- Project Runeberg -  Svenskt författarlexikon / 3. 1951-1955 /
314

(1942-1981) [MARC] With: Carl-Thore Fries, Paul Harnesk, Lisbet Höök, Bengt Lundblad, Torsten Lönegren, Edvard Söderlund, Agneta Åhlén, Bengt Åhlén
Table of Contents / Innehåll | << Previous | Next >>
  Project Runeberg | Like | Catalog | Recent Changes | Donate | Comments? |   

Full resolution (JPEG) - On this page / på denna sida - Reuterskiöld ...

scanned image

<< prev. page << föreg. sida <<     >> nästa sida >> next page >>


Below is the raw OCR text from the above scanned image. Do you see an error? Proofread the page now!
Här nedan syns maskintolkade texten från faksimilbilden ovan. Ser du något fel? Korrekturläs sidan nu!

This page has never been proofread. / Denna sida har aldrig korrekturlästs.

Reuterskiöld

Reuterskiöld, Brita

Se: Reuterskiöld, Daisy

Reuterskiöld, Brita Daisy Xenia Erica
Marguerite

F. 23/6 1897. (Se vidare SFL 1.)

De tolv trådarna. Av Brita [!] Reuterskiöld. Sthlm:
SvLär 1953. (Saga. 254.)

Reuterswärd, Carl Fredrik Bengt
Wilhelm

F. i Sthlm 4/6 1934 av översten Wilhelm R. och
Thérèse Ingeström. Realexamen; konststudier i
Paris 1952; genomgått K. konsthögskolan 1952—
55. Medarb. bl. a. i BLM. Konstnär och författare.
Sthlm.

Abra Makabra. [Dikter.] Sthlm: 1955. (Lilla
lyrikserien. 19.)

Rec.: AB 7/3 55; DN 19/3 55; DT 21/2 55; Expr
2/3 55; GHT 14/4 55; MT 12/2 55; ST 21/2 55;
SvD 18/7 55; UNT 7/4 55. — BLM, 1955, s.
216; FK, 1955, s. 101; Vi, 1955, nr 17.

Litt.: Forssell, Lars, Den absurde Reuterswärd.
(RiR, 1957, nr 19.)

Reuterswärd, Folke Knutsson

F. 13/4 1890. (Se vidare SFL 1.)

Sången om döden till liv. Växjö: Smålandsposten
1952.

Reuterswärd, Nils Gösta

F. 1/4 1892. (Se vidare SFL 2.)

Vildflor och trädgårdsblommor. Text och bild.
Sthlm: NR 1953. Tv. 8:o.

Rec.: SvD 10/12 53 (bil.).

Reuterswärd, Oscar Gustaf Adolf

F. 29/11 1915. Fil. dr 1953. (Se vidare SFL 2.)

Från renässans till 1800-tal. Utg. av föreningen
Konst i skolan. Red.: Hans Eklund. Sthlm
1951.

Impressionisterna inför publik och kritik. Sthlm:
AB 1952. 4:o. (Akad. avh. Sthlm.) ©

Rec.: © DN 27/1 53; GHT 30/1 53; SDS 11/4
53; UNT 19/1 54. — BLM, 1953, s. 145;
Konsthistorisk tidskrift, 1953, s. 17; Perspektiv, 1953.
s. 336; Tiden, 1953, s. 126.

Ribbing, Gerda (Gerd) Anna Sofia

F. 29/10 1889. (Se vidare SFL 2.)

Spansk Atlantkust. Sthlm: AB 1952.

Rec.: AB 8/12 52; DN 8/11 52 (bil.); Expr 10/1
53; GHT 23/12 52; MT 8/11 52; SvD 1/11 52;

314

TU 15/11 52 (bil.); UNT 18/12 52. — BLM,
1952, s. 764.

Litt.: Ribbing, Gerd, Intervju med mig själv.
(Ur Dagens Nyheters historia, 3, 1954, s. 566—
574.)

Richardsdotter, Gunilla, pseud.

Se: Laitinen, Ruth

Richert, Ebba Cecilia

F. 2/4 1904. (Se vidare SFL 1 och SFL 2*.)

Son till en direktör. [Roman.] Sthlm: W&W 1952.

Rec.: AT 6/10 52; DN 27/9 52; Expr 9/10 52;
GHT 22/9 52; MT 10/11 52; ST 13/10 52; SvD
25/9 52.

Ridderstad, Stina

F. 12/5 1885. (Se vidare SFL 2.)

Vandra mot gryning. Dikter. Sthlm: Fri 1953.

Riesenfeld, Ernst Harald

F. i Freiburg im Breisgau, Tyskland, 8/2 1913 av
professorn Ernst H. R. och Johanna Matilda
Johansson. Studentexamen i Berlin 1931; fil. mag.
vid Uppsala universitet 1934; teol. dr och docent
1947; professor i exegetlk därstädes 1953.
Professor, Uppsala.

Inledning till Nya testamentet. Av Gösta
Lindeskog, Anton Fr’drichsen & Harald Riesenfeld.
Sthlm: SKD 1951. (Rec. Se Lindeskog, Gösta.)
Repertorium lexicographicum graecum. A catalogue
of indexes and dictionaries to Greek authors.
By Harald and Blenda Riesenfeld. Sthlm: A&W
1954. (Coniectanea neotestamentica. 14.)

Litt.: Uppsala universitets matrikel 1937—1950,
1953 (med bibliografi).

Rimmerfors, Axel Einar

F. 10/6 1900. (Se vidare SFL 2.)

Öst och väst om järnridån. Resor och reflektioner.

[Sthlm]: SMF 1951. ®
Ett budskap från Korint. Radioandakter om
människogemenskapen. Upps.: JAL 1952.
Ett folk på hemväg. Palestinareportage. Sthlm:
Gumm 1952. ©

Rec.: © AB 17/1 52; ST 3/12 51; SvD 3/12 51.
© ST 18/4 53. — Vår kyrka, 1953, nr 18.

Ringbom, Lars-Ivar

F. 23/7 1901. (Se vidare SFL 2.)

Graltempel und Paradies. Beziehungen zwischen
Iran und Europa im Mittelalter. Sthlm: W&W
1951. (Kungl. Vitterhets historie och
antikvitetsakademien. Handlingar. 73.)

Rec.: SDS 28/5 51; SvD 27/8 51. — FT, T. 151,
1952, s. 160; NA, 1952, s. 44.

<< prev. page << föreg. sida <<     >> nästa sida >> next page >>


Project Runeberg, Fri Mar 8 12:54:35 2019 (aronsson) (download) << Previous Next >>
http://runeberg.org/sfl/3/0314.html

Valid HTML 4.0! All our files are DRM-free