- Project Runeberg -  Teknisk Tidskrift / 1934. Allmänna avdelningen /
140

(1871-1962)
Table of Contents / Innehåll | << Previous | Next >>
  Project Runeberg | Like | Catalog | Recent Changes | Donate | Comments? |   

Full resolution (TIFF) - On this page / på denna sida - Häft. 14. 7 april 1934 - Litteratur - Sammanträden

scanned image

<< prev. page << föreg. sida <<     >> nästa sida >> next page >>


Below is the raw OCR text from the above scanned image. Do you see an error? Proofread the page now!
Här nedan syns maskintolkade texten från faksimilbilden ovan. Ser du något fel? Korrekturläs sidan nu!

This page has been proofread at least once. (diff) (history)
Denna sida har korrekturlästs minst en gång. (skillnad) (historik)

140 TEKNISK TIDSKRIFT 7 APRIL 1934

som vill ha en överblick över flygets utveckling och som uppslagsbok för den som vill ha detaljerade uppgifter. Man kan alltså säga, att boken hör till det bästa som finnes inom detta område, inte endast i Sverige utan även i utlandet. Den som följt med vad som skrivits och vilka som skrivit om flyg här i Sverige under de senaste åren måste emellertid frapperas av den likhet - ord efter ord - som flera stycken i boken företer med andra skribenters artiklar. Det förringar visserligen inte bokens värde, men för författare brukar ju tillvägagångssättet inte anses särskilt rekommenderande.

K. G. Molin.

Praktische Grosszahl-Forschung, av Dr.-Ing. KAEL DAEVES, VDI-Verlag, Berlin 1933. 132 sid. oktav, 58 textfig. Pris inbunden 7: 20 RM.

Med Grosszahl-Forschung förstår författaren tillämpandet av sannolikhetskalkylens metoder i den industriella driftskontrollen i och för ernående av kvalitetsförbättring och minskning av felprocenten samt nedsättning av självkostnaderna. Benämningen anspelar på "de stora talens lag", som ju äger grundläggande betydelse för varje praktisk användning av sannolikhetskalkylen.

Det måste betecknas såsom ett egendomligt och olyckligt förhållande, att sannolikhetskalkylen, som ju redan tidigt fann flitig användning i naturvetenskapen, och vars betraktelsesätt i opposition mot kausalitetsprincipen nu synes alltmer genomsyra fysiken, kemien och i viss mån även filosofien, först under det senaste decenniet och hittills endast i förhållandevis ringa omfattning vunnit insteg i tekniken.

Vid utvecklingen av här ifrågavarande forskningsgren har författaren till föreliggande arbete i sin egenskap av föreståndare för forskningsavdelningen vid Vereinigte Stahlwerke A. G. i Dusseldorf haft en ledande roll. Boken, som utgör en sammanfattning av tankegångarna i ett antal tidigare från författarens hand utgångna uppsatser, avser att genom praktiska exempel visa den industriella driftskontrollens arbetssätt och möjligheter.

I ett inledande kapitel jämföres denna Grosszahl-Forschung med den vanliga laboratorieforskningen, som ju sedan gammalt bedrives vid varje större industriellt verk. Den senare söker utröna det direkta orsakssammanhanget mellan den färdiga produktens egenskaper och de vid tillverkningen ingående faktorerna genom att variera var faktor för sig, under det att de övriga givas alla möjliga konstanta värden, kombinerade på alla tänkbara sätt. På grund av den stora mängden inverkande faktorer kan detta förfarande ofta icke konsekvent genomföras. Den nya metoden avstår medvetet från att uppsöka kausalitetssambanden och studerar endast de statistiska sambanden mellan i den ordinarie driften gjorda observationer.

Sedan börjar författaren den speciella behandlingen av ämnet med att visa, hur man genom frekvensundersökningar kan kritiskt granska det förhandenvarande siffermaterialet för att kontrollera dess tillförlitlighet och noggrannhet. Därefter sammanställes materialet i tidsföljds- och frekvenskurvor, varvid eventuellt hålkortmaskiner komma till användning.

I ett kapitel om frekvenskurvor förklaras uppkomsten av den normala Gauss-kurvan elementärt med hjälp av Galtons spikbräde samt binomialformeln. Resonemanget synes innebära tankegången om "genererande elementarfel", vilket dock icke utsäges. Även sneda frekvenskurvor diskuteras.

