- Project Runeberg -  Svenskt författarlexikon / 1. 1900-1940 A-Ö /
233

(1942-1981) [MARC] With: Carl-Thore Fries, Paul Harnesk, Lisbet Höök, Bengt Lundblad, Torsten Lönegren, Edvard Söderlund, Agneta Åhlén, Bengt Åhlén
Table of Contents / Innehåll | << Previous | Next >>
  Project Runeberg | Like | Catalog | Recent Changes | Donate | Comments? |   

Full resolution (JPEG) - On this page / på denna sida - Fröberg ...

scanned image

<< prev. page << föreg. sida <<     >> nästa sida >> next page >>


Below is the raw OCR text from the above scanned image. Do you see an error? Proofread the page now!
Här nedan syns maskintolkade texten från faksimilbilden ovan. Ser du något fel? Korrekturläs sidan nu!

This page has never been proofread. / Denna sida har aldrig korrekturlästs.

Fröding

med sex planscher, upptagande porträtt och
facsimile.)

Saml. uppl. och urval: Samlade dikter. (Guitarr och
dragharmonika, Nya dikter, Stänk och flikar, Nytt
och gammalt.) 1—2. Sthlm 1901. / [Valda stycken.]
Sthlm 1905. (Moderna svenska författare, utg. i
urval för skolan af Ruben G:son Berg. 4.) / [Valda
stycken.’] Sthlm 1907. (Ur vår tids litteratur. 4.)
/ Samlade skrifter. Minnesupplaga. 1—6. Sthlm
1911. (1. Värmländska låtar. Från staden. Pastischer.

— 2. Kung Eriks visor. Stämningar och bilder.
Bibliska fantasier. Från djupen och vidderna. — 3.
Varjehanda dikter. Översättningar. Gralstänk. — 4.
Räggler och paschaser. — 5. Efterskörd. Vers. — 6.
Efterskörd. Prosa.) / Samlade skrifter. [Red. av
Ruben G:son Berg.] 1—16. Sthlm 1917—22. (1.
Ungdomsdikter. — 2. Guitarr och dragharmonika.

— 3. Nya dikter. — 4. Stänk och flikar. — 5. Nytt
och gammalt. Gralstänk. Översättningar. — 6.
Räggler och paschaser. — 7. Efterskörd. —i 8.
Recon-valescentia. — 9—10. Prosa. 1—2. — 11—14.
Tidningsuppsatser. 1—4. — 15—16. Brev. 1—2.) /
Skrifter. Jubileumsupplaga. 1—6. Sthlm 1935. /
Dikter från Värmland. 111. av Stig Blomberg. Sthlm
1936.

Litt.: Berg, R. G:son, Gustaf Fröding. Ett utkast.

1910. 107 s. / Densamme, Gustaf Frödings
skaldskap. Några drag och synpunkter. 1902. 34 s.
(Ver-dandis småskrifter. 106.) (3. uppl. 1914.) /
Densamme, Frödingsstudier. 1920. 157 s. / Brandeli, G.,
Gustav Fröding. Psykologiska studier. 1933. 215 s. /
Bäckmann, Ida, Gustaf Fröding skildrad. 1913. 325 s.
(Anmäld av Ellen Key i O. o. B. 1914, s. 282—285;
se även: Svenson, F., Gustaf Frödings skaldskap,
1916, s. 177—203.) / Densamma, Gralsökaren. 1940.
287 s. / Fogelqvist, T., Till Gustaf Frödings minne.

1911. 32 s. (Verdandis småskrifter. 179.) / Fröding,
Gustaf, Kusin-bref från Gustaf Fröding. 1916. 92 s. /
Gadelius, B., Skapande fantasi och sjuka skalder.
Tegnér och Fröding. 1927. 349 s. / Hellberg, M„
Frödingsminnen. 1925. 263 s. (7. genomsedda och
tillökade uppl. 1935.) / Hofsten, N. von,
Ärftlig-hetsproblemet i Frödings diktning. 1921. 158 s. /
Holmberg, O., Frödings mystik. Några grundlinjer.

1921. 126 s. (Anmäld av N. v. Hofsten i O. o. B.

