- Project Runeberg -  Svenskt författarlexikon / 3. 1951-1955 /
277

(1942-1981) [MARC] With: Carl-Thore Fries, Paul Harnesk, Lisbet Höök, Bengt Lundblad, Torsten Lönegren, Edvard Söderlund, Agneta Åhlén, Bengt Åhlén
Table of Contents / Innehåll | << Previous | Next >>
  Project Runeberg | Like | Catalog | Recent Changes | Donate | Comments? |   

Full resolution (JPEG) - On this page / på denna sida - Nilsson ...

scanned image

<< prev. page << föreg. sida <<     >> nästa sida >> next page >>


Below is the raw OCR text from the above scanned image. Do you see an error? Proofread the page now!
Här nedan syns maskintolkade texten från faksimilbilden ovan. Ser du något fel? Korrekturläs sidan nu!

This page has never been proofread. / Denna sida har aldrig korrekturlästs.

Norborg

Ryttare på svart häst. Sthlm: Lindq 1951. (Stora
bokringen.)

Vid vägskälet. Några anteckningar ur Lockne
borgerliga kommuns historia vid årsskiftet 1951—
1952. På kommunalfullmäktiges uppdrag utarb.
Tandsbyn 1951.
Vart hjärta har sin saga. [Roman.] Sthlm: S&L

1952. (Svenska nutida berättare.)
Den vita båten. Roman. Sthlm: S&L 1952. ©
Börja från början. Roman: Sthlm: S&L 1953. ©
Häxan. Roman. Sthlm: S&L 1955. @
Jämtland—Härjedalen. Med förord av Anders
Tot-tie. Sthlm: Barnens Dag 1955. 4:o. (Konung
VI Adolfs Eriksgata.)

Utg.: En järnväg från kust till kust.
Järnvägsprojektet Ljusdal—Sveg—Hede—norska gränsen. En
upplysningsskrift utg. av Tännäs och Hed
kommuners samarbetskommitté för trafikproblemens
utredning i västra Härjedalen. Red.: Per Nilsson-Tannér.
Tandsbyn 1953. / Nytryck av äldre skrifter om
Jämtlands län. 1—10. Tandsbyn 1953. (1. Erasmo
Ludwiksson: Jemptelandz beskrifning. 1575 (utg.
1675). —■ 2. Johannes O. Unæus: Diss. geogr.
Her-dali. 1694. — 3. D. Touscherus: Adumbratio
al-pium Jemtiae. 1694. — 4. Joh:s Sparrman: Diss.
de fatis Jemtiae. 1722. ■— 5. Jonas Bid. Renhorn:
De lapide in valle virenti. 1733. -— 6. Aeschill
Nordholm: Jämtelands Djur-Fänge. 1749. — 7.
Henning Tideman: Jämtelands Afradsland. 1750.
— 8. Jöns Tideman: Kort beskrifning öfver Rödöns
tingslag. 1758. — 9. Daniel Tilas: Utkast til
Sveriges mineral-historia. 1765. —• 10. Per Schissler:
Herjeådahlens hushållning. 1770.)

Rec.: © AT 27/11 51; DN 3/12 51; Expr 23/1
52; GHT 24/12 51; MT 1/12 51; SDS 3/11 51;
ST 8/11 51; SvD 29/10 51; TU 16/11 51; UNT
10/1 52. — SLT, 1952, s. 100. © AB 22/9 52;
DN 16/10 52; Expr 6/12 52; GHT 29/9 52; SDS
27/1 53; TU 16/9 52. — BLM, 1952, s. 628;
Perspektiv, 1953, s. 88. © AB 12/12 53; Arbt 7/11
53; GHT 19/11 53; SDS 21/10 53; SkD 26/11 53;
ST 22/11 53; SvD 22/10 53; SvM 30/10 53; TU
10/10 53 (bil.); UNT 15/12 53. — SLU-bl, 1953,
nr 24. © AT 7/12 55; Expr 14/9 55; GHT 3/12
55; ST 18/10 55; SvD 12/10 55. — Perspektiv,
1955, s. 386.

