- Project Runeberg -  Svenskt författarlexikon / 3. 1951-1955 /
374

(1942-1981) [MARC] With: Carl-Thore Fries, Paul Harnesk, Lisbet Höök, Bengt Lundblad, Torsten Lönegren, Edvard Söderlund, Agneta Åhlén, Bengt Åhlén
Table of Contents / Innehåll | << Previous | Next >>
  Project Runeberg | Like | Catalog | Recent Changes | Donate | Comments? |   

Full resolution (JPEG) - On this page / på denna sida - Söderbergh ...

scanned image

<< prev. page << föreg. sida <<     >> nästa sida >> next page >>


Below is the raw OCR text from the above scanned image. Do you see an error? Proofread the page now!
Här nedan syns maskintolkade texten från faksimilbilden ovan. Ser du något fel? Korrekturläs sidan nu!

This page has never been proofread. / Denna sida har aldrig korrekturlästs.

Söderbergh

Söderbergh, Torgny Säve-

Se: Säve-Söderbergh, Torgny

Söderblom, Anna Olivia

F. 24/9 1870. Död 16/8 1955. (Se vidare SFL 2.)

Litt.: (Söderblom, Anna), En minnesbok. 1956.
189 s. / Söderblom, Anna, På livets trottoir. 2.
Efterlämnade minnesanteckningar. 1956. 163 s.
Anderberg, Algot, Minnen av Anna Söderblom.
(UNT 19/12 1955.) / Jular jag minns, 1955, s.
119—122. / Landberg, Georg, Anna Söderblom in
memoriam. (ÅKH, 1956, s. 7.) / Valentin, Hugo,
Anna Söderblom. (Julhälsning till församlingarna
i ärkestiftet, 1955, s. 104—109.) / Dödsrunor. (ST,
UNT 17/8 55, UNT 22/8 55; Idun, 1955, nr 36.)

Söderblom, Anna Lisa

F. 27/6 1908. Gift 2) med kapten Allan Berkling,
Borås. (Se vidare SFL 2.)

Kalle Karlsson och samhället. Vad folk frågar om
i sociala och juridiska sammanhang. Av
Anna-Lisa Söderblom-Berkling. [Sthlm]: LT 1955. ®

Utg.: Svenskt husmoderslexikon. Uppslagsbok för
hem och familj. Huvudred.: Anna Schenström,
Vera Diurson, Anna Lisa Söderblom. 2—5. Sthlm:
Med 1950—53. 4:o. (1 utk. 1949.)

Rec.: ® SvD 30/12 55. — Perspektiv, 1956, s. 134.

Söderbom, Karl Georg

F. i Kalgan, Kina, 18/7 1904 av missionären Carl
Gustaf S. och Anna Alsterlund. Vistades i Kina
till 1948. Bosatt i USA.

Bortom kinesiska muren. Skildringar från
Mongoliet. I samarbete med Erik Söderbom. Sthlm:
For 1954.

Rec.: AB 5/10 54; Arbt 3/11 54; DT 26/10 54;
Expr 28/6 55; GHT 20/10 54: GT 3/12 54; SDS
3/10 54; SkD 6/10 54; ST 28/10 54; SvD 18/9 54;
SvM 10/9 54; TU 16/10 54. — BLM, 1954, s.
668; Utlandssvenskarna, 1954, nr 12.

Södergran, Edith Irene

F. 4/4 1892. Död 24/6 1923. (Se vidare SFL 1*
och SFL 2.)

Ediths brev. Brev från Edith Södergran till Hagar
Olsson. Med kommentar av Hagar Olsson. Sthlm:
AB 1955. (Hfors: HS 1955.)

Rec.: AB 12/10 55; AT 13/10 55; DN 12/10 55;
DT 15/11 55; Expr 18/10 55; GHT 12/10 55;
MT 16/10 55; NP 18/11 55; SDS 25/10 55; ST
12/10 55; SvD 17/10 55; UNT 24/12 55. —BLM,
1956, s. 64; FT, 1956, s. 116; Gaudeamus,
1955, nr 8; NA, 1955, s. 292; Perspektiv, 1956,
s. 87; SoF, 1955, s. 423; Vi, 1956, nr 5; Vår
lösen, 1956, s. 46; ÅKH, 1956, s. 172.
Litt.: Brantzeg, N., Edith Södergran. (Vinduet,
1950, s. 593—599.) / Dickson, Walter, Schablon
och grannlåt hos Edith Södergran. -—- En
Söder-gran-dikt. (förf:s Hjärtfäste och hungertorn, 1953,