1922, s. 281—285.) / Krumm, Günter, Gustaf
Frödings Verbindungen mit der deutschen Literatur.
Greifswald 1934, 195 s. / Lagerlöf, Selma, Prolog
vid Frödingsfesten å Kungl. Teatern i Stockholm den
8 februari 1921. 1921. 13 s. / Landquist, J., Gustaf
Fröding. En psykologisk och litteraturhistorisk
studie. 1916. 347 s. (Ny tillökad och ill. uppl. 1927.)

/ Lassen, C. C., Gustaf Fröding. Hans Liv og
Digt-ning. Khvn 1916. 214 s. / Munthe, A., Frödings
sociala diktning. 1929. 158 s. / Norling, K., Då
Gustaf Fröding gav råd för lärlingskap i
rimsmi-darnas skrå. 1931. 15 s. (Meddel. fr. Paul R.
Dahlmans arkiv. 2.) (Delvis tr. i Göteborgsposten 2/3
1916.) / Olsson, M., Bibliografiska anteckningar om
Gustaf Fröding. 1910. 85 s. / Sjöholm, S.,
Övermänniskotanken i Gustaf Frödings diktning. 1940.
440 s. / Stylin, O., Gustav Fröding, diktaren —
humoristen -— grubblaren. 1929. 29 s. (Ur: Örebro
dagblad 2 o. 8 mars 1929.) / Svanberg, N., Verner
von Heidenstam och Gustaf Fröding. Två kapitel
om nittitalets stil. 1934. 221 s. / Svenson F., Gustaf
Frödings diktning. Bidrag till dess psykologi. 1916.
245 s. / Söderblom, N., & Karlfeldt, E. A., Vid
Gustaf Frödings bår. 1911. 24 s. / Wallgren, Hj.,
Gustaf Fröding och hans tankeliv. Hågkomster och
intryck hos en gammal rumskamrat från skoltiden.
1936. 201 s.

[Ahlberg, E.,] Julminnen från Frödings
Gröndal. (Idun 1933, s. 1486—1487, 1497—1498.)
/ Ahlström, G., Fröding och Tolstoj. (Edda,
Bd 30, 1930, s. 637—666.) / Alkman, E.,
Frödingsåtalet. (Bonniers månadshäfte 1910, s.
605—612.) / Apiarie, E., Frödings sista
dikter. Reconvalescentia. (O. o. B. 1913, s. 436—
441.) / Belfrage, S., Frödings »Ett gammalt
bergtroll». (Bokstugan 1923, s. 289—292.) / [Bentzer,
Y„] »Blixten» —■ diktens porträtt och kamerans.
(Solkatten 1927, s. 8, 12.) / [Berg, R. G:son,]
Bidrag till en Frödingskaraktäristik. (Svea 1901, s.
90—102.) / Densamme, Till Gustaf Frödings
femtioårsdag. (Bonniers månadshäfte 1910, s.
564—-572.) / Densamme, Fröding och Heidenstam. (O. o.
B. 1911, s. 117—186.) / Densamme, Dolores di
Colibrados. (H. 8 D. 1914, s. 612, 623.) /
Densamme, Clown Clopopisky. En av Frödings bikter. (O.
o. B. 1916, s. 545—549.) / Densamme, Från
Frödings bibelstudier. (Forum 1916, s. 309—311.) /
Densamme, Frödings randglosor till »Svenskan som
skriftspråk». (Språk och stil 1916, s. 71—90.) /
Densamme, Gustaf Fröding om sina dikter. (Edda,
Bd 6, 1916, s. 225—248.) / Densamme, Gustaf
Fröding som ordskapare. (H. 8 D. 1916, nr 25.) /
Densamme, Landskapet och naturen i Frödings
dikter. (Nordisk tidskrift 1916, s. 85—100.) /
Densamme, Gustaf Fröding och hans publik. (Nordisk
tidskrift 1917, s. 57—72.) / Densamme, Gustaf
Fröding och konsten. (Forum 1917, s. 354—358.) /
Densamme, Gustaf Fröding och Georg Brandes. En
brevväxling och några kommentarer. (Vår tid, Vol.

233

<< prev. page << föreg. sida <<     >> nästa sida >> next page >>


Project Runeberg, Fri Mar 8 12:54:23 2019 (aronsson) (download) << Previous Next >>
http://runeberg.org/sfl/1/0233.html

Valid HTML 4.0! All our files are DRM-free