- Project Runeberg -  Teknisk Tidskrift / 1934. Allmänna avdelningen /
75

(1871-1962)
Table of Contents / Innehåll | << Previous | Next >>
  Project Runeberg | Like | Catalog | Recent Changes | Donate | Comments? |   

Full resolution (TIFF) - On this page / på denna sida - Häft. 8. 24 febr. 1934 - Vattenfallsstyrelsen 25 år - Notiser - Tekniska föreningar

scanned image

<< prev. page << föreg. sida <<     >> nästa sida >> next page >>


Below is the raw OCR text from the above scanned image. Do you see an error? Proofread the page now!
Här nedan syns maskintolkade texten från faksimilbilden ovan. Ser du något fel? Korrekturläs sidan nu!

This page has been proofread at least once. (diff) (history)
Denna sida har korrekturlästs minst en gång. (skillnad) (historik)

Som exempel på kinkiga svetsningsfall, där metoden kommit till användning, visas i fig. 2 övre halvan av huset till en Parsonsturbin, som lagats med Gussolit-svetsning.

Nya anläggningar vid Malmö gasverk. För en beräknad kostnad av 880 000 kr. pågår f. n. vid Malmö stads gasverk utförandet av dels en horisontalkammarugnsanläggning för avgasning av 140 ton kol (motsvarande ca 52 000 m3 gas) pr dygn samt dels en generator- och en kolberedningsanläggning.

I fråga om större gasverk synes man nu alltmera allmänt övergå till horisontalkammarugnar med anordningar för undereldning med alternativt generator- eller stenkolsgas. Genom växling av undereldningsgas vinnes möjlighet att i viss mån avpassa gas- och kokstillverkningen efter behovet. Horisontalkammarugnarna anses överlägsna vertikalkammarugnarna ifråga om den erhållna koksens kvalitet och fördelaktigare fördelning av styckestorlekarna. Att horisontalkammarugnarna kräva större utrymme har i föreliggande fall varit utan större betydelse.

Vid fastställandet av anläggningens storlek utgick man ifrån en kapacitet av 70 ton kol pr dygn såsom den minsta möjliga. Sedan anbud infordrats visade det sig emellertid, att en ökning av kapaciteten med 50 % förorsakade en merkostnad av endast 24 % och vidare att en kapacitetsökning med 100 % kunde vinnas mot en merkostnad av 45 %. Med hänsyn till bl. a. koksframställningen har man slutligen stannat för den större anläggningen.

Framdeles tillkommer en ny ånganläggning, baserad på eldning med den jämförelsevis svårsålda koksstybben.

Internationell tävling för befordrandet av kalciumkarbidens och acetylenens användning. De franska karbidfabrikanterna och internationella karbidsyndikatet i Genève föranstalta gemensamt en internationell tävling, som är öppen för alla uppfinnare, forskare och teknici i samtliga länder. Denna tävling har till ändamål att belöna studier, avhandlingar och forskningsarbeten, som hänföra sig till nya användningar eller förbättringar av redan bekanta förfaringssätt, vilka kunna bidraga till att befordra kalciumkarbidens, acetylenens och acetylensyrgassvetsningens användning med uteslutande av tillverkningen av kemiska produkter med utgångspunkt från acetylenen.

Tävlingen börjar den l april 1934 och avslutas den 30 september 1934.

En prissumma av 50 000 franska francs, att fördelas på ett första pris om 25 000 francs, ett andra pris om 15 000 francs och två tredje pris om vartdera 5 000 francs, står till förfogande.

Närmare upplysningar samt tävlingsregler erhållas efter hänvändelse till Office Central de l’Acétyléne et de la Soudure Autogène, 32 Boulevard de la Chapelle, Paris (18ème).

