- Project Runeberg -  Svenskt författarlexikon / 3. 1951-1955 /
272

(1942-1981) [MARC] With: Carl-Thore Fries, Paul Harnesk, Lisbet Höök, Bengt Lundblad, Torsten Lönegren, Edvard Söderlund, Agneta Åhlén, Bengt Åhlén
Table of Contents / Innehåll | << Previous | Next >>
  Project Runeberg | Catalog | Recent Changes | Donate | Comments? |   

Full resolution (JPEG) - On this page / på denna sida - Nelson ...

scanned image

<< prev. page << föreg. sida <<     >> nästa sida >> next page >>


Below is the raw OCR text from the above scanned image. Do you see an error? Proofread the page now!
Här nedan syns maskintolkade texten från faksimilbilden ovan. Ser du något fel? Korrekturläs sidan nu!

This page has never been proofread. / Denna sida har aldrig korrekturlästs.

Nelson

Nelson, Elsa Maria

F. 17/10 1886. (Se vidare SFL 1 och SFL 2.)

Vägen till världens ände. Berättelse för pojkar och
flickor. Upps.: JAL 1954.

Nelson, Gösta

F. 30/11 1890. Död 4/4 1958. (Se vidare SFL 2.)

Själavårdens elementa. Lund: Gle 1951. ©
Hur predikan bygges upp. [Lund]: Gle 1952. ©

Rec.: © GHT 8/9 51; ST 15/11 51; SvD 15/10
51. — Svensk teologisk kvartalsskrift, 1955, s. 70.
© SDS 16/3 53; SvD 15/3 53. — Vår kyrka,
1953, nr 44.

Nelson, Helge Magnus Oskar

F. 15/4 1882. (Se vidare SFL 2.)

Geografi för gymnasiet. [Av] Helge Nelson, Per
Stolpe, Erik Wiman. 1—2. Sthlm: SvB (N&S) 1954
—55.

Geografi för folkskolan. [Av] Helge Nelson, Elvi
Rydefält. Sthlm: Bergvall 1955.

Litt.: Lunds universitets matrikel 1949—50, 1951
(med bibliografi).

Nerén, Jolin

F. 2/9 1871. (Se vidare SFL 2.)

Den lätta motorcykeln. Lättviktare, cykel med
hjälpmotor. 4 omarb. och utökade uppl. Sthlm:
N&S 1952. (1 uppl. av John Nerén och Patrick
Welin utk. 1939 med titel: Lättviktaren.)
Körkortsprovet. 25 omarb. uppl. [Av] John Nerén
och Patrick Welin. Sthlm: N&S 1954. (1 uppl.
utk. 1936.)

Nerman, Bengt Johan

F. 3/10 1922 av skriftställaren Ture N. och Nora
Hedblom. Fil. lic., sekreterare i Folkuniversitetet,
Sthlm.

The Swedish folk university. (The University
ex-tension association.) Sthlm: Folkuniv. 1950.

Utg.: Vuxenundervisning och folkbildning — ett
akademiskt perspektiv. Red.: Bengt Nerman. Sthlm:
Folkuniv. 1955. (Folkbildningsstudier. 2.) ®

Rec.: © Expr 1/3 56; SDS 22/5 56; ST 15/4 56.
Nerman, Birger

F. 6/10 1888. Museidirektör för Statens historiska
museum 1938—54. Professor emeritus, Sthlm. (Se
vidare SFL 1 och SFL 2.)

Sveriges konungar och drottningar genom tiderna.
Av Birger Nerman, Adolf Schück [&] Nils Forssell.
Bildred.: Erik Wettergren. Red.: Per-Olof
Jare-lius. Sthlm: SvLitt 1952. 4:o. ©
Djurgården. Ett poesialbum. Dikter av Birger
Nerman. Bilder av Einar Nerman. Sthlm: S&L
1954. ©

Rec.: © DN 18/1 53; Expr 8/12 52; SvD 23/11
(repliker 1/12) 52; UNT 1/12 52. © AB 12/1
55; DN 22/12 54; DT 4/1 55; Expr 6/1 55;
GHT 1/12 54.

