- Project Runeberg -  Svenskt författarlexikon / 3. 1951-1955 /
61

(1942-1981) [MARC] With: Carl-Thore Fries, Paul Harnesk, Lisbet Höök, Bengt Lundblad, Torsten Lönegren, Edvard Söderlund, Agneta Åhlén, Bengt Åhlén
Table of Contents / Innehåll | << Previous | Next >>
  Project Runeberg | Like | Catalog | Recent Changes | Donate | Comments? |   

Full resolution (JPEG) - On this page / på denna sida - Bratt ...

scanned image

<< prev. page << föreg. sida <<     >> nästa sida >> next page >>


Below is the raw OCR text from the above scanned image. Do you see an error? Proofread the page now!
Här nedan syns maskintolkade texten från faksimilbilden ovan. Ser du något fel? Korrekturläs sidan nu!

This page has never been proofread. / Denna sida har aldrig korrekturlästs.

Bring

Veckobladets 50 :e årgång. Av Ada A:son
Susegård. Sthlm: W&W 1951. ©
Grönköping leder i heltid. Aktuell årsrevy,
sammanställd av Veckobladets 51:sta årgång. Av
Ada A:son Susegård. Sthlm: W&W 1952. ©
Grönköping framför allt. Aktuell årsrevy från
2700:e jubileumsåret sammanställd ur
Veckobladets 52:dra årgång. Av Ada A:son Susegård.
Sthlm: W&W 1953. ©
Timmen Gr-k:p-ng. Aktuell revy från Grönköping.
Sammanställd av Ada A:son Susegård. Sthlm:
W&W 1954. ©
Grönköpings vänliga fönster. Aktuell revy från
Grönköping. Sammanställd av Ada A:son
Susegård. Hennes 25 :e hembygdsbok. Sthlm: W&W
1955. ©

Rec.: © AT 12/4 52; DN 18/3 52; GHT 28/11 51;
SvD 28/3 52. © DN 29/11 52 (bil.); GHT 26/11
52; SvD 20/11 52. — VJ, 1952, nr 48. © GHT
21/11 53; SDS 30/11 53; SvD 30/11 53; TU 19/12
53 (bil.). © AT 16/12 54; DN 4/12 54 (bil.);
Expr 22/12 54; SDS 26/11 54. © DN 20/12 55;
DT 16/12 55; Expr 19/12 55; GHT 25/11 55; MT
19/11 55; SvD 21/11 55.

Litt.: Forsslund, Jöran, Var får han det ifrån?
(Vi, 1953, nr 41.) / Jernström, Frank, Hos
Veckobladet i Grönköping. (Vår tid, Hfors, 1956, nr 5.)
/ Öhngren, Lars, Herr Grönköping. (VJ, 1957, nr
40.)

Brendel, Katarina, pseud.

Se: Rubinstein, Hilde

Brenner, A 1 f Martin

F. 27/12 1895. Död 2/6 1948. (Se vidare SFL 1
och SFL 2.)

Sjundeå sockens historia. Av Alf Brenner. [Utg.
av] Hembygdens vänner i Sjundeå r. f. D. 1—2.
Sjundeå 1953—55. 4:o. (D. 1 under medverkan
av A. W. Rancken för kapitlet Kyrkobyggnader
och kyrkokonst.)

Rec.: Hbl 1/2 56.

Brenner, Arvid, pseud.

Se: Heerberger, Helge

Brenning, Ursula, pseud.

Se: Thyselius, Thorborg

Brick, Daniel

F. i Sthlm 23/3 1903 av handlanden Elias David B.
och Maria Klara Burstein. Fil. kand. 1929.
Sekreterare för Svenska sionistförbundet 1935—48, chef
för Jewish Agencys palestinabyrå 1940—49.
Redaktör för Judisk Krönika sedan 1932, medarbetare i
andra judiska tidskrifter samt utgivare av böcker
i judisk samtidshistoria. Redaktör, Sthlm. (Se
vidare PK 1952.)

Israel. I går, i dag, i morgon. Foto: Anna
Riwkin-Brick. Text: Daniel Brick. Sthlm: R&S/Vi 1955.
4:o.

Rec.: DN 18/12 55; DT 22/12 55; Expr 17/11 55;
GP 21/11 55; MT 5/12 55; TU 14/1 56. — Judisk
tidskrift, 1955, s. 316; Perspektiv, 1956, s. 336.

Brilioth, Maj Barbro Monika

F. 31/5 1917. (Se vidare SFL 2.)

Rutiga resan. [Reseskildring.] Sthlm: W&W 1951. ©
Ökenkungar. [Reseskildring.] Sthlm: W&W 1952. ©

Rec.: © AB 5/10 51; DN 24/9 51; Expr 30/10 51;
SDS 31/10 51; ST 21/9 51; SvD 14/10 51; UNT
21/11 51. © AB 5/11 52; DN 13/12 52; MT 8/11
52; SDS 17/12 52; ST 5/11 52; SvD 4/11 52. —
BLM, 1952, s. 764.

Brinck, Per Simon Valdemar

F. i Hälsingborg 4/9 1919 av tjänstemannen Lars
B. och Lydia Jörgensen. Fil. dr 1950.
Fackuppsatser i bl. a. Lunds universitets årsskrift. Docent i
zoologi vid Lunds universitet 1950, professor 1958.

Bergsandar och ökenfolk. I fält med Svenska
Sydafrika-expeditionen 1950—1951. Sthlm: AB
1953.

Rec.: AB 8/11 53; AT 5/10 53; DN 7/11 53
(bil.); Expr 30/9 53; GHT 30/11 53; SDS 4/10
53; SvD 22/10 53; TU 22/10 53.

Litt.: Lindroth, Carl H., Svenska zoologer i
Sydafrika. (SDS 17/3 1956.) / Lunds universitets
matrikel 1949—50, 1951 (med bibliografi).

Bring, Anders Ebbe Ragnar

F. 10/7 1895. (Se vidare SFL 2.)

Litt.: Nordisk teologi. Idéer och män. Till Ragnar
Bring den 10 juli 1955. 1955. 311 s. (Med
förteckning över Ragnar Brings tryckta skrifter 1925—
1955.)

Lunds universitets matrikel 1949—50, 1951 (med
bibliografi).

Bring, Samuel Ebbe

F. 25/9 1879. (Se vidare SFL 2.)

Kapellet på Öijared. Historiska uppgifter samlade

och kommenterade. Upps. 1952.
Ur Boktryckeri-societetens historia. Föredrag vid
firandet av 200-årsminnet den 25 november
1952. Sthlm: Skolan för bokhantverk 1953. (Ur:
Grafiskt Forum 1952: 12 och 1953: 1.)
Handledning i svensk bibliografi. 2 förbättrade och
tillökade uppl. Sthlm: A&W/HG 1954.
(Grafiska institutets skriftserie. 4.) (1 uppl. utk.
1948.) ©

Itineraria svecana. Bibliografisk förteckning över
resor i Sverige fram till 1950. Upps.: A&W 1954.

(Svenska bibliotekariesamfundets skriftserie. 3.)

©

Några handlingar till Stora Lundby kyrkas historia.
Med inledning och kommentarer meddelade.
Alingsås: Esborns bokh. 1954.

61

<< prev. page << föreg. sida <<     >> nästa sida >> next page >>


Project Runeberg, Fri Mar 8 12:54:35 2019 (aronsson) (download) << Previous Next >>
http://runeberg.org/sfl/3/0061.html

Valid HTML 4.0! All our files are DRM-free