- Project Runeberg -  Svenskt författarlexikon / 3. 1951-1955 /
299

(1942-1981) [MARC] With: Carl-Thore Fries, Paul Harnesk, Lisbet Höök, Bengt Lundblad, Torsten Lönegren, Edvard Söderlund, Agneta Åhlén, Bengt Åhlén
Table of Contents / Innehåll | << Previous | Next >>
  Project Runeberg | Like | Catalog | Recent Changes | Donate | Comments? |   

Full resolution (JPEG) - On this page / på denna sida - Olsson ...

scanned image

<< prev. page << föreg. sida <<     >> nästa sida >> next page >>


Below is the raw OCR text from the above scanned image. Do you see an error? Proofread the page now!
Här nedan syns maskintolkade texten från faksimilbilden ovan. Ser du något fel? Korrekturläs sidan nu!

This page has never been proofread. / Denna sida har aldrig korrekturlästs.

Ottoson

53; Expr 14/11 52; GHT 8/11 52; Hbl 21/12 52;
LundsD 23/12 52; Ny Tid 8/11 52; SDS 24/11 52;
SkD 27/1 53; SmålA 18/2 o. 20/2 53; SvD 8/12 52;
UNT 20/11 52. — Lundagård, 1952, s. 236.

Osten, Gerd Alice

F. 23/12 1914. (Se vidare SFL 2.)
Nordisk film. Sthlm: W&W 1951. (Svenskt
filmbibliotek. 3.)
Rec.: AT 1/12 51; DN 30/12 51; GHT 7/1 52;
MT 8/12 51; SDS 16/1 52; SvD 3/1 52. — ABF,

1951, s. 210; Ergo, 1952, s. 171; Lundagård,

1952, s. 94; Perspektiv, 1952, s. 237; Teatern,
1952, nr 1; Tiden, 1952, s. 171.

Oswald, Erik Gösta

F. 9/6 1926. Död 26/7 1950. (Se vidare SFL 2*.)
Rondo. En bok tillägnad det stora bårhuset som
också är livets hus. Utg. av Jörel Sahlgren
Oswald. Sthlm: AB 1951.
Rec.: AB 8/5 51; AT 5/5 51; DN 9/5 51; GHT
5/6 51; MT 26/4 51; SDS 23/7 51; SvD 26/4 51;
UNT 20/6 51. — BLM, 1951, s. 388; FiB, 1951,
nr 41; FK, 1951, s. 170; Frihet, 1952, nr 7;
Gaudeamus, 1951, nr 5; Idun, 1951, nr 23; Vår
lösen, 1951, s. 338.

Litt.: Ivarsson, Nils Ivar, Gösta Oswalds
symbolism. Kvällsp 18/4 1955.) / Lagercrantz, Olof,
Vid vägkanten. Två diktartyper. [Gösta Oswald
och Stig Dagerman.] (DN 6/4 1955.) / Oswald,
Gösta, Ur Christinalegender. (Gaudeamus, 1951,
nr 5.) / Sahlgren Oswald, Jörel, Gösta Oswald.
Några anteckningar. (BLM, 1957, s. 504—507.) /
Törnqvist, Arne, Kommentar till en »brevväxling».
(OoB, 1955, s. 229—232.) / Weiss, Alexander,
Författaren, kvinnan och djävulen. (DT 11/6
1956.) / densamme, Kärlek och döden, (därst.
1/6 1956.) / densamme, Saknaden och den
förfärande skönheten. (Upptakt, 1957, nr 2.) /
Vennberg, Karl, Sårfeber och mognad. (RiR, 1951, nr 1.)

Oterdahl, Jeanna

F. 9/8 1879. (Se vidare SFL 1* och SFL 2.)
Flykt från verkligheten. Sthlm: Svenska journalen
1951.

Dikter. 9 tillökade uppl. Upps: JAL 1952. (1 uppl.

utk. 1915 med titel Några dikter.) ®
En riddare red fram. Upps.: JAL 1952.
Dansa min visa. Med ill. av Kerstin Frykstrand.

