- Project Runeberg -  Svensk Läraretidning / 47:e årg. 1928 /
732

(1891-1933)
Table of Contents / Innehåll | << Previous | Next >>
  Project Runeberg | Catalog | Recent Changes | Donate | Comments? |   

Full resolution (TIFF) - On this page / på denna sida - Sidor ...

scanned image

<< prev. page << föreg. sida <<     >> nästa sida >> next page >>


Below is the raw OCR text from the above scanned image. Do you see an error? Proofread the page now!
Här nedan syns maskintolkade texten från faksimilbilden ovan. Ser du något fel? Korrekturläs sidan nu!

This page has never been proofread. / Denna sida har aldrig korrekturlästs.

732

SVENSK LÄRARETIDNING.

Nr 39

räknas för 10,250 undervisningsavdelningar med en undervisningstid av 180 timmar för varje avdelning. Det erforderliga beloppet skulle sålunda uppgå till 10,250x180x50 öre eller 922,500 kronor, eller avrundat 920,000 kronor.

På grund av det anförda får överstyrelsen hemställa, att e. k. m: t måtte föreslå riksdagen att till arvodesförhöjning, i enlighet med av 1921 års riksdag bestämda grunder, åt lärare vid fortsättningsskola under tiden l juli 1928-30 juni 1929 anvisa för budgetåret 1929-1930 ett extra förslagsanslag av 920,000 kronor.

3. Konsulenter för undervisningen i gymnastik med lek och idrott vid rikets-folkskolor m. fi. läroanstalter.

I underdånigt utlåtande den 16 december 1926 över Betänkande med förslag angående gymnastiska centralinstitutets verksamhet och därmed sammanhängande frågor har skolöverstyrelsen närmare uttalat sig rörande den vid berörda sakkunnigutredning uppmärksammade frågan om ordnande av den statliga s. k. gymnastikinspektio-nen. Överstyrelsen har därvid framhållit, bland annat, att överstyrelsen vore av den meningen, att det for den fysiska fostran skulle vara till största fördel, om den nuvarande provisoriska anordningen av sagda verksamhet ersattes med en definitiv i principiell anslutning till de sakkunnigas förslag. Till de ifrågasatta konsulentbefattningarna torde man ha utsikt att förvärva högt kvalificerade personer, vilkas arbete bleve av stort värde för den fysiska fostrans utveckling i sund riktning. Överstyrelsen hade härvid tänkt sig ett antal av sju sådana befattningshavare.

De i sakkunnigbetänkandet avhandlade frågorna gjordes icke av k. m: t till föremål for framställning till 1927 års riksdag. I två inom riksdagen väckta likalydande motioner hemställdes emellertid, att riksdagen ville besluta, att 7 konsulenter måtte tillsättas for undervisning i gymnastik med lek och idrott vid folkskolorna m. fi. läroanstalter.

Sagda motioner vunno visserligen icke riksdagens bifall, men riksdagen uttalade dock, att riksdagen till fullo beaktade vikten av en sakkunnig ledning för det för hela vårt folks fysiska fostran sa betydelsefulla ämne, varom här vore fråga, och hölle för önskvärt, att det av motionärerna berörda spörsmålet snart måtte vinna sin lösning. Riksdagen förutsatte också, att med hänsyn till frågans vikt framställningar i anledning av ovanberörda sakkunnigförslag skulle föreläggas 1928 års riksdag.

Med erinran om vad sålunda förevarit förnyade överstyrelsen i sina anslagsäskanden for budgetåret 1928-1929 framställningen rörande inrättande av ifrågavarande konsulentbefattningar. Av statsfinansiella skäl förklarade sig emellertid föredragande departementschefen förhindrad att förelägga 1928 ars riksdag förslag till en omläggning av gymnastikinspektionen efter de riktlinjer, som de sakkunniga angivit.

På grund av inom riksdagen väckta motioner med förslag, av i stort sett samma innebörd som det, vilket varit föremål för behandling vid 1927 års riksdag, anhöll riksdagen, att k. m: t måtte till nästkommande års riksdag framlägga förslag i ämnet.

