- Project Runeberg -  Salmonsens konversationsleksikon / Den nye Salmonsen (4. udgave, 1949) /
127,128,129

(1915-1930)
Table of Contents / Innehåll | << Previous | Next >>
  Project Runeberg | Like | Catalog | Recent Changes | Donate | Comments? |   

Full resolution (JPEG) - On this page / på denna sida - Bibliografi - 99 Personalhistorie

scanned image

<< prev. page << föreg. sida <<     >> nästa sida >> next page >>


Below is the raw OCR text from the above scanned image. Do you see an error? Proofread the page now!
Här nedan syns maskintolkade texten från faksimilbilden ovan. Ser du något fel? Korrekturläs sidan nu!

This page has never been proofread. / Denna sida har aldrig korrekturlästs.

Bibliografi

Bibliografi

Leksikon. (i:Haandbog i det
nordslesvigske Spørgsmaals Historie. Kbh. 1901).

Os termann, H.: Danske i Grønland i det
18. aarhundrede. Kbh. 1945. 391 s. ill.

Danske i Udlandet. Kbh. 1935. 518 s.

Heinberg, A.: Danske i England, Skotland
og Irland. Kbh. 1934. 380 s. ill.

Danske i Amerika. Minneapolis (u. å.). Bd.
1-2, ill.

Vig, P. S.: Danske i Kamp i og for Amerika
fra ca. 1640 til 1865. Omaha 1919. 400
s. ill.

Hartwick, S.: Danske i California og
Califor-nias Historie. San Francisco 1939. Bd.
1-2, ill.

Hartmann, O.: Skandinaver i Syd-Afrika.
Cape Town 1900. 149 s. ill.

Jenssen-Tusch, H.: Skandinaver i Congo.
Kbh. 1902-05. 752 s. ill.

Fabricius, K.: Danmarks Konger. Kbh.
1944. 573 s. ill.

Jørgensen, Ellen og Johanne Skovgaard:
Danske Dronninger. Kbh. 1910. 348 s. ill.

Madsen, Johannes (red.): De kgl. danske
Ridderordener. Kbh. 1903-08. Bd. 1-3, ill.

Hauch-Fausbøll, T. (red.): De kgl. danske
Ridderordener og Medailler. Biografisk
Billedgalleri. Kbh. 1929. (forsk, pag.)

Strunk, A.: Samlinger til en beskrivende
Catalog over Portraiter. Kbh. 1865-82.
Bd. 1-2.

Lund, E. F. S.: Danske malede Portræter.
Kbh. 1895-1912. Bd. 1-10, ill.

Westergaard, P. B. C.: Danske Portræter i
Kobberstik, Litografi og Træsnit. Kbh.
1930-33. Bd. 1-3.

Ehrencron-Müller, H.: Gravskrifter i
danske Aviser 1759-1800. Kbh. 1944. 140 s.

Richter, V.: Dødsfald i Danmark 1761-90.
Kbh. 1907. 128 s.

Richter, V.: 100 Aars Dødsfald (1791-1890).
Kbh. og Odense 1901-05. Bd. 1-3.

99,3 FAGBIOGRAFIER. »STATER«
(Af pladshensyn er kun dansk fagbiografi
medtaget. Seiøvrigt tillige de pågældende
fags historie, der ofte også giver bidrag
til personalhistorien. Således kan f. eks.
oplysninger om danske pressefolk findes
under den danske presses historie, om
danske skuespillere under dansk
teaterhistorie osv.).

99,3:00 BOG VÆSEN.
BIBLIOTEKSVÆSEN. PRESSEVÆSEN

Backhausen, V.: Personalhistorisk Arkiv
for Københavns Bogtrykkerforening.
Kbh. 1943. 62 s.

Dolleris, A.: Danmarks Boghandlere.
1893-1919. Bd. 1-4.

Tryde, O.: Danske Boghandlerbiografier.
Kbh. 1947. 135 s. ill.

