- Project Runeberg -  Svenskt författarlexikon / 3. 1951-1955 /
199

(1942-1981) [MARC] With: Carl-Thore Fries, Paul Harnesk, Lisbet Höök, Bengt Lundblad, Torsten Lönegren, Edvard Söderlund, Agneta Åhlén, Bengt Åhlén
Table of Contents / Innehåll | << Previous | Next >>
  Project Runeberg | Like | Catalog | Recent Changes | Donate | Comments? |   

Full resolution (JPEG) - On this page / på denna sida - Kjellberg ...

scanned image

<< prev. page << föreg. sida <<     >> nästa sida >> next page >>


Below is the raw OCR text from the above scanned image. Do you see an error? Proofread the page now!
Här nedan syns maskintolkade texten från faksimilbilden ovan. Ser du något fel? Korrekturläs sidan nu!

This page has never been proofread. / Denna sida har aldrig korrekturlästs.

Kleen

Kjellgren, Lennart

F. 17/7 1922. Visförfattare och kompositör; red. för
tidningen Hässleholmaren 1949—50. Journalist och
radioreporter, Malmö. (Se vidare SFL 2.)

Här är den bygden . . . En rapsodi om
Gudmun-torp. [Utg. på uppdrag av Gudmundtorp [-kommun.]-] {+kom-
mun.]+} [Snogeröd: förf.] 1951. ©
Från vårdagjämning till mårtensmässa. Ett spel om
sådd och skörd. Svedala: Föreningsvaror 1954.
Den försvunna födelsedagstårtan. Barnpjäs.
Svedala: Föreningsvaror 1954.
Kungen kommer till Knalleby. Barnpjäs. Svedala:
Föreningsvaror 1954.

Rec.: © SDS 26/3 52.

Kjellin, Björn Torsten Martin

F. i Marstrand 5/7 1910 av polismästaren Martin
K. och Siri Hallgren. Jur. kand. 1934; hovrättsråd
1947; statssekreterare 1953; konsult, statsråd 1957;
hovrättspresident 1958.

Lagen om religionsfrihet. Sthlm: N&S 1951. (Bra
att veta. 7.)

Rec.: GHT 23/11 51; ST 13/12 51.

Kjellin, Erik Gunnar

F. i Västervåla, Vstm län, 25/10 1901 av f. d.
folkskolläraren, hemmansägaren Benjamin K. och Anna
Gröndahl. Fil. dr 1953. Lektor, Sthlm.

Rikshistoriografen Anders Schönberg. Studier i
riksdagarnas och de politiska tänkesättens historia
1760—1809 Lund: LindstUbh 1952. (Akad. avh.
Lund.) ©

Utg.: Vägen till litteraturen. Läsebok för
realskolor, flickskolor och enhetsskolor. Utg. av Ivar
Dahlberg [m. fi.]. D. 1—4. Sthlm: NoK 1954—55. (D.
1—2 utg. av Ivar Dahlberg, Gunnar Kjellin, Ebbe
Albjörn, Harry Carlsson. — D. 3—4 utg. av Ivar
Dahlberg och Gunnar Kjellin.)

Rec.: © Kvällsp 3/5 52; SkD 6/5 52; ST 3/9 52.
— HT, 1953, s. 306.

Kjellin, Thor Helge

F. 24/4 1885. (Se vidare SFL 1* och SFL 2.)

Christian Eriksson. 1858—1935. Sthlm: N&S 1953.
4:o. (Sveriges allmänna konstförenings
publikationer. 62.)

Rec.: AT 5/4 54; GHT 9/7 54; SDS 5/3 54; SkD
4/3 54; SvD 24/1 54; SvM 20/1 54. — SoF, 1954,
s. 358.

Kjellin, Ester Maria (Maja)

F. 4/2 1898. (Se vidare SFL 2.)

Göteborg, staden och folket. Foto: Erie Månsson.

