- Project Runeberg -  Svenskt författarlexikon / 3. 1951-1955 /
292

(1942-1981) [MARC] With: Carl-Thore Fries, Paul Harnesk, Lisbet Höök, Bengt Lundblad, Torsten Lönegren, Edvard Söderlund, Agneta Åhlén, Bengt Åhlén
Table of Contents / Innehåll | << Previous | Next >>
  Project Runeberg | Like | Catalog | Recent Changes | Donate | Comments? |   

Full resolution (JPEG) - On this page / på denna sida - Oldenburg ...

scanned image

<< prev. page << föreg. sida <<     >> nästa sida >> next page >>


Below is the raw OCR text from the above scanned image. Do you see an error? Proofread the page now!
Här nedan syns maskintolkade texten från faksimilbilden ovan. Ser du något fel? Korrekturläs sidan nu!

This page has never been proofread. / Denna sida har aldrig korrekturlästs.

Oldenburg

10/11 51 (bil.); UNT 19/5 51. — BLM, 1951,
s. 386; FT, T. 151, 1952, s. 132; SIA, 1951, nr
10; Studk, 1952, s. 22.

Oldenburg, Johan Axel (Acke)

F. 22/6 1923. Konstnär, Sthlm.

Utg.: Endre Nemes. Red. av Acke Oldenburg.
Medarb.: Johannes Edfelt . . . Teddy Brunius. Gbg:
Edition Nemesis 1955. 4:o.

Rec.: AB 24/1 56; AT 4/1 56; DN 11/4 56; GP 2/3
56; GT 8/1 56; MT 16/1 56; ST 24/3 56; UNT
3/5 56.

Oléhn, Märta Leonora

F. 26/10 1910. (Se vidare SFL 2*.)

Askeholm. [Roman.] Sthlm: LH 1952. ®
Fruarna i paradiset. [Roman.] Sthlm: LH 1954. ©

Rec.: © GHT 8/10 52; MT 10/11 52; ST 4/10
52; SvD 1/11 52 (bil.); TU 2/10 52. — © AB
3/10 54; AT 29/9 54; Expr 11/9 54; SDS 23/9 54;
SvD 4/12 54 (bil.); TU 24/12 54. — Idun, 1955,
nr 12.

Olén, Lars Olof Gunnar

F. 27/12 1898. (Se vidare SFL 2.)

Ensam med Gud. Sthlm: Harr 1951.
Boken om Häst-August. [August Andersson.]
Örebro: Libris 1954.
Väckelse och samhällsansvar. Sthlm: Broderskaps
förl. 1954.

Patron på Riseberga. Ett hundraårsminne. [Olof
Gabriel Hedengren.] Sthlm: Gumm 1955. ©

Utg.: På väckelselinjen. Föredrag och referat från
den kyrkliga väckelsekonferensen i Karlskrona 11
—15 aug. 1951. Jönköping 1951. / Ett djupare
andligt liv. Föredrag och predikningar vid
Kyrkliga väckelsekonferensen i Kalmar den 9—13 aug.
1952. Karlskrona: Kyrklig samling 1952. /
Väckelse och kyrka. Föredrag vid kyrkliga
väckelsekonferensen i Hässleholm den 8—12 augusti 1953.
Karlskrona: Kyrklig samling 1953.

Rec.: © Expr 11/11 55; SDS 23/8 55.

nius, Nina Spångberg. Sthlm: SvB (N&S) 1952.
(Folkskolans läsebok. Fackläseböcker.) / I sagans
skog. Sagor i urval. Sthlm: R&S 1954. / Rosen
från bilen. Noveller för ungdom. I urval. Sthlm:
AB 1955. / Sagans slända. Sagor i urval. Sthlm:
R&S 1955. / Serverat, Ers Majestät! Pjäser för
barn. I urval. Sthlm: R&S 1955.

Litt.: Svensk biblioteksmatrikel 1955, 1956 (med
utförlig bibliografi).

Oliv, Josef Natanael

F. 2/9 1895. (Se vidare SFL 1* och SFL 2.)

Axel Munthes San Michele. En vägledning för
besökare. Med en essay om Capri genom tiderna
av Axel Boëthius. Malmö: Allh 1954.
Dikter. Ett urval. Med förord av Gabriel Jönsson.
[Porträttet och vinjetterna tecknade av Lasse
Johnson.] Malmö: Allh 1955. ©

Rec.: © AB 1/9 55; AT 24/9 55; DT 17/9 55;
GHT 2/11 55; MT 10/11 55; SDS 1/9 55; SvD
23/1 56. — BLM, 1955, s. 654.

Litt.: Fjällman, Nils, Smålänningen på en klippa i
Medelhavet. (AT 3/6 1956.) / Oijens, Holger,
Utsikt från San Michele. (Arbt 20/5 1956.) / Oliv,
Josef, Björkarna hemifrån. (Julhälsning till
församlingarna i Skara stift, 1955, s. 114—122.)

Olivecrona, Knut Hans Karl

F. 25/10 1897. (Se vidare SFL 2.)

Penningenhetens problem. Lund: Gle 1953. ©
Rättegången i brottmål enligt RB. Sthlm: N&S
1953. (Institutet för rättsvetenskaplig forskning.

4.) ©

Utg.: Hägerström, Axel, Inquiries into the nature
of law and morals. Ed. by Karl Olivecrona.
Transl. by C. D. Broad. Sthlm: A&W 1953. (Även
utg. som Skrifter utg. av K. Humanistiska
vetenskapssamfundet i Uppsala. 40.)

Rec.: ©SDS 14/4 53; ST 1/6 53. ©Arbt 5/3 54;
SDS 30/3 54.

Litt.: Lunds universitets matrikel 1949—50, 1951
(med bibliografi).

Oljelund, Lars Ivan

F. 30/4 1892. (Se vidare SFL 1* och SFL 2.)

Det hände på Kungsholmen. Roman. Sthlm: LT
1951. ©

Stockholmsbarn. Roman. Sthlm: LT 1952. ©
Arbetarbohem [Roman.] Sthlm: LT 1953. ©
Dans med stormen. Roman. Sthlm: LT 1954. ©
Perikles. Skådespel i fem akter. Sthlm: LT 1954. ©
Dagar i Grekland och Rom. Sthlm: LT 1955. ©

Rec.: © AT 22/10 51; DN 19/11 51; Expr 16/10
51; GHT 28/9 51; MT 20/10 51; SDS 24/10 51;
ST 21/9 51; SvD 1/10 51; UNT 3/12 51. — BLM,
1951, s. 699; FiB, 1951, nr 45; Frihet, 1952, nr 1;
SIA, 1952, nr 4; SLU-bl, 1951, nr 23. © AB

Olenius, Elsa
Viktoria

F. 30/9 1896. (Se vidare SFL 1.)

Utg.: Spela teater. Pjäser och anvisningar för
skolor. Redaktionskommitté: Helge Haage, Elsa Ole-

292

<< prev. page << föreg. sida <<     >> nästa sida >> next page >>


Project Runeberg, Fri Mar 8 12:54:35 2019 (aronsson) (download) << Previous Next >>
http://runeberg.org/sfl/3/0292.html

Valid HTML 4.0! All our files are DRM-free