Dahl, S.: Den danske Bibliotekarstand.
Kbh. 1925. 40 s.

Dansk Folkebibliotekar-Stat. Kbh. 1930.
43 s.

Fabritius, A.: Det kongelige Biblioteks
Embedsmænd og Funktionærer 1653-1943.
Kbh. 1943. 216 s.

Wolsing, J.: Journalistisk Ståt, omfattende
den danske Provinspresse. (i:Dansk
Provinspresse. 1925).

99,3:10 FILOSOFI

Høffding, H.: Danske Filosoffer. Kbh.
1909. 206 s.

99,3:20 TEOLOGI

Teologisk Ståt. Kbh. 1949. 146 s. (ældre
udgaver tilbage til 1750).

Wiberg, S. V.: Personalhistoriske,
statistiske og genealogiske Bidrag til en
almindelig dansk Præstehistorie. Odense
1870-79. Bd. 1-4. (fra Reformationen tü
1868).

Quistgaard, E.: Præstehustruer der helt
eller delvis mangler i Wibergs
Præstehistorie. Kbh. 1934. 168 s. + tillæg 1936.

Elvius, S.: Danmarks Præstehistorie
1869-1884. Kbh. 1885-87. 735 s.

Grohshennig, M. og T. Hauch-Fausbøll:
Danmarks Præstehistorie 1884-1911.
Kbh. 1914-32. Bd. 1-2.

Kirkelig Haandbog. Kbh. 1947. (heri
fortegnelse over præsteembeder med
biografiske oplysninger i fortsættelse af
Grohshennig og Hauch-Fausbøll, samt
over nulevende teologer).

Madsen, Johannes: Danmarks Kirker. Kbh.
1909. (forsk. pag.).

Jørgensen, Alfred Th. og C. H.C. Mikkelsen
(red.): Dansk Kirke-Stat. (Danmarks
Præster og Menighedsraad). Kbh. 1934.
ill. Bd. 1-4,

Arends, O. F.: Gejstligheden i Slesvig og
Holsten fra Reformationen til 1864. Kbh.
1932. Bd. 1-3.

99,3:32 POLITIK

Barfod, F.: De borgerlige Rigsdagsmænd
1660. Kbh. 1925. 272 s.

Laustsen, Vermund G.: Biografisk Oversigt
over Stænderdeputerede fra Østifterne,
Nørrejylland og Nordslesvig. (i:Hans
Jensen: De danske Stænderforsamlingers
Historie 1830-1848. Kbh. 1934. Bd. 2).

Elberling, Victor: Rigsdagens Medlemmer
gennem 100 Aar. Kbh. 1949. Bd. 1-3,
ill.

99,3:33 FINANSVÆSEN

Dansk Finansstat. Kbh. 1945. 215 s.
(ældre udgaver tilbage til 1924).

Det danske Toldvæsen. Kbh. 1932. 496 s.
ill.

Haandbog for Toldetaten i Kongeriget
Danmark. Kbh. 1946. 403 s. (ældre
udgaver tilbage til 1874).

99,3:34 RETSVÆSEN

Falk-Jensen, A.: Juridisk og
statsvidenskabelig Ståt. Kbh. 1946. 492 s. (ældre
udgaver tilbage til 1831).

Richter, V.: Meddelelser om Examinati
juris (Danske Jurister) 1824-1894. Kbh.
1903. 130 s.

Appelinstansernes Embedsetat 1660-1919.
Kbh. 1928. 187 s.

Falk-Jensen, A.: Fortegnelse over
Danmarks Dommerfuldmægtige. Kbh. 1943.
36 s.

Hjorth-Nielsen, H.: Danske Prokuratorer
med kongelig Bevilling 1660-1869. Kbh.

1935. 446 s.

Hjorth-Nielsen, H.: Danske Sagførere
under Loven af 26. Maj 1868. Kbh. 1941.
498 s.

