- Project Runeberg -  Svenskt författarlexikon / 3. 1951-1955 /
295

(1942-1981) [MARC] With: Carl-Thore Fries, Paul Harnesk, Lisbet Höök, Bengt Lundblad, Torsten Lönegren, Edvard Söderlund, Agneta Åhlén, Bengt Åhlén
Table of Contents / Innehåll | << Previous | Next >>
  Project Runeberg | Like | Catalog | Recent Changes | Donate | Comments? |   

Full resolution (JPEG) - On this page / på denna sida - Olofsson ...

scanned image

<< prev. page << föreg. sida <<     >> nästa sida >> next page >>


Below is the raw OCR text from the above scanned image. Do you see an error? Proofread the page now!
Här nedan syns maskintolkade texten från faksimilbilden ovan. Ser du något fel? Korrekturläs sidan nu!

This page has never been proofread. / Denna sida har aldrig korrekturlästs.

Paulsson

23/12 54; SvD 22/10 54; TU 25/11 54; UNT
16/11 54. © AB 17/10 55; AT 4/10 55; DT
24/10 55; Expr 26/10 55; GHT 13/12 55; SDS
15/11 55; ST 14/11 55; SvD 28/10 55.

Litt.: Baehrendtz, Maj-Britt, Lärarn som kan
berätta. (FiB, 1951, nr 15.) / Eriksson, Bror, Albert
Olsson. (Studk, 1956, s. 40—43.) / Olsson, Albert,
Folkskollärare — författare. (Folkskollärarnas
tidning, 1951, nr 43.)

Olson, Anders Elis Valdemar

F. 29/1 1901. (Se vidare SFL 2.)

How to speak ling. [Med] Ling-engli vordlibro.

Sthlm 1950—51.
Anders eller Om uppfostran. Sthlm: Tid 1953. ©

Rec.: © AT 9/5 53; Expr 10/5 53; GHT 18/5 53;
MT 18/5 53; UNT 30/5 53. — SoF, 1953, s. 294;
Tiden, 1953, s. 446.

Olsson, Axel

F. 1892. (Se vidare SFL 1 och SFL 2.)

Akademiskt befordringsväsen. Belyst genom
»affären Wittenberg». Vinslöv: [förf.] 1951.

Olssön, Bengta

F. 10/3 1906. (Se vidare SFL 1 och SFL 2.)

Gänget på Skansen. Sthlm: SvLär 1955. (Saga.
284.)

Olsson, Bror
Hjalmar

F. 6/8 1894. (Se vidare SFL 2.)
Ett bildverk om Lund. Malmö: Allh 1950 [1951],
4:o. (Omslagstitel: Lund. Ett bildverk av Erik
Liljeroth under medverkan av Bertil Wickman
och Bror Olsson.) ®
Kalmar stifts herdaminne. Det gamla
Kalmarstiftets klerus från äldsta tider till våra dagar. D.
1, 4. Kalmar: Dillbergska bokh. 1951. (1.
Biskopar, domprostar, kapitulares, e. o. prästmän,
krigspräster m. fi. 1951. — 4. Öland. 1951. —
2—3 utk. 1947—48.) ©
Skåneland. Ett bildverk av Erik Liljeroth.
Bildtexter av Sven T. Kjellberg. Med inledning av
Anders Österling och en essä om Skåne genom
seklerna av Bror Olsson. Malmö: Allh 1951.
4:o. (Rec. Se Kjellberg, Sven T.)
Småländskt. Studier och minnen. Malmö: Allh
1952. ©

Ett bildverk om Småland. Foto Erik Liljeroth.
Text: Bror Olsson. Bildtext: Gunnar Franzén.
Under medverkan av P. G. Vejde. Med en
inledning av Pär Lagerkvist. Malmö: Allh 1953.
4:o.

Lunds domkyrka. En skildring i ord och bild av
Lundadomen genom tiderna av Erik Cinthio.
Ur domkyrkans hävder av Bror Olsson. Malmö:
Allh 1953. (Rec.: se Cintio, Erik.)
Editiones principes av klassiska författare. Sthlm:
A&W/HG 1954. (Grafiska institutets skriftserie.
9.) ©

Postillor och plagiat. Uppsatser om böcker,
författare och samlare. Malmö: Allh 1954. ©
Västergötland. Ett bildverk under red. av Richard
Holmström och S. Artur Svensson. Text: Harald
Widéen och Bror Olsson. Inledning: Harald
Schiller. Bildtexter: Richard Holmström. Malmö:
Allh 1955. 4:o. ©
Utg.: Svenskt konstnärslexikon. Tiotusen svenska
konstnärers liv och verk. Red.: Gösta Lilja, Bror
Olsson, S. Artur Svensson. 1—2. Malmö: Allh
1952—53. 4:o. (1. Abbe-Dahlander. — 2.
Dahl-beck-Hagström.)

Rec.: © AT 20/5 51; DN 16/7 51; Expr 4/5 51;
SDS 22/4 51; SvD 29/6 51. © SvD 17/2 52. —
Lychnos, 1952, s. 347; PHT, 1953, s. 134. © AT
26/7 52; DN 8/11 52 (bil.); GHT 1/7 52; MT
15/6 52; SDS 26/6 52; SvD 8/9 52; UNT 25/6 52.
— BLM, 1952, s. 539; Perspektiv, 1953, s. 40;
Studk, 1952, s. 203. © DN 25/5 54; Expr 17/5 54;
GHT 30/7 54; UNT 3/7 54. — SoF, 1954, s. 359.
© Arbt 6/8 54; GHT 9/10 54; LundsD 6/8 54;
NP 10/8 54; SDS 6/8 54; SkD 6/8 54; ST 18/11
54 (bil.); SvD 9/9 54; UNT 4/1 55. —
Kyrkohis-torisk årsskrift, 1954, s. 232; Lychnos, 1954/1955,
s. 358; PHT, 1954. s. 159; SoF, 1954, s. 420.
© AB 16/11 55; Arbt 13/12 55; Expr 15/12 55;
GHT 14/12 55; GP 14/12 55; LundsD 14/12 55;
SDS 11/12 55; SkD 15/12 55.

Litt.: Lunds universitets matrikel 1949—50, 1951
(med bibliografi). / Svensk biblioteksmatrikel 1955,
1956 (med bibliografi).

Olssön, Ella Andrea Lovisa

F. 21/4 1901. (Se vidare SFL 2.)

Mors gitarr. Sthlm: Fil 1951. 16:o. (Berättelser

ur livet för barn och ungdom. 39.)
Ruth finner sin uppgift. Sthlm: Fil 1951.
Freddys äventyr. Sthlm: Fil 1952.
Det var någon som bad. Örebro: Evangeliipress
1953.

Gåsapigan Stava. Sthlm: Fil 1954.

Barnen i fiskarstugan. Sthlm: Fil 1955.

Hennes hjärtas väg. Örebro: Evangeliipress 1955.

Olssön, Karl Erik Filip

F. i Falun 23/3 1904 av modellsnickaren och
slöjdläraren Fredrik O. och Emma Svensson.
Folkskollärareexamen 1928; organist- och kantorsexamen
1929. Medarb. i ortspressen. Folkskollärare, Ornö.

Per och Kraxan. Sthlm: SvLär 1953. (Saga. 253.)

295

<< prev. page << föreg. sida <<     >> nästa sida >> next page >>


Project Runeberg, Fri Mar 8 12:54:35 2019 (aronsson) (download) << Previous Next >>
http://runeberg.org/sfl/3/0295.html

Valid HTML 4.0! All our files are DRM-free