøjsisk

Tryk. Kbh. 1919. 172 s.
Jessen, Jens: Redaktør Jessen i Tale og

Skrift. Padborg, 1921. 316 s. ül.
Hanssen, H. P.: Fra Kampaarene. Kbh.

1927-29. Bd. 1-2.
la Cour, V.: Sønderjylland under
Verdenskrigen August 1914-1916. Kbh. 1916.
159 s.

Fontenay, F. le Sage de: Det slesvigske
Spørgsmaals diplomatiske Historie 1914-

20. Kbh. 1922. 101 s.

Jessen, Franz v.: Frankrig og § 5. Kbh.

1919. 143 s.
Tardieu, A.: Slesvig paa Fredskonferencen.
Januar 1919-Januar 1920. Kbh. 1926.
549 s. ül.

Christensen, L. P.: Slesvig delt... Det
dansk-tyske Livtag efter Verdenskrigen.
Flensborg 1923. 448 s. ül.
Scavenius, H.: Af de sidste Aars
sønderjyske Politik. Kbh. 1923. 203 s.
Vejlager, J.:
Genforenings-Mindesmærkernes Historie. Kolding 1939. 600 s. ill.
Rasmussen, Karl: SønderjyUand 1920-35.

Kbh. 1935. 128 s. ül.
Petersen, Jakob (red.): Kulturelle Forhold
i Sønderjylland 1920-42. Haderslev 1943.
222 s. ill.

Eskildsen, Claus, J. Hvidtfeldt og Peter
K. Iversen: Nordslesvigs aandelige
Genforening med Danmark. Kbh. 1948.
260 s. ül.

Larsen, Kai Edvard: Vort Grænseland
1941-45. Gråsten 1942^16. Bd. 1-5.

96,92 SYDSLESVIGS HISTORIE
Lænkholm, K.: Sydslesvig. Dets Historie
og kultureüe Liv. Gråsten 1945. 144 s.
ill.

Thomsen, Fr.: Grundbog i det
sydslesvigske Spørgsmaal. Toftlund 1946. 150 s.
Aktstykker vedrørende det sydslesvigske
Spørgsmaal. Kbh. 1947-48. Bd. 1-2.
(9. maj 1945-3. oktober 1947).
Kretzschmer, K.: Sydslesvigsk Dagbog.

Kbh. 1947-48. Bd. 1-2.
Stubkjær, J.: Kendsgerninger om
Sydslesvig. Kbh. 1947. 64 s. ül.
Coussange, J. de: Det slesvigske Spørgsmaal
og Selvbestemmelsesretten. Kbh. 1929.
211 s. ül.

Andresen, W. L.: Dansk Rejsning i
Sydslesvig. Kbh. 1948. 128 s.
Holling, A.: Sydslesvig kalder Danmark.

Kbh. 1946. 132 s. ül.
Mortensen, Tage: Kampen om Sydslesvig.

Kbh. 1946. 168 s.
la Cour, V.: Vor officieUe Sydsies
vig-Politik. Birkerød 1948. 152 s.
Bogensee, J.: Det danske Mindretal i
Sydslesvig. Kbh. 1942. 91 s.
Mortensen, Tage: Flygtningene i
Sydslesvig. Kbh. 1946. 31 s.

Il8

97.1 HOLLANDS HISTORIE (se også
91,92)

Landheer, B.: The Netherlands. Berkeley

1944. 464 s.
Vlekke, B. H. M.: Evolution of the Dutch

nation. N. York 1945. 377 s.
Motley, J. L.: Opstanden i Nederlandene
og Grundlæggelsen af den hollandske
Republik. Kbh. 1881-82. Bd. 1-3.
(1555-84).

Fabricius, K., L. L. Hammerich og Vilh.
Lorenzen (udg.): Hoüand-Danmark.
For-bin- delserne mellem de to Lande
gennem Tiderne. Kbh. 1945. Bd. 1-2, ill.

97.2 BELGIENS OG LUXEMBOURGS
HISTORIE (se også 91,92)

Omond, G. W. T.: The Kingdom of
Bel-gium and the Grand Duchy of
Luxembourg. London (u. å.). 282 s. ill.
Cammaerts, E.: The keystone of Europe.
History of the Belgian dynasty
1830-1939. London 1939. 393 s. ül.