s. 13—27.) / Ekelöf, Gunnar, En vallfart — 1938.
(SIA, 1954, nr 2.) / Gripenberg, Erwin,
Människans seger. (Status, 1957, nr 12.) / Hirn, Sven,
Södergran och Karelen. (Hbl 10/6 1956.) /
Holmqvist, Bengt, Edith Södergran. (förf :s Modern
finlandssvensk litteratur, 1951, s. 27—59.) / Jannes,
Elly, Händer ur ensamheten. (Vi, 1956, nr 5.) /
Lagercrantz, Olof, Södergrans »Höstens dagar». Ett
analysförsök. (DN 10/4 1952.) / densamme, Svenska
lyriker. [2.] Lekarnas lek. (därst. 24/5 1953.) (Med
kommentar av Hagar Olsson därst. 24/6 1953.) /
Lundström, Göran, Edith Södergrans förhållande
till rysk lyrik. (Poesi, 1950, nr 3.) / Olsson,
Hagar, Fåvitska betraktelser. (förf:s Tidiga fanfarer,
1954, s. 19—23.) (Tidigare tr. i Dagens Press
8/2 1919.) / densamma, Edith Södergran och
döden. (förf:s Tidiga fanfarer, 1954, s. 199—205.)
(Tidigare tr. i DN 24/6 1953; se ovan
Lagercrantz, Olof.) / Pihlström, Bengt, Ediths brev.
(NA, 1955, s. 292—293.) / Tallqvist, J. O., Edith
Södergran — den sälla övervinnaren av det
förflutna. (FT, T. 148, 1949, s. 69—81.) / densamme,
När vänskapens låga tändes. Hagar Olsson och
Edith Södergran. (Bokvännen, 1956, s. 107—•
109.) / Tottie, Thomas, Edith Södergran och
förlaget. (BLM. 1957, s. 241—251.) / Tuominen,
Mirjam, Randanteckningar till en avhandling om
Edith Södergran. (förf:s Stadier, Hfors 1949, s.
83—91.) / Werin, Algot, Edith Södergran och
Vilhelm Ekelund. (SvD 18/5 1952.)

Södergren, Viktor

F. 5/9 1878. (Se vidare SFL 2.)

Vår kristna tro. För konfirmander. Enligt Luthers
lilla katekes, Katekesutvecklingen av år 1878
samt andra källor sammanfattad. I huvudsaklig
överensstämmelse med biskopsmötets grundplan
för konfirmationsundervisningen. 15 omarb.
uppl. Sthlm: SKD 1951. (1 uppl. utk. 1942.)

Söderhjelm, K a i Henning

F. 13/8 1918. Stadsbibliotekarie i Kiruna 1953.
(Se vidare SFL 2*.)

Vi i Skojar-Haga. Sthlm: R&S 1952.
Full belåtenhet garanteras. Sthlm: R&S 1952.

Litt.: Svensk biblioteksmatrikel 1955, 1956 (med
utförlig bibliografi).

Söderholm, Kerstin

F. 10/3 1897. Död 18/12 1943. (Se vidare SFL 1*
och SFL 2.)

Litt.: Dickson, Walter, Kerstin Söderholm. (förf:s
Hjärtfäste och hungertorn, 1953, s. 65—70.) /
Green, Allan, Den ensamma Kerstin Söderholm.
(FT, T. 156, 1954, s. 113—124.) / Holmqvist,
Bengt, Varianter av ensamhet. 2. Kerstin
Söderholm. (förf:s Modern finlandssvensk litteratur,
1951, s. 158—163.) / Lagerborg, Rolf, Ett
minnesvärt diktaröde. (NP 18/12 1951.) / Michelsen,
Ellen, Kerstin Söderholm, finlandssvensk lyriker
och prosaist. (Morgonbris, 1951, nr 12.)

374

<< prev. page << föreg. sida <<     >> nästa sida >> next page >>


Project Runeberg, Fri Mar 8 12:54:35 2019 (aronsson) (download) << Previous Next >>
http://runeberg.org/sfl/3/0374.html

Valid HTML 4.0! All our files are DRM-free