- Project Runeberg -  Salmonsens konversationsleksikon / Den nye Salmonsen (4. udgave, 1949) /
121,122,123

(1915-1930)
Table of Contents / Innehåll | << Previous | Next >>
  Project Runeberg | Like | Catalog | Recent Changes | Donate | Comments? |   

Full resolution (JPEG) - On this page / på denna sida - Bibliografi - 97 Historie: Andre europæiske lande - 98 Historie: Andre verdensdele

scanned image

<< prev. page << föreg. sida <<     >> nästa sida >> next page >>


Below is the raw OCR text from the above scanned image. Do you see an error? Proofread the page now!
Här nedan syns maskintolkade texten från faksimilbilden ovan. Ser du något fel? Korrekturläs sidan nu!

This page has never been proofread. / Denna sida har aldrig korrekturlästs.

Bibliografi

Bibliografi

Trotskij, L.: Die russische Revolution 1905.

Berlin 1923. 336 s. ill.
Schiøler, Anna Koch: Romanovernes
Rusland 1914-1918. Kbh. 1927. 278 s. ill.
Pares, B.: The fall of the Russian monarchy.

London 1939. 510 s. ill.
97,931 RUSLANDS HISTORIE EFTER

1917 (se også 91,92)
Duranty, W.: U.S.S.R. Sovjetruslands
Historie. Kbh. 1946. 244 s.
Chamberlin, W. H.: Den russiske Gaade.

Kbh. 1945. 328 s.
Dallin, D. J.: Rysslands verkliga ansikte.

Sth. 1947. 295 s. ill.
Bull, E.: Den russiske arbeider- og
bonderevolution. Kria. 1922. Bd. 1-2.
Kerenskij, A.: The catastrophe. N. York

1927. 377 s. (Revolutionen).
Trotzki, L.: Geschichte der russischen
Revolution. Berlin 1931-33. Bd. 1-2, ill.
Borgerkrigens Historie i U.S.S.R. Kbh.

1941. 560 s. ill.
Timasheff, N. S.: Det store Tilbagetog.
Den russiske Kommunismes Vækst og
Forfald. Kbh. 1948. 352 s. ill.
Christiansen, Ernst: Fra Lenin til Stalin.

Kbh. 1936. 206 s.
Processen mod det sovjetfjendtlige
Trotskistiske Centrum foretaget for
Militærkollegiet ved Sovjetunionens
Højesteret 23.-30. Januar 1937. Kbh. 1937.
600 s.

Processen mod den sovjetfjendtlige »Højres
og Trotskisternes Blok«. Foretaget for
Militærkollegiet ved Sovjetunionens
Højesteret 2.-13. Marts 1938. Kbh. 1938.
479 s.

Barmine, A.: En der overlevede. Kbh.
1948. 395 s. (Fra Revolutionen til
Udrensningerne 1937).
Kravtjenko, V.: Jeg valgte Friheden. Kbh.

1947. 632 s.

Stender-Petersen, A.: Grundlinjerne i
Sovjetunionens udenrigspolitik 1917-1941.
Kbh. 1946. 204 s.
Rohde, P. P.: Sovjetunionen. Igaar-idag

- imorgen. Kbh. 1945. 272 s.
Rohde, P. P.: Sovjetunionen. Økonomisk

- socialt - kulturelt. Kbh. 1946. 272 s.
Ul.

Fischer, J.: Hvad tænker Mændene i

Kreml? Kbh. 1947. 211 s.
Gliksman, J.: Sig det til Vesten. Kbh.

1948. 262 s. (Russiske arbejdslejre).
97,94 DE BALTISKE LANDES
HISTORIE

Pick, F. W.: The Baltic Nations. London

1945. 172 s.
Colliander, B.: Randfolken. Nationella
rörelser i det östeuropeiska randområdet.
Sth. 1938. 216 s.
Boesgaard, E.: Vi bjærged’ dog Livet.
Danske Øjenvidners Beretning om de
baltiske Landes Undergang. Kbh. 1941.
172 s. ill.

Olberg, P.: Tragedien Balticum.
Annek-tionen av de fria republikerna Estland,
Lettland och Litauen. Sth. 1941. 104 s.
Kalme, A.: Sovjets blodsdåd i Baltikum.

Sth. 1948. 284 s. ill.
Moltke, K.: De baltiske Folks
Frihedskamp. Skive 1948. 234 s.
Torni, A. R.: De baltiska
sovjetrepublikerna. Sth. 1945. 91 s.
97,98 POLENS HISTORIE (se også 91,92)
Ehrenpreis, M. og Alfred Jensen: Polack-

erna. Sth. 1918. 257 s. ill.
Luninski, E.: Polens Historie i Tekst og

Billeder. Kbh. 1917. 109 s. ill.
Schmitt, B. E.: Poland. Berkeley 1945.
500 s.

Frankel, H.: Poland. The struggle for
power 1772-1939. London 1946. 192 s.
ill.