Efter att ha skildrat, hur man vid uppställandet av frekvenskurvan kan vinna vissa fördelar genom att variera klassindelningen, samt hur man i vissa fall kan vara bättre betjänt med frekvensens integralkurva, kommer författaren in på centralproblemet, nämligen vilka slutsatser som kunna dragas ur den erhållna frekvenskurvans form och genom jämförelse mellan olika frekvenskurvor. Vidare behandlas korrelationsundersökning för uppsökande av den eller de på produktens egenskaper starkast inverkande faktorerna, vilket illustreras genom beskrivning av frekvensytan (Häufigkeitsberg).

I det följande beskrives planering och genomförande av driftsförsök, varvid även en del arbetspsykologiska erfarenheter medtagits. Kvalitetsbegreppet upptages till granskning och definieras såsom egenskapen att motsvara fordringarna; det är ofta liktydigt med jämnhet i egenskaperna, alltså liten spridning kring medelvärdet. I ett kapitel om leveransbestämmelser påpekas bl. a., att fordran på att varan skall uppfylla vissa prov endast är ett substitut för fordran, att den skall vara praktiskt användbar och hållbar. Ibland kan det vara bättre att införa sistämnda villkor självt i leveransbestämmelserna, såsom när ett stort bussbolag betalar gummiringar efter tillryggalagd väglängd.

Därefter följer ett kapitel om organisationen av driftskontrollen, vari man lägger märke till uttalandet, att ledaren icke bör vara en statistiker utan en erfaren fackman. Grundprincip för organisationen är i övrigt största möjliga centralisering. Boken avslutas med en intressant exempelsamling, en värdefull litteraturförteckning, uppdelad på olika fack, samt ett namn- och sakregister.

Arbetet innehåller inga matematiska härledningar och erbjuder ur sannolikhetsteoretisk synpunkt intet av intresse. För industriledaren och driftsingenjören borde däremot boken kunna bliva av stort värde. Trots det författaren synes överskatta betydelsen och möjligheterna hos sin Grosszahl-Forschung i jämförelse med laboratorieforskningen, torde det dock få anses fastslaget, att på den anvisade vägen betydande vinster stå att erhålla. W. Kjellman.

SAMMANTRÄDEN

Svenska teknologföreningen.

Avdelningen för Väg- och vattenbyggnadskonst
håller gemensamt med avdelningen Svenska arkitektföreningen sammanträde måndagen den 9 april 1934 kl. 19,30 å Grand hotells spegelsal, Stockholm. Program: "1930 års trafikkommittés slutbetänkande", föredrag av borgarrådet Yngve Larsson och byråingenjör Gustaf Lundborg. - Supé och samkväm.

Avdelningen för Mekanik sammanträder tisdagen den 10 april 1934 kl. 19,30 å föreningens lokal, Brunkebergstorg 20. Ärenden: 1) Val av justeringsmän. - 2) Inträdesanmälningar och inval. - 3) Inkomna skrivelser. - 4) "Moderna konstruktioner och utvecklingslinjer inom automobil-tekniken", föredrag av direktör Gustaf Larson. - 5) "Motorismen ur allmän och teknisk synpunkt", föredrag av civilingenjör Nils Gustafsson. - Diskussion. - Supé och samkväm. Pris för supén kr. 2:50 (inkl. pilsner, kaffe och servis).

Extra allmänt sammanträde hålles å föreningens lokal. Brunkebergstorg 20, torsdagen den 12 april kl. 19,30. Ärenden: 1) Inval. - 2) Artillerifartygens utveckling inom svenska flottan, föredrag av marinöverdirektör Yngve Schoerner. Efter föredraget visas en film Den moderna örlogsflottan. - Supé och samkväm.

Beträffande sammanträden, se även annonssidan XV.

<< prev. page << föreg. sida <<     >> nästa sida >> next page >>


Project Runeberg, Mon Jul 4 09:12:21 2016 (aronsson) (diff) (history) (download) << Previous Next >>
http://runeberg.org/tektid/1934a/0150.html

Valid HTML 4.0! All our files are DRM-free