Lind, V.: Kongeriget Danmarks
praktiserende Sagførere. Kbh. 1929. 327 s. ill.

Gjerløw, C. (red.): Dansk Politistat. Kbh.
1933-34. Bd. 1-2, ill.

99,3:35 STATS- OG
LOKALFORVALTNING

Rosenkrantz, P.: Det kongelige danske Hof
(1863-1937) og Statsraadet (1660-1937).
Kbh. 1937. 260 s. ill.

Erslev, K.: Danmarks Len og Lensmænd i
det sextende Aarhundrede (1513-1596).
Kbh. 1879. 248 s.

Erslev, K.: Danmark-Norges Len og
Lensmænd 1596-1660. Kbh. 1885. 126 s.

Kringelbach, G. N.: Civile Direktioner og
Kommissioner samt andre overordnede
Myndigheder under Enevælden. Kbh.
1899. 130 s.

Den civile Centraladministrations
Embedsmænd 1660-1935. Kbh. 1889-1936. Bd.
1-4.

Bloch, J.: Stiftamtmænd og Amtmænd i
Kongeriget Danmark og Island 1660—
1848. Kbh. 1895. 163 s.

Jonassen, Germann H. W.: Stiftamtmænd
og Amtmænd i Kongeriget Danmark
1848-1922. Kbh. 1923. 332 s. ill.

Rosenkrantz, P.: Amtmandsbogen.
Portrætter og Biografier af Stiftamtmænd og
Amtmænd i Danmark 1660-1935. Kbh.

1936. 190 s. ill.

West, F. J.: De kongelige Amtmænd i
Hertugdømmet Slesvig 1660-1864. (u. st.
1921). 26 s.

Larsen, Kay:Guvernører, Residenter,
Kommandanter og Chefer samt enkelte andre
fremtrædende Personer i de tidligere
danske Tropekolonier. Kbh. 1940. 123 s.
ill.

Ostermann, H.: Biografiske Oplysninger
(om danske Embedsmænd på Grønland).
(i:Grønland i Tohundredaaret for Hans
Egedes Landing. Kbh. 1921. Bd. 2).

Bruun, H.: Danmarks Amtsforvaltere 1660
-1848. Kbh. 1919. 60 s. ill.

Hatt, H.: Danmarks Amtsforvaltere
1848-1932. Kbh. 1933. 64 s.

Madsen, Johannes (red.): Danmarks
Hovedstad. Kbh. 1908. (forsk. pag.).

Danmarks kommunale Forvaltning. Kbh.
129-930. Bd. 1-11, ill.

99,3:35,5 MILITÆR VÆSEN
Richter, V.: Den danske Landmilitæretat

1801-94. Kbh. 1896-97. Bd. 1-2.
Tychsen, V. E.: Fortifikations-Etaterne og
Ingenieurkorpset 1684-1893. Kbh. 1893.
148 s.

Hjorth-Nielsen, H. (red.): Danmarks Hær.

Kbh. 1934-35. Bd. 1-2, ill.
Haandbog for Hæren. Kbh. 1867 flg.
Topsøe-Jensen, F. A. og E. Marquard:
Officerer i den dansk-norske Søetat
1660-1814 og den danske Søetat 1814-1932.
Kbh. 1935. Bd. 1-2, ill.
Dahl, K. og H. Hjorth-Nielsen (red.):
Danmarks Flaade. Kbh. 1934. 558 s. ill.
Haandbog for Søværnet. Kbh. 1870 flg.
99,3:37 UNDERVISNINGSVÆSEN
Kjøbenhavns Universitets-Matrikel. Kbh.
1890-1912. Bd. 1-3. (Studenter
1611-1829. Siden 1805 findes årlige
studenter-fortegnelser, udg. under skiftende titler.
Studenterjubilæumsskrifter findes,
ligeledes under varierende titler, for
studenterholdene fra 1812, 1820 flg. med enkelte
undtagelser).
Magister-Stat. Kbh. 1945. 312 s. (ældre

udgaver tilbage til 1849).
Jacobsen, Lis (red.): Kvindelige
Akademikere 1875-1925. Kbh. 1925. 240 s. ill.
Lærerne og Samfundet. Folkeskolens
kendte Mænd og Kvinder. 1814-1914.
Kbh. 1913-14. Bd. 1-4, ill.
Larsen, N. A. og E. H. C. Mikkelsen (red.):
Dansk Skole-Stat. Kbh. 1933-34. Bd. 1-4,
ill.