Machray, R.: The Poland of Pilsudski.

London 1936. 509 s. iü. (1914-36).
Henningsen, Sven: Den polske korridor

og Danzig. Kbh. 1936. 111 s.
Hedlund-Nyström, Torun: Polens fjärde
delning. Dess förhistoria och fullbordan.
Malmö 1940. 181 s.
Mikolajczyk, S.: The rape of Poland. N.

York 1948. 309 s. ill.
Strong, Anna Louise: Jeg saa det nye Polen.

Kbh. 1946. 219 s.
Stieinstedt, Marika: Polsk Revolution.
Kbh. 1946. 147 s. ill. (Genopbygningen).

98,1 ASIENS HISTORIE

Spender, J. A.: österns forvandling. Sth.

1927. 266 s.

Gunther, J.: Bag Asiens Kulisser. Kbh.

1939. 648 s.
Snow, E.: Striden om Asien. Sth. 1942.
410 s. ill.

Lattimore, O.: Kolossen Asien. Kbh. 1947.
135 s.

Boveri, Margaret: VomMinarett zum
Bohr-turm. Eine politische Biographie
Vorder-asiens. Zürich 1938. 502 s. ill.

98,19 ISLAMS HISTORIE I
ALMINDELIGHED

Brockelmann, C.: Geschichte der
islami-schen Völker und Staaten. München
1939. 495 s. Ul.
Pedersen, Johs.: Islams Kultur. Kbh.

1928. 271 s. ill.

Østrup, J.: Islam i det nittende
Aarhundrede. Kbh. 1923. 90 s. ill.

98.21 TYRKIETS HISTORIE
Eversley, G. J. and V. Chirol: The Turkish

empire from 1288 to 1922. London 1923.
456 s. ill.

Miller, W.: The Ottoman empire and its
successors 1821-1927. With an appendix,
1927-1936. Cambridge 1936. 659 s. ill.
Mikusch, D. v.: Mustafa Kemal. Et
Verdensriges Undergang - en Nationalstats
Fødsel. Kbh. 1930. 317 s. ül.
Østrup, J.: Det nye Tyrki. Kbh. 1931.
256 s. ül.

92,211-98,215 GEORGIENS,
ARMENIENS, SYRIENS OG IRAQS
HISTORIE

Allen, W. E. D.: A history of the Georgian
people from the beginning down to the
Russian conquest. London 1932. 453 s.
iü.

Benedictsen, Å. Meyer: Armenien. Kbh.

1925. 329 s. ill.

Fedden, R.: Syria. An historical appre-

ciation. London 1946. 287 s. Ul.
Lloyd, S.: Twin rivers. A brief history of
Iraq. London 1943. 230 s. ül.

98.216 ARABIENS HISTORIE

Hitti, P. K.: History of the Arabs. London

1946. 786 s. ill.

Østrup, J.: Arabiens Historie. Med særligt
Henblik paa den nyere og nyeste Tid.
Kbh. 1933. 268 s. ül.
Antonius, G.: The Arab awakening.
London (u. å.). 471 s. Ul.
Schmitz-Kairo, P.: Den Arabiske revolu-

sjon. Oslo 1943. 230 s. ill.
Lawrence, T. E.: Visdommens syv Søjler.
Kbh. 1936. 667 s. Ul.

98.217 IRANS HISTORIE
Christensen, Arthur: L’Iran sous les Sassa-

nides. Kbh. 1936. 559 s. iU.
Christensen, Arthur: Det gamle og det

nye Persien. Kbh. 1930. 199 s. iü.
Christensen, Arthur: Kulturskitser fra Iran.

Kbh. 1937. 220 s. Ul.
Groseclose, E.: Introduction to Iran. N.
York 1947. 257 s. Ul.

98.22 PALÆSTINAS HISTORIE
Briem, E.: Kampen om Palestina genom

5000 år. Sth. 1943. 180 s. iü.
Bonde-Henriksen, H.: Palæstina -
Jødernes Land. Kbh. 1947. 73 s.
Marlowe, J.: Rebellion in Palestine.
London 1946. 279 s.
Valentin, H.: Problemet Palæstina. Kbh.

1947. 128 s.

Palestine. A study of Jewish, Arab, and
British policies. New Haven 1947. Bd.
1-2 + Kort.
Welles, S.: Vi behøver ikke at fejle. Kbh.
1946. 150 s.

98.23 INDIENS HISTORIE

Dunbar, G.: A history of India from the
earliest times to the present day.
London 1936. 655 s. iü.
Mohr, A.: Keiserdømmet Indien. Kria.

1919. Bd. 1-2.
Konow, S.: Indien i det nittende
Aarhundrede. Kbh. 1920. 137 s. Ul.
Gandhi, M. K.: Hind Swaraj. Kbh. 1925.
152 s.

Gandhi, M. K.: Det unge Indien. Kbh.

1926. 227 s.

