- Project Runeberg -  Svenska Turistföreningens årsskrift / 1906 /
185

(1886-1951)
Table of Contents / Innehåll | << Previous | Next >>
  Project Runeberg | Catalog | Recent Changes | Donate | Comments? |   

Full resolution (JPEG) - On this page / på denna sida - Sidor ...

scanned image

<< prev. page << föreg. sida <<     >> nästa sida >> next page >>


Below is the raw OCR text from the above scanned image. Do you see an error? Proofread the page now!
Här nedan syns maskintolkade texten från faksimilbilden ovan. Ser du något fel? Korrekturläs sidan nu!

This page has been proofread at least once. (diff) (history)
Denna sida har korrekturlästs minst en gång. (skillnad) (historik)

fråga, nämligen hvart kosan skall ställas. Detta var denna gång såtillvida lätt besvaradt, som utgångspunkten för resan, tack vare kapplöpningarna i Östersund, där ett af våra djur skulle debutera i en steeple-chase, blef själfskrifven, så äfven riktningen. Vi ville från Östersund per hästrygg så mycket som möjligt närma oss Stockholm.

Efter åtskilliga skrifverier och rådfrågningar blef routen bestämd att gå från Jämtland öfver Härjedalen och Dalarna.

Blef så att noga granska sadlar, kandar, packfickor, toaletter och dylikt, så att äfven dessa skulle utan fara kunna uthärda förestående strapatser.

Packningen fick ej utgöra mer än som bekvämt kunde rymmas i en packficka per person och bestod af: en omgång underkläder, nödtorftiga toalettsaker samt en kappa, fastbunden bakom sadeln. Dessutom ett par fickor för hästdon, såsom bindor, ryktdon, svamp, rotborste, och en sadelficka för gemensamma tillhörigheter: rökverk, kamera, konjak etc.

Det torde vara lämpligt påpeka fördelen för damer att vid en längre ridtur använda herrsadel, hvilken dels sparar hästen högst väsentligt i jämförelse med den klumpiga damsadeln, dels är lätt att utan hjälp bestiga.

Några dagar före kapplöpningarna i förra hälften af juli försändes hästarna Sky Rocket, Graziella och Gina per järnväg till Östersund, där de i dragonstallet på Frösö lägerplats erhöllo härberge i afvaktan på söndagens täflingar.

På lördag morgon begåfvo sig de två ryttarinnorna med snälltåget norrut, hvarför undertecknad startade med nattsnälltåget.

En liten stund före kapplöpningarnas början ankommo vi med ångbåt till Frösö läger, där vi funno vår skyddsling Sky Rocket.

Efter kapplöpningens slut gåfvo vi order om hästarnas nedförande till Vallsundet, hvaröfver de skulle färjas kl. 8 e. m., och själfva begåfvo vi oss ned till ångbåten, som enligt uppgift kl. 5 skulle återföra oss till Östersund. Vi infunno oss i rätt tid, men det befanns, att här mer än annorstädes

<< prev. page << föreg. sida <<     >> nästa sida >> next page >>


Project Runeberg, Mon Dec 11 21:56:04 2023 (aronsson) (diff) (history) (download) << Previous Next >>
https://runeberg.org/stf/1906/0243.html

Valid HTML 4.0! All our files are DRM-free