Svenska flottledsförbundet håller sitt 32:a årsmöte å teknologföreningen den 6-7 mars. Överläggningarna äro denna gång grupperade kring motordriften vid virkestransport. Den 6 håller sålunda direktör Assar Gabrielsson föredrag om bilen som virkestransportmedel och civilingenjör Edward Graham om anskaffnings-, underhålls- och driftkostnader för olika motor- och fordonstyper för virkestransport. Ingenjör Axel Svedlund talar om träkolsdrivna fordonstyper för virkestransport och civilingenjör Sixten Flach om träkolsgas i motortransportens tjänst. Den 7 diskuteras förhållandet mellan flottled och motorväg för virkestransporterna, varvid inlägg förekomma av major Petrus Silfverbrand om motortransporternas inkräktande på flottningarna och åtgärderna däremot, av civilingenjör Nils Ribbing om samverkan mellan flottning och motortransport, av major Fritz Ploman om anläggnings- och underhållskostnader för enkla motorvägar i skog samt av skogschef Einar Klinga om lastbilen i skogsbrukets tjänst. De som önska deltaga i överläggningen böra anmäla detta senast den 1 mars.

Av utrymmesskäl äga endast ledamöter, ombud för understödjande ledamöter samt skriftligen inbjudna tillträde till förhandlingarna.

VATTENFALLSSTYRELSEN 25 AR.

(Forts. fr. sid. 65.)
teriella utveckling. Den ännu olösta frågan om Vänerns reglering ligger i samma klass, ehuru svårigheterna här varit av delvis annat slag. Porjusverkets tillkomst var liksom tidigare malmbanans ett bidrag från statens sida till finansieringen av de norrbottniska malmfälten.

Tillkomsten under ett senare skede av övriga statskraftverk har närmast inneburit ett fullföljande av den inslagna vägen. Dels har därigenom erforderlig kraft tillförts det statliga mellansvenska kraftnätet, dels har ett par nya kraftdistrikt organiserats, varav ett i mellersta Norrland, dock icke av den omfattning att finansieringen erbjudit några väsentliga svårigheter.

Ett par väsentliga drag må härutöver framhållas med avseende på den verksamhet som utvecklats under vattenfallsstyrelsens regi. Det ena har varit den ambition och framåtanda som städse kännetecknat arbetet från högsta ledningen och ända ned till de yngsta funktionärerna. Denna framåtanda har emellanåt varit mindre lycklig, varom bl. a. de segslitna norrländska vattenfallsprocesserna samt vissa friktioner med det mäktiga bondeståndet vittna. Utan denna framåtanda med åtföljande arbetsglädje och frihet från statlig byråkratism hade vattenfallsstyrelsen och dess arbetande krafter dock aldrig lyckats genomföra sina planer, mycket hade blivit ogjort som sedan visat sig vara till bestående gagn. Att vattenfallsstyrelsen liksom många andra i viss omfattning felbedömde utvecklingen under världskriget och de närmaste efterkrigsåren är enbart mänskligt!

Det andra väsentliga draget i vattenfallsstyrelsens verksamhet och närbesläktat med det förra har varit den djärvhet och vilja att i tekniskt avseende få fram det bästa möjliga som präglat det skapande arbetet. Man har icke nöjt sig med att använda redan kända och beprövade tekniska konstruktioner utan man har ständigt strävat efter att få fram nya samt ändamålsenligare och billigare anordningar inom såväl byggnads- och maskintekniken som på det elektriska området. Detta har verksamt bidragit till att vårt land i många avseenden även kommit att stå såsom ett av föregångsländerna inom själva kraftverkstekniken.

TEKNISKA FÖRENINGAR
Östergötlands tekniska förening i Linköping

höll den 27 januari sitt första sammanträde för året å Stora hotellet i Linköping.

Före sammanträdet gjorde ett 60-tal medlemmar ett besök vid Svenska järnvägsverkstädernas anläggningar

<< prev. page << föreg. sida <<     >> nästa sida >> next page >>


Project Runeberg, Mon Jul 4 09:12:21 2016 (aronsson) (diff) (history) (download) << Previous Next >>
http://runeberg.org/tektid/1934a/0085.html

Valid HTML 4.0! All our files are DRM-free