- Project Runeberg -  Svenska Turistföreningens årsskrift / 1895 /
382

(1886-1951)
Table of Contents / Innehåll | << Previous | Next >>
  Project Runeberg | Catalog | Recent Changes | Donate | Comments? |   

Full resolution (JPEG) - On this page / på denna sida - Sidor ...

scanned image

<< prev. page << föreg. sida <<     >> nästa sida >> next page >>


Below is the raw OCR text from the above scanned image. Do you see an error? Proofread the page now!
Här nedan syns maskintolkade texten från faksimilbilden ovan. Ser du något fel? Korrekturläs sidan nu!

This page has been proofread at least once. (diff) (history)
Denna sida har korrekturlästs minst en gång. (skillnad) (historik)

Öfver Borgafjällen.

Den 30 juni 1894 — en strålande solskensdag — sammanträffade vi alla sex på järnvägsstationen i Sollefteå. Fyra af oss, »Greta» och hennes bror »Olle», samt »Lisa» och »Sven», kommo med tåget norrifrån; på perrongen stodo »Stina», som nyss förut anländt ända från Linköping, och »Luran», liksom de fyra förstnämnda, Umebo, men sedan några veckor på besök hos anförvandter i Sollefteå.

Jublande hälsningar utbyttes, redan långt innan tåget stannat, och när vi sedan på terra firma skakade hand öfver lag, började en korseld af frågor och svar, skratt och muntra utrop, som kom de omkringstående att med ett intresseradt småleende titta på vår grupp. Men så voro vi också lyckliga! Du, som är ung i hjärtat och älskar natur och friluftslif, som någon gång i gladt sällskap snört din ränsel för att draga till din längtans land, fjälltrakterna, du vet hvilket jubel, hvilka starka känslor och sommarfagra förhoppningar, som i uppbrottets ögonblick fylla sinnet. Vår färd skall gå upp öfver Strömsvattnen till Frostviken, därifrån öfver till Kultsjön i Vilhelmina och vidare ned genom Västerbotten. De flesta af oss äro redan vana fjäll vandrare; Frostviken ha några förut besökt, andra Vilhelmina, och nu ha vi hittat på att under en fjälltur genomströfva dessa båda härliga trakter. Vägen förer då öfver Borgafjällen.

I Sollefteå bevisades oss den mest älskvärda gästfrihet. Vi tillbrakte dagen med att fullständiga vår utrustning, bese Solleftetrakten samt öfva fyrstämmig sång. Till vår stora glädje utgör nämligen vårt sällskap med afseende på röstresurserna en blandad kvartett.

<< prev. page << föreg. sida <<     >> nästa sida >> next page >>


Project Runeberg, Mon Dec 11 21:52:17 2023 (aronsson) (diff) (history) (download) << Previous Next >>
https://runeberg.org/stf/1895/0506.html

Valid HTML 4.0! All our files are DRM-free