- Project Runeberg -  Svenska Turistföreningens årsskrift / 1914 /
313

(1886-1951)
Table of Contents / Innehåll | << Previous | Next >>
  Project Runeberg | Catalog | Recent Changes | Donate | Comments? |   

Full resolution (TIFF) - On this page / på denna sida - Sidor ...

scanned image

<< prev. page << föreg. sida <<     >> nästa sida >> next page >>


Below is the raw OCR text from the above scanned image. Do you see an error? Proofread the page now!
Här nedan syns maskintolkade texten från faksimilbilden ovan. Ser du något fel? Korrekturläs sidan nu!

This page has been proofread at least once. (diff) (history)
Denna sida har korrekturlästs minst en gång. (skillnad) (historik)

Varutransporten genom Vattudalen har till följd häraf flerdubblats, men så snart vägar hunnit byggas från grufdistriktet ned mot norska kusten, kommer Frostviken att få bli »sig selv» igen — »sig selv nok»? Den som lefver får se. Frostviken är ett af de stora möjligheternas land.

Den allmänna uppryckning, som ökade förvärfsmöjligheter haft till följd, har äfven som sagdt gjort sig gällande i arbetet för turisttrafiken. Hvad då först samfärdselförhållandena beträffar, har dels enom utsträckningen af förutvarande båtars — »Virgo» och »Turisten» — turer från tre till fem gånger i veckan och dels genom insättande af en större motorbåt på traden Bågede—Gäddede i samtrafik med Strömsund vunnits den betydande fördelen af daglig förbindelse med järnvägen. Att ej genast en resonlig samtrafik skulle stå att vinna var ej mera än man kunde förutse, dock är en förbättring i detta hänseende med full visshet att förvänta till en stundande säsong. I nedre delen af Vattudalen kommer en större och bekvämare båt att insättas genom ombyggnad af den gamla, hederliga »Virgo»; till Kvarnbergsvattnet skall likaledes en större ångare inköpas för att aflösa den nu trafikerande ångslupen »Frostviken», som i sin ordning förflyttas till förbindelsen Kycklingvattnet—Jorm, där den dock får ingalunda föraktliga konkurrenter i ett par pigga Evinrudare, som redan seglat sig in i ortsbefolkningens hjärtan genom att bespara den mången god dust med fjällstormarna. På Blåsjön finnes äfven motorbåt, dock ej — tills vidare — i reguljär trafik. Tillägges nu, att uppsprängning af »struckan» nedanför Bågede kommer att göras i vinter, så att strömsundsbåtarna under hela seglationen kunna anlöpa Bågedebryggan, så kan med fog erkännas, att trafikförhållandena här uppe mycket afsevärdt förbättrats.

Äfven logifrågan kommer att te sig åtskilligt enklare till instundande säsong. Hvad Strömsund beträffar, torde där finnas resurser nog i den vägen, så att ur den synpunkten Jämtlands blifvande andra stad ej här behöfde komma på tal. Såsom liggande något närmare »kulturen» har emellertid Strömsund utnyttjat denna sin förmån till startandet

<< prev. page << föreg. sida <<     >> nästa sida >> next page >>


Project Runeberg, Mon Dec 11 21:59:12 2023 (aronsson) (diff) (history) (download) << Previous Next >>
https://runeberg.org/stf/1914/0371.html

Valid HTML 4.0! All our files are DRM-free