Nerman, Einar

F. 6/10 1888. (Se vidare SFL 2.)

Celebriteter och läckerheter. Bland trevligt folk i
festligt lag. [Av] Einar och Kajsa Nerman.
Sthlm: Got 1953. 4:o.
Mina bästa sagor. Sthlm: SvLär 1953.
Djurgården. Ett poesialbum. Dikter av Birger
Nerman. Bilder av Einar Nerman. Sthlm: S&L
1954.

Nerman, Kajsa Susanna

F. 10/4 1896 av bildhuggaren Christian Eriksson och
Jeanne Tramcourt. Gift 1916 med tecknaren och
målaren Einar Nerman (se denne).

Celebriteter och läckerheter. Bland trevligt folk
i festligt lag. [Av] Einar och Kajsa Nerman.
Sthlm: Got 1953. 4:o.

Nerman, Ture

F. 18/5 1886. (Se vidare SFL 1* och SFL 2.)

Arbetarsångaren Joe Hill. Mördare eller martyr?

Sthlm: Fed 1951. ©
Studiecirkeln. Historik kring ett halvsekelminne.
Sthlm: OE 1952. ©

Troll i ord. Inrim och uddrim i svensk vers.

Sthlm: Tid 1954. ©
Trots allt! Minne och redovisning. Sthlm: KF
1954. ©

Rädda framtiden! Sthlm: West 1955. ©

Tolkn.: Heine, Heinrich, Dikter. I svensk tolkn.
av Ture Nerman. Sthlm: FiB:s lyrikklubb 1956
(tr. 1955). (FiB:s lyrikklubbs bibliotek. 20.) ©

Rec.: © DN 9/9 51; ST 7/11 51; SvD 2/7 51. —
SIA, 1951, nr 16. © DN 29/11 52 (bil.); GHT
8/10 52. — ABF, 1952, s. 143; FK, 1952, s. 174;
Perspektiv, 1953, s. 41; Studk, 1953, s. 47. ©
DN 8/1 55; DT 2/2 55; Expr 11/12 54; ST 8/11
54; UNT 5/1 55. — Perspektiv, 1955, s. 35. ©
Arbn 3/9 54; Arbt 13/11 54; AT 7/9 54; DN 3/9
54; Expr 3/9 54; GHT 29/9 54; MT 25/10 54;
ST 8/9 54; SvD 17/9 54; UNT 3/9 54. — BLM,
1954, s. 842; FiB, 1955, nr 9; Studk, 1954, s. 175
(replik i DT 6/12 54); Vi, 1954, nr 44; VJ, 1954,
nr 39. © AB 31/5 55. © AT 14/3 56; DT 17/2
56; GHT 14/3 56; SDS 19/2 56; SvD 30/1 56;
UNT 17/4 56; ÖC 26/1 56.

Litt.: Björk, Paul, Ture Nerman — alltjämt i
brynja och brånad. (Arbbl 9/9 1953 samt i ett
flertal andra tidningar.) / Hagström, Emil, Ture
Nerman. (Lantarbetaren, 1950, nr 33/34.) /
Johansson, Robert, Ture Nerman. (GP 4/1 1954.) /
Kumm, Evert, Memoarer som tidsvittnen. (SmålF
14/9 1955.) I Linder, Erik Hj., Ärkeradikaler. 3.
Ture och Trots allt! (förf:s Resor i rum och tid,
1956, s. 157—162.) / Nerman, Ture, En fritänkares

272

<< prev. page << föreg. sida <<     >> nästa sida >> next page >>


Project Runeberg, Wed Nov 10 19:50:15 2021 (aronsson) (download) << Previous Next >>
http://runeberg.org/sfl/3/0272.html

Valid HTML 4.0! All our files are DRM-free