Biografiske oplysninger om lærere findes i en
række arbejder af F. E. Hundrup, om
såvel lærere som elever i programmer og
festskrifter for talrige enkelte skoler.
Spørg herom på bibliotekerne.
99,3:38 FORSIKRINGS VÆSEN
Dansk Forsikringsstat 1948-49. Kbh. 1948.

282 s. (ældre udgaver tilbage til 1917).
Daniel, H. (red.): Danmarks
Sygekassevæsen gennem Aarhundreder. Kbh. 1938.
Bd. 1-2, ill.
99,3:50 NATURVIDENSKAB
Nielsen, Niels: Matematiken i Danmark.
Kbh. 1910-12. Bd. 1-2. (Med biografier
af matematikere 1528-1908).
Landinspektørforeningen gennem 50 Aar.

1875-1925. Kbh. 1925. 221 s. ill. +
suppl. 1925-35.

Veibel, S.: Kemien i Danmark. Kbh.
1939-43. Bd. 1-2. (med biografier af kemikere).
Christensen, Carl: Den danske Botaniks
Historie med tilhørende Bibliografi.
Kbh. 1924-26. Bd. 1-2, ill. (Med
biografier af botanikere indtil 1912).
Christensen, Carl: Den danske botaniske
Litteratur. Kbh. 1913-40. Bd. 1-2, ill.
(med biografier af botanikere 1880-1939).
Gosch, C. C. A.: Udsigt over Danmarks
zoologiske Literatur. Kbh. 1870-78.
Bd. 1-3. (med biografier af zoologer
1597-1875).
Dahl, S.: Bibliotheca zoologica Danica

1876-1906. Kbh. 1910. 285 s. (med
biografier af zoologer).

99,3:60 INGENIØRVIDENSKAB
Hannover, A.: Dansk Civilingeniørstat
1942. Kbh. 1942. 727 s. (polytekniske
kandidater 1829-1941).
Stadsingeniører, Havneingeniører og
Kommuneingeniører i Danmark. Kolding
1947. 47 s. ill.
Ellert, S.: Amtsvejinspektør-Staten.
Holbæk 1931. 50 s.
Danske Teknika og deres Dimittender
gennem 50 Aar. Kbh. 1931. 199 s. ill.
Danske Ingeniører fra Teknika. Kbh. 1945.
456 s. ill.

Dahl, C. E. H„ V. Faaborg-Andersen og
T.Gelardi (red.): Elektricitetens Historie
og dens Mænd. Kbh. 1940. Bd. 1-3, ill.
Krieger, A. (red.): Danmarks
Brandvæsener. Kbh. 1936. 554 s. ill.
99,3:61 LÆGEVIDENSKAB
Ingerslev, V.: Danmarks Læger og
Lægevæsen fra de ældste Tider indtil Aar 1800.
Kbh. 1873. Bd. 1-2.
Carøe, K.: Den danske Lægestand. Kbh.

1904-22. Bd. 1-5. (Omfatter 1479-1900).
Den danske Lægestand 1936-49. Kbh.
1949. 856 s. ill. (ældre udgaver tilbage
til 1850).

127

113

114

<< prev. page << föreg. sida <<     >> nästa sida >> next page >>


Project Runeberg, Mon Jan 20 00:09:48 2020 (aronsson) (download) << Previous Next >>
http://runeberg.org/salmonsen/4/1926.html

Valid HTML 4.0! All our files are DRM-free