Litt.: Nilsson-Tannér, Per, En julpsalm. Ett
barndomsminne. (SmålA 23/12 1954.) / Svedjeland,
K., En landsbygdens förkämpe. (NordSv 19/2
1953.)

Niska, Algot

F. omkr. 1887 av sjökaptenen Ivar Alfred N. och
Hilda Schlyter. Förf. Mina äventyr (1931).

Över gröna gränser. Sthlm: Fri 1953.

Rec.: GefleD 19/5 54; Ny Tid 15/12 53.

Nisse Trä, pseud.

Se: Anderson, Nils Arvid

Nisser, Peter William Arthur Georg

F. 7/12 1919. (Se vidare SFL 2*.)

Den röda mår den. [Roman.] Sthlm: AB 1954. ©
Vredens födelse. [Roman.] Sthlm: AB 1955. ©

Rec.: © AB 20/12 54; AT 9/11 54; DN 25/10 54;
DT 4/11 54; Expr 24/10 54; GHT 9/11 54; MT
13/11 54; NP 28/12 54; ST 19/11 54; TU 28/12
54. — BLM, 1954, s. 746; Perspektiv, 1955, s. 43;
SoF, 1955, s. 44. © AB 28/10 55; AT 14/10 55;
DN 23/11 55; DT 26/10 55; Expr 14/10 55; GHT
1/11 55; MT 12/11 55; NP 30/11 55; SDS 20/10
55; ST 20/3 56; SvD 17/10 55; UNT 25/4 56. —
BLM, 1955, s. 742; NA, 1955, s. 333; SvT, 1956,
s. 154.

Litt.: Höök, Marianne, Blod och snö. (VJ, 1954,
nr 46.) / Runnquist, Åke, Från bokhyllan. (BLM,

1954, s. 478—481.)

Norberg, Arvid Töre Linus

F. 29/4 1889. F. d. kontraktsprost, Uttran. (Se
vidare SFL 2.)

Frikyrklighetens uppkomst, med särskild hänsyn
till Skara stift. Sthlm: SKD 1953.
(Prästmötes-avh. Skara.)

Rec.: AB 23/6 53; GP 24/6 53; GT 22/7 53; SDS
16/8 53; SkD 15/7 53; SvD 11/10 53; SvM 10/8
53. — ÅKH, 1954, s. 87.

Norberg, Dag Ludvig

F. 31/7 1909. (Se vidare SFL 2.)

La poésie latine rythmique du haut moyen åge.
Sthlm: A&W 1954. (Studia latina
holmien-sia. 2.)

Litt.: Uppsala universitets matrikel 1937—1950,
1953 (med bibliografi).

Norberg, Eva Elisabet

F. 24/12 1915. (Se vidare SFL 2.)

Vingen. Dikter. Sthlm: SKD 1951. ©
Smide. Dikter. Sthlm 1954. ©

Rec.: © MT 20/11 51; ST 21/9 51; SvD 14/10
51. — Vår lösen, 1952, s. 14. © AT 15/12 54;
ST 10/1 55; SvD 19/12 54. — Kristet forum,

1955, s. 44.

Norberg, Nils Rune

F. 15/5 1906. (Se vidare SFL 2.)

Uppsala-Näs kyrka. Upps.: Stiftsbyrån 1951.

(Upplands kyrkor. 41.)
Kulla kyrka. Upps.: Stiftsbyrån 1952. (Upplands
kyrkor. 49.)

Norborg, Carl Olof Jonatan

F. i Göteborg 16/4 1887 av komministern Lars N.
och Anna Helena Lovisa Wåhlin. Teol. fil. ex.
1909; teol. kand. 1910; prästvigd 1911; teol. dr

277

<< prev. page << föreg. sida <<     >> nästa sida >> next page >>


Project Runeberg, Fri Mar 8 12:54:35 2019 (aronsson) (download) << Previous Next >>
http://runeberg.org/sfl/3/0277.html

Valid HTML 4.0! All our files are DRM-free