Text: Maja Kjellin. Gbg: Gum 1952. 4:o. ©
Kvarteret Bokhållaren i Göteborg. Ett
Göteborgskvarters historia. Gbg 1955. ©

Rec.: © DN 26/9 52; SvD 4/9 52. © GHT 24/12
55.

Kjersén, Sven Elis

F. 9/7 1892. Död 12/6 1951. (Se vidare SFL 1
och SFL 2.)

Svensk diktning på vers och prosa. Med en
översikt av den svenska diktkonstens historia. En
studiebok. 6 omarb. uppl. Sthlm: SvB (AB) 1951.
(1 uppl. utk. 1925.)

Litt.: Dödsruna. (Uppländskt bildningsarbete 1950
—1951, 1951, s. 5—6.)

Kjöllerström, Sven Gottlieb

F. 28/1 1901. Prorektor vid Lunds universitet 1957.
(Se vidare SFL 2.)

Biskopstillsättningar i Sverige 1531—1951. Lund:
Gle 1952. (Lunds universitets årsskrift. N. F.
Avd. 1. 48: 5.) (Studia theologica lundensia. 2.)

Rec.: AB 18/2 53; GHT 8/10 52; SDS 13/9 52;
ST 18/8 52; SvD 10/11 52. — HT, 1955, s. 332;
Lychnos, 1953 (tr. 1954), s. 344; Statsvetenskaplig
tidskrift, 1954, s. 413; Svensk teologisk
kvartalsskrift, 1955, s. 138; Vår kyrka, 1953, nr 38.

Litt.: Lunds universitets matrikel 1949—50, 1951,
samt Lunds universitets årsberättelse resp. Lunds
universitets bibliografi (årlig).

Kleberg, Henrik Johan Saxo

F. 8/9 1883. Död 4/11 1957. (Se vidare SFL 2.)
Släkten Bexelius. Sthlm 1950.

Kleberg, Jan Viggo Bertrand Tönnes

F. 4/9 1904. (Se vidare SFL 2.)

Filmen i bibliotekteknikens tjänst. [Lund]: SAB
1951. (Ur: Sjätte nordiska biblioteksmötet i
Uppsala 1950. Redogörelse. 1951.) ©
Codex argenteus, Silverbibeln i Uppsala. Upps.:
Uppsala universitets bibliotek 1954. ©

Rec.: © SDS 14/12 52. © GHT 9/6 55.
Litt.: Svensk biblioteksmatrikel 1955, 1956 (med
utförlig bibliografi). / Uppsala universitets
matrikel 1937—1950, 1953 (med utförlig bibliografi).
/ 50-årsdagen. (SvD 3/9 54.)

Kleen, Carl William (Willy)

F. på Ask, Norge, 31/8 1884 av fil. o. med. dr Emil
K. och Andrea Gram. Kapten 1917; lärare vid
krigshögskolan 1918—28; överste 1936;
avdelningschef för generalstabens kommunikationsavdelning
1926—32. Medarb. i NDA till 1938. Fil. kand.
1946, fil. lic. 1948. Fil. lic., f. d. överste, Stocksund.

Ur skuggan av min dal. [Memoarer.] Sthlm: AB
1954.

Rec.: AB 17/10 54; DN 10/11 54; Expr 13/10 54;
GHT 27/10 54; LundsD 29/11 54; MT 13/1 55;
Ny Tid 11/11 54; SDS 16/10 54; SkD 18/10 54;
ST 13/10 54; SvD 19/10 54; SvM 8/11 54; ÖC
24/11 54. — BLM, 1955, s. 146; FK, 1955, s. 185;

199

<< prev. page << föreg. sida <<     >> nästa sida >> next page >>


Project Runeberg, Fri Mar 8 12:54:35 2019 (aronsson) (download) << Previous Next >>
http://runeberg.org/sfl/3/0199.html

Valid HTML 4.0! All our files are DRM-free