- Project Runeberg -  Svenskt författarlexikon / 4. 1956-1960 /
11

(1942-1981) [MARC] With: Carl-Thore Fries, Paul Harnesk, Lisbet Höök, Bengt Lundblad, Torsten Lönegren, Edvard Söderlund, Agneta Åhlén, Bengt Åhlén
Table of Contents / Innehåll | << Previous | Next >>
  Project Runeberg | Like | Catalog | Recent Changes | Donate | Comments? |   

Full resolution (JPEG) - On this page / på denna sida - Abrahamson ...

scanned image

<< prev. page << föreg. sida <<     >> nästa sida >> next page >>


Below is the raw OCR text from the above scanned image. Do you see an error? Proofread the page now!
Här nedan syns maskintolkade texten från faksimilbilden ovan. Ser du något fel? Korrekturläs sidan nu!

This page has never been proofread. / Denna sida har aldrig korrekturlästs.

A

Abrahamson, Erik

F. i Göteborg 19/1 1890 av sjökapten Johan Alfred
A. och Emilia Eriksson. Studentex. i Gbg 1909,
folkskollärareex. 1910, fil. dr 1936. F. d. lektor,
Eksjö.

Smålandshistorier. Upptecknade och utg. Eksjö:

Eifels boktr. 1956. ©
Historier från Småland. Upptecknade och utg.
Eksjö: Eifels boktr. 1960.

Rec.: (D Eksjötidn 14/10 56; SmålA 14/10 56;
SmålF 17/12 56.

Acke, Johan Axel Gustaf

F. 7/4 1859. D. 5/9 1924. (Se vidare SFL 1.)

Litt.: J. A. G. Acke, f. 7/4 1959—d. 5/9 1924. En
minnesskrift utg. av Henning Hammargren. 1960.
248 s. (Med en utförlig bibliografi.)
Andersson, Per, Acke — en originell människa och
konstnär. (ÖstersP 11/4 1959.) / Asplund, Karl,
Acke —- ett hundraårsminne. (SvD 5/4 1959.) /
Elitorp, Martin, Idylliskt-romantiskt 1800-tal. (V
viksT julbil. 1958.) / Engström, Malin, J. A. G.
Acke och Albert Engström. (DN 15/11 1959.) /
Schwab, Egil, En segling till Finland. (SDS 7/6
1959.)

Adalberth, Emil

F. 15/1 1888. (Se vidare SFL 3.)

Till bibelns länder. Intryck, minnesanteckningar
och bilder från en gruppresa år 1956. Önnestad:
förf. 1957.

Adde, Karin Medén-

Se: Medén-Adde, Karin

Adelborg, Gustaf-Otto

F. 28/7 1883. (Se vidare SFL 1 och SFL 3*.)

Minnen frän Tyskland och Ryssland 1909—1918.
Sthlm: W&W 1956.

Rec.: AB 28/9 56; Arbt 18/10 56; GHT 27/11 56;
Kvällsp 19/11 56; NP 25/10 56; Ny Tid 28/10 56;
SDS 29/10 56; SvD 30/11 56; UNT 4/10 56. —
BLM 1956, s. 741—742; PHT 1957, s. 190—192;
VJ 1956, h. 40, s. 32.

Litt.: Johanson, Klara, Ett gammalt credo i ny
gestalt, (förf: s Kritik, 1957, s. 58—61.) / Ekman,
Rolf, Det personligt andliga. (förf:s Den andra
eros, 1959, s. 102—108. Förut tr. SDS 14/2 1953)
/ densamme, I väsentlighetens perspektiv, (därst.,
s. 109—113. Förut tr. SDS 25/9 1954.) /
Malmberg, Bertil, Adelborg och Ekelund. (förf:s
Förklädda memoarer, 1956, s. 149—155.) / densamme,
Adelborgs memoarer, (därst., s. 156—161.) /
Näsström, Gustaf, En boksynt man. (ST 17/9 1958.)
/ Rydbeck, Lars, Mannen som ville vara en enskild.
(Lundagård 1957, h. 3, s. 7—8.) / Thulin, Petrus,
Gustaf-Otto Adelborg 75 år. (Sv bokhandel 1958,
s. 674—678.)

Adolfsson, A. Evert E.

F. i Oskarshamn 14/10 1927 av typografen
Emanuel A. och Margot A. Läroverksadjunkt,
Oskarshamn.

Hyttebud och andra prosor. Sthlm: N&S 1959.

Rec.: Arbt 16/3 59; Arbbl 8/4 59; DN 20/4; Expr
28/4 59; GT 23/3 59; LundsD 16/6 59; SDS 25/3
59; SvD 20/4 59; ST 3/4 59; Ög 21/3 59; ÖstergD
18/3 59; ÖstersP 20/4 59. — Arbn 1959, h. 15, s. 4;
BLM 1959, s. 333; FiB 1959, h. 18, s. 18.

Adolphson, Olle

F. 2/5 1934 av skådespelaren Edvin A. och Mildred
Folkestad. Studentex. 1954. Sedan 1956 uppträtt
på skilda kabareter. Gjort grammofoninsjungningar.
Viskompositör, Lidingö.

Aubade. Visor och dikter. Sthlm: AB 1956. ®

11

<< prev. page << föreg. sida <<     >> nästa sida >> next page >>


Project Runeberg, Sat Nov 21 03:02:28 2020 (aronsson) (download) << Previous Next >>
http://runeberg.org/sfl/4/0011.html

Valid HTML 4.0! All our files are DRM-free