Nu har skolöverstyrelsen i sin skrivelse den 31 augusti 1928 ånyo bragt f rågan inför k. m: t och därvid anfört bi. a.:

I sitt underdåniga utlåtande den 30 november 1923 angående nedbringande av kostnaderna för gymnastikinspektionen vid de till folkundervisningen hörande läroanstalterna har överstyrelsen lämnat en närmare redogörelse for gymnastikinspektionens tillkomst och verksamhet samt tillika uppdragit riktlinjer för en omläggning av densamma av i allt väsentligt samma innebörd som det av de sakkunniga framlagda förslaget. Det torde böra tilläggas, att i den mån det varit överstyrelsen möjligt, har överstyrelsen låtit sig angeläget vara att redan under nuvarande provisoriska förhållanden få verksamheten inriktad på ett sådant sätt, att gymnastikinspektörernas rent inspekterande och kontrollerande arbete alltmera fått träda i bakgrunden för det instruerande och rådgivande. Det kan icke heller råda något tvivel därom, att gymnastikinspektionen numera inom mycket stora delar av landet ar myndigheter och lärare till synnerligt gagn vid strävandena att åvägabringa en förbättrad fysisk fostran åt ungdomen i skilda bygder. Det ar emellertid å andra sidan uppenbart, att det icke later sig göra att ar efter ar taga i anspråk for en dylik samhällsgagnande verksamhet högt kvalificerade krafter utan att kunna erbjuda någon ersättning, som kan sägas stå i rimligt förhållande till de krav, som måste ställas på de enskilda inspektörerna. Under dessa omständigheter, då alltså tvekan icke kan rada om det starkt kännbara och jämväl sedan länge vitsordade behovet av sakkunnigt stod i arbetet för en förbättrad fysisk fostran, har överstyrelsen med tillfredsställelse iakttagit riksdagens bestämda och välvilliga ställningstagande i saken, varigenom frågan omsider synes kunna erhålla en lösning.

Vad beträffar verksamhetens läggning och inriktning anser överstyrelsen, att det av de sakkunniga framlagda försla-

get i all huvudsak kan läggas till grund för författningsbestämmelser i ämnet. Områdenas storlek och omfattning torde böra sedermera efter särskild undersökning och prövning fastställas av e. k. m: t. Av synnerlig vikt ar givetvis, att konsulenterna besitta nödiga fackliga och personliga kvalifikationer för uppgiften. Såsom formellt kompetenskrav torde böra gälla, att de avlagt gymnastiklärarexamen vid gymnastiska centralinstitutet. Därjämte bör krävas grundlig förtrogenhet med folkskolans organisation och arbetsförhållanden m. m.
Vad angår avlöningsförhållandena samt ersättning för expenser m. m. torde konsulenterna böra likställas med folkskolinspektörerna. Rörande pensionsåldern för konsulenterna vill dock överstyrelsen framhålla, att densamma med hänsyn till de stora fysiska krav, som arbetet torde komma att ställa, icke ’bor bestämmas högre an for gymnastiklärare vid allmänt läroverk, eller till sextiotvå ar. På sätt hittills skett synas reskostnaderna alltjämt kunna bestridas av åttonde huvudtitelns allmänna förslagsanslag, res- och traktamentpen-ningar. Vid det erforderliga anslagets beräkning har överstyrelsen utgått ifrån att begynnelseavlöningen utgör 5,300 kronor och att ersättning for expenser på sätt gymnastiksakkunniga föreslagit, utgår med 500 kronor för ar. För bestridande av vikariatsersättningar har ansetts böra beräknas ett belopp av förslagsvis 1,400 kronor, vadan det sammanlagda anslagsbehovet, under förutsättning av sju konsulenter, skulle utgöra 42,000 kronor.
Härvid ar emellertid att märka, att vid bifall till nu förevarande framställning det särskilda anslaget till gratifikationer åt inspektörerna for gymnastikundervisningen vid vissa skolor å 20,000 kronor icke längre blir erforderligt. Den egentliga merkostnaden begränsas alltså till 22,000 kronor.
Under erinran om vad sålunda förevarit och med hänvisning i övrigt till vad överstyrelsen i ovanberörda underdåniga utlåtande anfört hemställer överstyrelsen, det täcktes k. m: t föreslå riksdagen att
dels besluta,
att till en var av sju konsulenter för undervisningen i gymnastik med lek och idrott skall från och med den l juli 1929 utgå avlöning med 5,300 kronor, därav 3,500 kronor lön och 1,800 kronor tj’änstgöringspenningar, vartill komma två ålderstillägg till lönen, vartdera å 500 kronor, dock att for konsulent, som av k. m: t tillsatts genom förordnande på viss tid, lönen skall minskas med 200 kronor;
att ortstillägg därjämte skall utgå med 400 kronor under enahanda förutsättningar som i fråga om folkskolinspektör ar föreskrivet;
att arvodet till vikarierande konsu-

<< prev. page << föreg. sida <<     >> nästa sida >> next page >>


Project Runeberg, Tue Dec 12 00:47:56 2023 (aronsson) (download) << Previous Next >>
https://runeberg.org/svlartid/1928/0740.html

Valid HTML 4.0! All our files are DRM-free