Hørup, Ellen: Gandhis Indien. Kbh. 1931.
191 s. ül.

Mayo, Katherine: Moder Indien. Kbh.

1930. 292 s. iü.
Rai, L.: Unhappy India. Calcutta 1928.

636 s. (mod K. Mayo: Mother India).
Andrews, C. F.: Det rigtige Indien. Kbh.

1939. 172 s.
Rohde, P. P.: Indien og den indiske
Frihedskamp. Kbh. 1932. 335 s.
Rasmussen, Erik: Indien. Samfundsforhold
og moderne Historie. Kbh. 1942. 143 s.
Ul.

Rosinger, L. K.: Det urolige Indien. Kbh.

1947. 131 s. ül.
98,241-249 BAGINDIENS, DE
OSTINDISKE ØERS OG FILIPINERNES
HISTORIE (se også 91,92)
Jesse, F. Tennyson: The story of Burma.

London 1946. 206 s. ill.
Wood, W. A. R.: A history of Siam.
London 1926. 294 s. ül.
Winstedt, R. O.: A history of Malaya.

London 1935. 270 s. ill.
Vlekke, B. H. M.: The story of the Dutch
East Indies. Cambridge, Mass. 1946.
233 s. ill.

The Indonesian problem: Facts and factors.
What happened since the end of the
Pacific war. Batavia 1947. 61 s. Ul. •
Hayden, J. R.: The Phiüippines. A study
in national development. N. York 1942.
984 s. ül.

98.26 SIBIRIENS HISTORIE
Donner, K.: Sibirien. Folk och forntid.

Sth. 1933. 261 s. ül.
Semenov, J.: Die Eroberung Sibiriens.
Berlin 1937. 396 s. iU.

98.27 ØSTASIENS HISTORIE I
AIs-MINDELIGHED

Karlgren, B.: Østasien i det nittende
Aarhundrede. Kbh. 1923. 96 s. Ul.
Karlgren, B.: Maktkampe i Fjärran östern.

Sth. 1939. 127 s. ül.
Henningsen, Sven: Det fjerne Østen og
Magternes Kamp. Kbh. 1941. 192 s. Ul.
Latourette, K. S.: A short history of The
Far East. N. York 1946. 665 s.

98.28 KINAS HISTORIE (se også 91,92)
Mac Nair, H. F.: China. Berkeley 1946.

574 s. Ul.

Nourse, Mary A.: The four hundred
millions. A short history of the Chinese.
IndianapoUs 1935. 375 s. ül.
Andersson, J. G.: Den gula jordens barn.
Studier över det förhistoriska Kina.
Sth. 1932. 415 s. Ul.
Marcus, A.: Den blaa Drage. Livskunst og
Biüedkunst i det gamle Kina. Kbh.
1941. 200 s. Ul.
Tsui Chi: A short history of Chinese
civilisation. London 1947. 335 s. ül.
Weale, Putnam: Aabenhjærtige Breve fra
Peking. Kbh. 1912. 348 s.
(Bokseropstanden 1900-01).
Hildebrand, K.: Det gamla och det nya

Kina. Sth. 1927. 288 s. Ul.
Grünbaum, I. og Hanna Kobylinski: Kina
og Stormagterne. Kbh. 1942. 202 s. ill.
Grut, E.: Kina i Støbeskeen. Kbh. 1947.
158 s. Ul.

Lattimore, O. og Eleanor Lattimore: Det
moderne Kinas Tüblivelse. Kbh. 1947.
155 s.

Lin Yutang: The vigilof a nation. London

1946. 324 s. ill.
Stein, G.: Skæbnedage i Kina. Kbh. 1946.
461 s. Ul.

Chang, H. H.: Kina det ukendte. Chiang
Kai-shek og hans Folk. Kbh. 1947.
319 s.

Chiang Kai-shek: China’s destiny & Chinese
economic theory. London 1947. 347 s.
Chiang Kai-shek, Madame: Mitt fria Kina.

Sth. 1941. 239 s. iü.
Koch, H.: Kinas kommunister og Chiang
Kai-shek. Kbh. 1946. 100 s. iü.

98.29 JAPANS HISTORIE (se også 91,92)
Latourette, K. S.: The history of Japan.

N. York 1947. 290 s. ül.
Rathgen, K.: S taat und Kultur der Japaner.

Bielefeld 1907. 140 s. ül.
Akagi, R. H.: Japan’s foreign relations
1542-1936. A short history. Tokio 1936.

575 s. iü.

Münter, B.: Krigen mellem Japan og
Rusland. Kbh. 1904-05. Bd. 1-2, ül.
Zischka, A.: Japan in der Welt. Die japa-

123 113

114

<< prev. page << föreg. sida <<     >> nästa sida >> next page >>


Project Runeberg, Mon Jan 20 00:09:48 2020 (aronsson) (download) << Previous Next >>
http://runeberg.org/salmonsen/4/1924.html

Valid HTML 4.0! All our files are DRM-free