- Project Runeberg -  Svenskt författarlexikon / 3. 1951-1955 /
307

(1942-1981) [MARC] With: Carl-Thore Fries, Paul Harnesk, Lisbet Höök, Bengt Lundblad, Torsten Lönegren, Edvard Söderlund, Agneta Åhlén, Bengt Åhlén
Table of Contents / Innehåll | << Previous | Next >>
  Project Runeberg | Like | Catalog | Recent Changes | Donate | Comments? |   

Full resolution (JPEG) - On this page / på denna sida - Petersson ...

scanned image

<< prev. page << föreg. sida <<     >> nästa sida >> next page >>


Below is the raw OCR text from the above scanned image. Do you see an error? Proofread the page now!
Här nedan syns maskintolkade texten från faksimilbilden ovan. Ser du något fel? Korrekturläs sidan nu!

This page has never been proofread. / Denna sida har aldrig korrekturlästs.

Pihlström

Pethrus på hans 70-årsdag den 11/3 1954. 4:o.

383 s.

Fridén, George, Märkliga omvändelser i vår
tid, 1939, s. 104—123. / Helin, Per,
Protestanten Lewi Pethrus. (ST 26/4 1955.) / Hjelm,
C. G., Lewi Petrus. (förf:s I Vår Herres hage,
1953, s. 133—141.) / Malmberg, Bertil, Pethrus
och hanegället. (förf:s Förklädda memoarer, 1956,
s. 136—142.) (Tidigare tr. i DN 4/3 1953.)

Petmoij, pseud.

Se: Ehrenmark, Torsten

Petrén, Erik Gustaf

F. 11/8 1874. (Se vidare SFL 2.)

Några uppgifter om professorskårerna i Uppsala
och Lund under 1800-talet och första hälften av
1900-talet. Lund 1952.

Litt.: Kirurgiska miniatyrer tillägnade Gustaf
Petrén på åttioårsdagen den 11 augusti 1954. Red.
av Helge B. Wulff. 1954. 160 s.
Lund unversitets matrikel 1940—50, 1951 (med
bibliografi).

Petri, Bengt Axel Wilhelm

F. i Sundsvall 31/5 1913 av jägmästaren Ivar P.
och Wivi Petri. Jur. kand. i Uppsala 1935.
Verkställande direktör i N&S 1948—53, i Svenska
bankföreningen 1953—55, i Skandiakoncernen sedan
1955. Medred. av Norstedts juridiska handbok
(1946) och medutg. av Svensk lagsamling (1950—
54). Verkställande direktör, Sthlm.

Tre promenader i Paris. Med teckningar av Malou
Höjer. Sthlm: N&S 1953. (Julhälsning från N&S
1953.)

Petrini, Kurt Harald (Hasse)

F. 12/6 1905. (Se vidare SFL 2.)

Jämtländska ortnamn på 1560-talet. Ortsregister
till jämtländska räkenskaper 1564—1571. 1—2.
Av Bertil Flemström och H. Petrini. Östersund:
Wisénska bokh. 1953. (Skrifter utg. av
Jämtlands läns fornskriftsällskap. 10.)

Pettersson, Astrid
Maria

F. i Älvsåker, Hall län, 18/1 1909 av
lantbrukaren Oskar Karlsson och Hulda Zachrisson.
Uppteckningar av bygdemål och gamlas berättelser

för arkiv och tidningar. Gift 1933 med
lantbrukaren Daniel P. Fru, Brännarp.

Född utan själ. Roman. Sthlm: LT 1951. ®
I synd född. Roman [Sthlm]: LT 1954. ©

Rec.: ® AT 2/2 51; DN 29/5 51; Expr 4/6 51;
GHT 10/3 51; MT 25/2 51; TU 16/3 51; UNT
6/3 51. — BLM, 1951, s. 228. © AT 12/11 54;
DN 22/12 54; DT 23/12 54; Expr 9/12 54; GHT
22/11 54; SDS 1/12 54; ST 27/11 54; SvD 14/3
55; UNT 10/11 54. — BLM, 1955, s. 472;
Perspektiv, 1954, s. 466.

Litt.: Björn, Karl-Fredrik, Bondkvinnornas väg
genom klippan. (Hertha, 1951, nr 5/6.)

Pettersson, Gösta Erik Martin

F. 19/11 1919. (Se vidare SFL 2*.)

Ung sommar. Roman. Sthlm: N&S 1953. ®
Ingen förstår. Noveller. Sthlm: N&S 1954. ©
Se vad jag fick. [Roman.] Sthlm: N&S 1955. ®

Rec.: © AB 26/7 53; Arbn 23/4 53; DN 11/5 53;
Expr 27/4 53; GHT 15/4 53; MT 12/5 53; ST
13/4 53; SvD 13/4 53; UNT 4/6 53. — BLM,
1953, s. 377; FiB, 1953, nr 31; Perspektiv, 1953,
s. 289. © AB 2/11 54; AT 5/10 54; DN 27/9
54; Expr 18/10 54; GHT 20/10 54; SDS 29/9 54;
SvD 22/9 54: UNT 19/10 54. — BLM, 1954,
s. 830; FiB, 1955, nr 31; Idun, 1954, nr 44. ®
AB 10/10 55; AT 7/10 55; DT 4/11 55; Expr
29/10 55; GHT 9/11 55; MT 8/11 55; NP 29/12
55; SvD 19/11 55. — BLM, 1956, s. 146.

Litt.: Pettersson, Gösta, När jag skrev Ung
sommar. (Bokvännen, 1953, s. 169—171.) /
Wahlgren, Ake, Gösta Pettersson. (Svensk
typograftid-ning, 1952, s. 150.)

Pettersson, Hans

F. 26/8 1888. (Se vidare SFL 2.)

Striden om en professur. [Professuren i filosofi vid

Göteborgs högskola.] Gbg: [W&K] 1951.
Djuphavet. Sthlm: SvB (AB) 1952. (Verdandis
småskrifter. 528.) ®

Rec.: ® AT 7/2 53; DN 26/5 53; ST 23/2 53;
SvD 9/2 53.

Litt.: Göteborgs högskolas matrikel 1942—1954,
1957 (med bibliografi).

Pettersson, Karl Gustaf

Varit sysselsatt inom den tunga industrin; trycker
själv sina dikter. Bosatt i Eskilstuna.

Dikter. Av K. G. Pettersson. Eskilstuna: förf. 1954.

Litt.: Författaren blev refuserad på bokförlag,
tryckte själv. (Expr 5/4 1955.)

Pihlström, Bengt Torsten Edvard

F. i Hfors 3/3 1933 av stadsfogdebiträdet Torsten
P. och Karin Johansson. Dipl.-ekon. vid Svenska
handelshögskolan i Hfors 1955. Film-,
litteratur-och radioteaterkritiker i NP, huvudredaktör för

307

<< prev. page << föreg. sida <<     >> nästa sida >> next page >>


Project Runeberg, Fri Mar 8 12:54:35 2019 (aronsson) (download) << Previous Next >>
http://runeberg.org/sfl/3/0307.html

Valid HTML 4.0! All our files are DRM-free