- Project Runeberg -  Anteckningar om Nya Trollhätte kanalbolag åren 1838-1884 /
174

(1884) [MARC] Author: Carl Johan Alfred Skogman
Table of Contents / Innehåll | << Previous | Next >>
  Project Runeberg | Like | Catalog | Recent Changes | Donate | Comments? |   

Full resolution (JPEG) - On this page / på denna sida - Sidor ...

scanned image

<< prev. page << föreg. sida <<     >> nästa sida >> next page >>


Below is the raw OCR text from the above scanned image. Do you see an error? Proofread the page now!
Här nedan syns maskintolkade texten från faksimilbilden ovan. Ser du något fel? Korrekturläs sidan nu!

This page has never been proofread. / Denna sida har aldrig korrekturlästs.

tjening, såväl för dess öppnande och stängande som for
bevakning alla tider af dygnet, skall vid densamma
vara af jernvägsbolaget anstäld.

156. Yid direktionens sammanträde den 29 Juni
anförde grosshandlaren Schwan, hurusom af senast
församlade revisorer blifvit anmärkt, att de till gästgifveriet
vid Trollhättan upplåtna byggnader numera befunnos
för ändamålet olämpliga och till alla delar i så
förål-dradt och bristfälligt skick, att deras iståndsättande
sannolikt skulle erfordra större kostnad än som vore
förenad med uppförande af nya och efter tidens
fordringar bättre lämpade byggnader. Derjemte erbjöde
sig nu tillfälle att genom de förfallna byggnadernas
borttagande utvidga den derinvid började
parkanläggningen samt att ordna den med gästgifveriet förenade
bränvinsutskänkningen. För att till befordrande af
snygghet och ordning söka uppfylla äfven den lägre
befolkningens billiga anspråk på trefnad och
beqväm-lighet, borde såväl för bränvinsutskänkningen som till
hållstuga anskaffas ljusa och rymliga rum, ej afsides
belägna, utan genom tillbyggnad till hotellet,
hvar-igenom krogrörelsen blefve lättare att öfvervaka till
förekommande af hittills ofta öfverklagade missbruk och
oordningar af de besökande, som genom en dylik
anordning skulle sjelfmant förmås att iakttaga ett skickligt
uppförande. Med godkännande häraf uppdrog
direktionen åt slussbyggmästaren Wallström att uppgöra
ritning till för ändamålet nödig tillbyggnad till hotellet,
Sådan ritning upptagande i bottenvåningen krogrum,
fiållstuga, kök m. m., i öfra våningen en större
samlingssal, förmak och skänkrum samt i vindsvåningen sju
bo-lingsrum, företeddes för direktionen den 10 Okt. och
def med några smärre ändringar godkänd. Till dess
ut-örande, hvarföre kostnad sförslaget upptog Rdr 24,556. 23,
inslogs 27,000 Rdr att fördelas på tre år, hvilket belopp
eke skulle få öfverskridas, utan borde med sparsamhet
invändas.

Ny lokal för
gästgifveriet.

<< prev. page << föreg. sida <<     >> nästa sida >> next page >>


Project Runeberg, Sun Jul 3 22:35:10 2016 (aronsson) (download) << Previous Next >>
http://runeberg.org/scjatrollh/0174.html

Valid HTML 4.0! All our files are DRM-free