- Project Runeberg -  Teknisk Tidskrift / 1934. Allmänna avdelningen /
274

(1871-1962)
Table of Contents / Innehåll | << Previous | Next >>
  Project Runeberg | Like | Catalog | Recent Changes | Donate | Comments? |   

Full resolution (TIFF) - On this page / på denna sida - Häft. 26. 30 juni 1934 - Notiser

scanned image

<< prev. page << föreg. sida <<     >> nästa sida >> next page >>


Below is the raw OCR text from the above scanned image. Do you see an error? Proofread the page now!
Här nedan syns maskintolkade texten från faksimilbilden ovan. Ser du något fel? Korrekturläs sidan nu!

This page has been proofread at least once. (diff) (history)
Denna sida har korrekturlästs minst en gång. (skillnad) (historik)

274 TEKNISK TIDSKRIFT 30 JUNI 1934

med personbefordran, 246 hissar utan personbefordran och l 472 lyftkranar o. d.

Ingen explosion eller olycka av allvarligare natur inträffade under året vid de under föreningens kontroll stående anläggningarna.

Vattenmätare för betongblandare. Frågan om vattenmätare för betongblandare har på senare tider blivit alltmer aktuell med hänsyn till den stora betydelse det för många betonggjutningar har, att blandningen ifråga erhåller rätt vattencementtal.

De vattenmängder man i regel erhåller vid de nu vanligen använda vattenmätarna för betongblandare äro vid olika inställning av mätaren i hög grad osäkra, beroende på om blandaren lutar åt ena eller andra hållet. Detta är särskilt många gånger märkbart vid t. e. betongvägsgjutning, där blandningsaggregatet ideligen vandrar längs vägen, allteftersom gjutningen pågår. Vid dylika arbeten är riktig vattentillsats som bekant särdeles viktig, liksom fallet är, vid många andra kvalitetsarbeten i betong.

En mycket enkel och lätthanterlig vattenmätare för detta ändamål, som konstruerats av a.-b. J. C. Ljungman, Vellinge, återgives å vidstående figur. Apparaten är byggd på samma princip söm de välkända bensinpumparna, och den här angivna storleken lämnar exakt på litern varje önskad mängd vatten mellan 40 och 89 liter. Andra storlekar för större eller mindre vattenbehov kunna även utföras. I princip består apparaten av en cirkulär plåtcylinder, inuti vilken ett antal mindre cylindrar äro placerade. Vid fyllning av apparaten

illustration placeholder
Mätare för vattenmängder om varje helt tal mellan 40 och 89 liter.


med vatten fylles först tomrummet utanför de mindre cylindrarna, vilket motsvarar precis 40 liter, och därefter fyllas med inlopp uppifrån de mindre cylindrarna, vilka rymma 10 liter (4 st), 5 liter (l st), 2 liter (1 st.) och l liter (2 st). Var och en av dessa småcylindrar är i botten försedd med en utloppsventil till den stora kammaren, vilka ventiler vid inställningen kunna öppnas eller stängas medelst ett handtag.

Mätaren är försedd med en kombinerad uttappnings- och påfyllningsanordning, bestående av en 2" trevägskran med fyllnings-, uttappnings- och noll-läge. När mätaren är inställd, kan den alltså skötas med ett enda handgrepp. Successiv påfyllning, när tömning pågår, är alltså utesluten.

Om exakt 40 liter vatten önskas, skola småcylindrarnas bottenventiler vara stängda, och vid uttappning rinner då endast den vattenmängd ut, som befinner sig mellan de mindre cylindrarna, vilka i detta fall efter apparatens tömning sålunda fortfarande äro fyllda, önskas t e. 77 liter vatten öppnas bottenkranarna till 3 st. 10-liters cylindrar, 1 st. 5-liters och 1 st. 2-liters cylinder, vilket tillsammans med huvudcylinderns 40 liter just utgör 77 liter. Så länge dessa 77 liter önskas, behöver ny inställning på bottenkranarna ej göras, utan tappning och påfyllning kan enkelt ske med ovannämnda trevägskran.

Apparaten är praktiskt taget helt okänslig för mindre lutningar och lämnar så pass exakta vattenmängder, att den skulle kunna "krönas’’ i likhet med andra exakta, av myndigheterna kontrollerade mätkärl.

V. B-r.

VII Internationella Vägkongressen hålles på inbjudan av tyska regeringen den 3-8 september 1934 i München och har till ändamål att fortsätta de studier som började år 1908 i Paris och sedermera fortsatts i Brüssel 1910, London 1913, Sevilla 1923, Milano 1926 och Washington 1930.

Kongressen arbetar på två avdelningar, den första för vägbyggnads- och vägunderhållsfrågor, den andra för trafik-, drift- och förvaltningsfrågor. Under den första avdelningen komma följande spörsmål att diskuteras: 1) Sedan Washingtonkongressen vunna framsteg i fråga om byggandet av betongvägar, varvid särskilt ekonomiska synpunkter och åtgärder mot slirningen skola beaktas. 2) Sedan Washingtonkongressen vunna framsteg i fråga om beredningen och användningen av tjära, bitumen och emulsioner för vägbyggnad och underhåll. Härvid skall å ena sidan byggnadsmetoder och maskinella anordningar beröras och å andra sidan behandlas åtgärder mot slirningen. 3) Möjligheterna för billigaste framställning och underhåll av beläggningar i städer och på landet. Byggnadsmetoder. Undersökning av villkoren för användningen av de olika metoderna särskilt med hänsyn till markbeskaffenhet och klimat.

Under den andra avdelningen diskuteras följande frågor: 4) Åtgärder för höjande av trafiksäkerheten i städer, på slättmark och vid järnvägskorsningar i plan. 5) Undersökningar rörande sambandet mellan fordonstrafik och vägbeläggning med hänsyn till transporternas ekonomi. Åtgärder av teknisk, legal eller förvaltningsmässig natur för minskande av de av trafiken orsakade olägenheterna (skakningar, buller osv.). 6) Översikt över gällande föreskrifter beträffande fordonets tillåtna vikt (egen vikt och last), fordonens och lastens bredd och höjd samt längd. Kritisk undersökning av dessa föreskrifter. Lönar det sig att eftersträva internationella föreskrifter i dessa hänseenden, och vilka måste grunderna vara för en internationell normering?

Efter de egentliga konferensförhandlingarna vidtaga den 9 september studieresor genom Tyskland, som avslutas i Berlin den 19.

<< prev. page << föreg. sida <<     >> nästa sida >> next page >>


Project Runeberg, Mon Jul 4 09:12:21 2016 (aronsson) (diff) (history) (download) << Previous Next >>
http://runeberg.org/tektid/1934a/0284.html

Valid HTML 4.0! All our files are DRM-free