97.3 SCHWEIZ’ HISTORIE

Müller, J. v.: Geschichten schweizerischer
Eidgenossenschaft. Zürich 1942. Bd. 1-3.
Bonjour, E.: Geschichte der
schweize-rischen Neutralität. Basel 1946. 434 s.

97.4 SPANIENS HISTORIE
Madariaga, S. de: Spain. London 1946.

509 s.

Gigas, E.: Spaniens Storhedstid. Kbh.

1924. 93 s. ül.
Prescott, W. H.: Philip den Anden, Konge

af Spanien. Kbh. 1858-60. Bd. 1-3.
Oliviera, A. Ramos: Politics, economics,
and men of modern Spain 1808-1946.
London 1946. 720 s.
Altamira, R.: A history of Spanish civili-

zation. London 1930. 280 s. ül.
Jellinek, F.: The civil war in Spain.
London 1938. 637 s.
Peers, E. Allison: Den spanske tragedie.

Oslo 1937. 243 s.
Seidenfaden, E.: Borgerkrig i Spanien.

Kbh. 1937. 144 s. ül.
Cox, G.: Madrids Forsvar. Kbh. 1937.
181 s.

Timmermans, R.: Heroes of the Alcazar.

London 1937. 216 s. ül.
Reske-Nielsen, E.: Spanien. Republik og
Francostyre 1931-1948. Kbh. 1949.
323 s. ill.

Plenn, A.: Vinden rusker i Oliventræerne.

Kbh. 1947. 328 s.
97,45 PORTUGALS HISTORIE
Livermore, H. V.: A history of Portugal.

Cambridge 1947. 502 s. ül.
Bragança-Cunha, V. de: Revolutionary
Portugal (1910-36). London 1937. 282 s.
Ferro, A.: Salazar. Portugal and her leader.
London 1939. 364 s. ill.

97.5 ITALIENS HISTORIE

Ferlov, K.: Italien. Land og Historie. Kbh.

1934. 185 s.
Trevelyan, Janet P.: A short history of the
I talian people. London 1929. 610 s. ill.
Klein, V.: Italiens Historie efter
Romerrigets Opløsning. Kbh. 1904-08. Bd. 1-3.
Schück, H.: Rom. En vandring genom

seklerna. Sth. 1923. Bd. 1-2, ill.
Bobé, L. (udg.): Rom og Danmark gennem

Tiderne. Kbh. 1935-37. Bd. 1-2, ül.
97,51-53 ITALIENS HISTORIE
INDTIL 1861

Gregorovius, F.: Geschichte der Stadt Rom
im Mittelalter. Stuttgart 1913-22. Bd. 1-8.
Burckhardt, J.: Renaissancens Kultur i

Italien. Kbh. 1903. 443 s.
Chledowski, K.: Renässans-människorna i

Rom. Sth. 1915. 515 s. ill.
Chledowski, K.: Barocktidsmänniskorna i

Rom. Sth. 1916. 531 s. ill.
Chledowski, K.: Rokoko-människorna i
Rom och Italien. Sth. 1917. 499 s. ill.

97J4 ITALIENS HISTORIE 1861-1922
Bætzmann, F.: Italiens Frihedskamp.

Kria. 1911. 583 s. ill.
Trevelyan, G. M.: Garibaldi and the
making of Italy. London 1914. 390 s. ill.
Croce, B.: Geschichte Italiens 1871-1915.
Berlin 1928. 346 s.

97,55 ITALIENS HISTORIE EFTER

1922 (se også 91,92)
Ahlberg, A.: Marsjen mot Rom. Oslo
1933. 147 s.

119

Beckman, B.: Det nya Italien. Fascism,
korporativism, mussolianism. Sth. 1934.
304 s. ill.

Thulstrup, Å.: Italiens utrikespolitik under

fascismen. Sth. 1940. 119 s.
Garratt, G. T.: Mussolini’s Roman Empire.

London 1939. 254 s.
Hamr in, A.: Diktatorns faü. Sth. 1944.
317 s.

Carter, Barbara B.: Italy speeks. London

1947. 195 s. (Den italienske
modstandsbevægelses historie).