Upps.: JAL 1954. ©
Hans mammas fingerborg och andra
småbarnsagor. Upps.: JAL 1955.
Skomakarpojken från Odense. H. C. Andersens
historia berättad för ungdom. Upps.: JAL 1955.
Utg.: Bremer, Fredrika, Levande låga. Ur
Fredrika Bremers brev och skrifter. Urval och
kommentarer av Jeanna Oterdahl. Upps.: JAL 1951. ®
Rec.: ® SvD 9/2 53. ® GHT 3/12 54; SvD
18/12 54. — Vår kyrka, 1954, nr 51—52. © AB
24/1 52; AT 25/1 52; DN 23/11 51; GHT 7/12
51; MT 10/12 51; ST 25/11 51; SvD 14/3 52;

SvM 6/12 51; UNT 15/12 51. — Hertha, 1951, nr

2 och nr 4; Studk, 1952, s. 155.

Litt.: Oterdahl, Jeanna, Blick tillbaka. (Julboken

till församlingarna i Göteborgs stift, 1954, s. 131—

135.) / densamma, Ett enkelt Credo. (Möte med

Gud, 1952, s. 409—414.) / Intervju. (DN 30/9

56.)

Ottelin, Odal

F. 8/5 1868. Död 26/11 1950. (Se vidare SFL 1
och SFL 2.)

Ellen Key. Sthlm: Ellen Keys Stiftelse Strand
1953. (Tidigare tr. i Studk, 1942.)

Otterdahl-Wærn, Berta Margareta (Greta)

F. 17/1 1892. (Se vidare SFL 2.)

Den gamla brunnens hemlighet. Sthlm: Fil 1954.

Ottervik, Nils Gottfrid Gösta

F. 1/4 1911. Chef för Bibliografiska institutet vid
Kungliga biblioteket i Sthlm 1953—54.
Överbibliotekarie vid Göteborgs stadsbibliotek (Göteborgs
universitetsbibliotek) 1954. (Se vidare SFL 2.)
Svensk bokförteckning. Systematisk månatlig
sammanställning av nyheter i bokhandeln. Utg. av
Svenska bokhandlareföreningen. Red. av Gösta
Ottervik. Arg. 39 (1951)—40 (1952). Sthlm:
utg. 1951—53.
Årskatalog för svenska bokhandeln. Utg. av
Svenska bokförläggareföreningen genom Gösta
Ottervik. Arg. 80 (1951)—81 (1952). Sthlm: utg.
1952—53.

Libraries and archives in Sweden. [Av] Gösta
Ottervik, Sigurd Möhlenbrock, Ingvar Andersson.
From the Swedish manuscript by Richard Cox.
Sthlm: The Swedish institute; For 1954.
Litt.: Lunds universitets matrikel 1949—50, 1951
(med bibliografi). / Svensk biblioteksmatrikel
1955, 1956 (med bibliografi).

Ottoson, Elvin Henrik

F. 14/4 1880. (Se vidare SFL 2.)
Amatörteater. En handledning. Med en
teater-historisk inledning av Gustaf Hilleström. Utg.
i samarbete med JUF. Sthlm: Tid 1951.
Rec.: AB 5/10 51; AT 10/12 51. — ABF, 1951,
s. 203.

Ottoson, Lars-Henrik

F. 30/12 1922. (Se vidare SFL 2.)

Med buss genom Europa. [En resehandbok för
dem, som färdas med buss, bil eller motorcykel.]
Sthlm: AB 1953. ©
Mara Möja. Det var en gång . . . Med fotografier
av Bengt Lindström (norr om Stockholm av
Roland Palm). Sthlm: A&W/HG 1955. ©
Rec.: © AB 29/7 53; Expr 3/10 53; UNT 20/7
53. © AB 11/12 55; DN 23/12 55; DT 19/12 55;
Expr 23/12 55; GHT 31/12 55; NP 20/12 55; SDS
2/12 55; SvD 9/12 55. — BLM. 1955, s. 851;
NA, 1956, s. 72.

299

<< prev. page << föreg. sida <<     >> nästa sida >> next page >>


Project Runeberg, Fri Mar 8 12:54:35 2019 (aronsson) (download) << Previous Next >>
http://runeberg.org/sfl/3/0299.html

Valid HTML 4.0! All our files are DRM-free