97,59 DE ITALIENSKE BYSTATERS

HISTORIE
Butler, W. F.: The Lombard communes.
A history of the republics of North Italy.
London 1906. 495 s. iU.
Chledowski, C.: Hovet i Ferrara. Sth. 1918.
480 s. ill.

Macchiavelli, N.: NiccoloMacchiavelli’s flo-

rentinska historia. Sth. 1884. 414 s.
Chledowski, K.: Furstar och folk i Neapel.

14.-18. seklen. Sth. 1919. 499 s. ill.
Schillmann, F.: Venedig. Geschichte und
Kultur. Lpz. 1933. 660 s. ül.

97.6 BALKANLANDENES HISTORIE
C«? også 91,92)

Jessen, Franz v,: Mænd og Kampe paa

Balkan. Kbh. 1913. 240 s.
Bruun, D.: Plevna-Schipka. Kbh. 1915.
251 s. ill.

Chekrezi, C. A.: Albania past and present.

N. York 1919. 255 s.
Buchan, J.: Bulgaria and Romania.
London (u. å.). 321 s. ül.
Iorga, N.: A history of Roumania.
London 1925. 284 s. ill.
Bolitho, H.: Roumania under King Carol.

London 1939. 175 s.
Bolinder, G.: Rumänska problem. Den
transsylvanska och den bessarabiska
frågan. Sth. 1944. 100 s. Ul.

97.7 GRÆKENLANDS HISTORIE
EFTER ANTIKKEN (se også 91,92)

Baynes, N. H.: The Byzantine empire.

London 1925. 256 s.
Mavrogordato, J.: Modern Greece. A
chronicle and a survey. 1800-1931.
London 1931. 251 s.
Christensen, J. V.: Den store Folkeflytning
mellem Tyrkiet og Grækenland. Kbh.
1927. 72 s. iU.
McNeiU, W. H.: The Greek dilemma. War
and aftermath. London 1947. 240 s.
Fischer, A. J.: Grækenland i dag. Kbh.

1948. 119 s. iU.

97.8 JUGOSLAVIENS HISTORIE (se
også 91,92)

Buchan, J.: Yougoslavia. London (u. å.).
298 s. ill.

Loncarevic, D. A.: Jugoslaviens Entste-

hung. Zurich 1929. 666 s. iU.
Adamic, L.: My native land. N. York

1943. 507 s. iU. (1933-43).
Eklindh, Å.: Tit paa Tito. Åbenrå 1948.171s.

97.9 RUSLANDS HISTORIE
Rambaud, A.: Ruslands Historie fra den

ældste Tid indtil Nutiden. Kbh. 1895.780 s.
Dumrath, O. H.: Rysslands historia. Sth.

1923-27. Bd. 1-3, iU.
Stählin, K.: Geschichte Russiands von den
Anfangen bis zur Gegenwart. Berlin
1923-39. Bd. Ul.
Segal, L.: Russia. From the foundation of
the state to Hitler’s invasion. London

1944. 262 s. iU.

Ehrenpreis, M. och Alfred Jensen: Ukrai-

erna. Sth. 1921. 131 s.
Hindus, M.: The Cossacks. London 1946.
319 s.

97,91-93 RUSLANDS HISTORIE
INDTIL 1917 (se også 91,91)
Thomsen, Vilh.: Det russiske riges
grundlæggelse ved Nordboerne. (i:Samlede
afhandlinger I. Kbh. 1919).
Nestors russiske Krønike. Kbh. 1869. 370 s.
Juel, J.: En Rejse til Rusland under Tsar

Peter. Kbh. 1893. 484 s. iU.
Muralt, A. v. och T. Legler: Beresina.
Sth. 1942. 216 s. iU.

Hedenström, A. v.: Geschichte Russiands
von 1878 bis 1918. Stuttgart 1922. 348 s.
Stepniak: Det underjordiske Rusland. Kbh.

1900. 309 s.
Zilliacus, K.: Det revolutionære Rusland.
Kbh. 1905. 349 s.

120

<< prev. page << föreg. sida <<     >> nästa sida >> next page >>


Project Runeberg, Mon Jan 20 00:09:48 2020 (aronsson) (download) << Previous Next >>
http://runeberg.org/salmonsen/4/1923.html

Valid HTML 4.0! All our files are DRM-free