- Project Runeberg -  Teknisk Tidskrift / 1934. Allmänna avdelningen /
381

(1871-1962)
Table of Contents / Innehåll | << Previous | Next >>
  Project Runeberg | Like | Catalog | Recent Changes | Donate | Comments? |   

Full resolution (TIFF) - On this page / på denna sida - Häft. 40. 6 okt. 1934 - Väg- och brosakkunnigas betänkande

scanned image

<< prev. page << föreg. sida <<     >> nästa sida >> next page >>


Below is the raw OCR text from the above scanned image. Do you see an error? Proofread the page now!
Här nedan syns maskintolkade texten från faksimilbilden ovan. Ser du något fel? Korrekturläs sidan nu!

This page has been proofread at least once. (diff) (history)
Denna sida har korrekturlästs minst en gång. (skillnad) (historik)

TEKNISK TIDSKRIFT

HAFT. 40 UTGIVEN AV SVENSKA TEKNOLOGFÖRENINGEN 6 OKT.
ÅRG. 64 HUVUDREDAKTÖR: CARL KLEMAN 1934

INNEHÅLL: Väg- och brosakkunnigas betänkande. - Ekonomisk översikt. - Notiser. - Litteratur. - Tekniska föreningar. - Sammanträden.

VÄG- OCH BROSAKKUNNIGAS BETÄNKANDE.

De år 1931 av kommunikationsministern tillkallade sakkunniga för utredning beträffande åtgärder till rationalisering i fråga om väg- och brobyggnader, de s. k. 1931 års väg- och brosakkunniga, avgåvo i juni detta år sitt slutbetänkande efter att tidigare hava överlämnat resultaten av vissa utredningar i speciella frågor. De sakkunniga hava varit generaldirektör Gösta Malm, ordförande, godsägaren friherre Arvid De Geer, major Ernst Nilsson, byråchefen Axel Valsinger och civilingenjören E. Paul Wretlind. Som sekreterare hos de sakkunniga har tjänstgjort kapten Nils von Matern. De för utredningsarbetet erforderliga teknisk-vetenskapliga undersökningarna ha väsentligen utförts av svenska väginstitutet. Vissa undersökningar ha dessutom verkställts av cementlaboratoriet vid ingenjörsvetenskapsakademien, och för speciella frågor har biträde anlitats av olika experter.

Direktiven för de sakkunnigas arbete inneburo främst att de tekniska grunder, som tillämpades vid planläggning och utförande av väg- och broföretag, borde så avvägas, att arbetena icke droge större kostnader än som i varje särskilt fall är erfoderligt med hänsyn till vägens uppgift, eller, med andra ord, att företagen bleve utförda på ett rationellt och ekonomiskt sätt.

Enär de sakkunnigas tillkallande torde haft sin grund bl. a. i den kritik som framförts mot vägbyggandet, sökte de sakkunniga genom anordnande av en enquête få ett konkret uttryck för kritiken. Några fasta hållpunkter kunde dock ej utvinnas av enquêtesvaren. De påtalade missförhållandena torde dock i vårt land som annorstädes ha varit svåra att undvika, enär det knappast varit möjligt att under en tid av snabb utveckling på vägväsendets område uppdraga några fasta riktlinjer. De sakkunniga vitsorda emellertid, att det saknats kunskap och erfarenhet om de lämpligaste åtgärderna för mötande av de ökade kraven på vägarna. Dessutom hade man hos oss underlåtit att i tid sörja för en organisation av vägväsendet, som var vuxen de nya uppgifterna. De sakkunniga anse, att en stabilitet i utvecklingen nu kan skönjas, i det att ökningen av motorfordonstrafiken sannolikt kommer att fortgå i ett lugnare tempo. Då härtill kommer, att de tekniska problemen numera äro jämförelsevis väl genomarbetade, är den nuvarande tidpunkten gynnsam för ett klarare bedömande av de med väghållningen sammanhängande spörsmålen.

De sakkunnigas program har varit mycket omfattande och inneburit en granskning av så gott som hela vägbyggnadstekniken. I det följande skall lämnas en kortfattad redogörelse för utredningsarbetets gång och för de resultat, vartill detta lett. Endast i ett par fall har resultatet framlagts i form av utarbetade förslag till bestämmelser; i övrigt äro de vid arbetet vunna resultaten avsedda som direktiv för vägväsendets olika instanser.

Utredningsarbetet började med en analys av motorfordonsbeståndet inom landet (i korthet återgiven i Teknisk tidskrift 1932, sid. 367). Denna utredning avsåg att på grundval av tillgängliga uppgifter giva en statistisk bild av hithörande förhållanden, varigenom kännedom kunde erhållas om de krav som med hänsyn till motorfordonen borde ställas på vägarna i olika delar av landet.

I fortsättningen av sitt arbete ha de sakkunniga uppställt spörsmålet om hur trafikens utveckling i framtiden skulle ledas. Därvid har det gällt att, å ena sidan, ej hindra en ekonomisk utveckling av motorfordonstrafiken men därjämte, å andra sidan, att uppdraga en gräns för vägarnas och broarnas bärförmåga, enär den hittills ständigt fortgående uppskruvningen av kraven, bl. a. i fråga om fordonens vikt, åstadkommit stora olägenheter. Det gällde då först att studera vägtrafikens beskaffenhet och kostnader. I förstnämnda avseende ha bl. a. de statliga trafikräkningarna lagts till grund. Av de resultat som framkommit vid det trafikstatistiska materialets bearbetning kan följande nämnas:

Trafikarbetet på landsbygdens allmänna vägar ökades mellan åren 1926 och 1931 från ca 1 500 mill. fordonkm till ca 2 800 mill. fordonkm, eller med närmare 100 %. Av sistnämnda trafikarbete har nära hälften, eller 48,4 %, beräknats komma på personbilar, 22,0 % på lastbilar, 13,6 % på hästfordon, 10,1 % på motorcyklar, 4,1 % på omnibussar och 1,8 % på specialfordon. Sammanlagt utgör biltrafiken ca 75 % av all fordonstrafik å landsbygden. Om man i stället räknar med trafikarbetet i bruttotonkm, skulle på hästtrafiken komma ca 12 % och på biltrafiken ca 88 %. Den sistnämnda har enbart för lastbilarna beräknats utgöra 460 mill. nettotonkm pr år. Siffrorna få dock betraktas som approximativa. En intressant iakttagelse har gjorts i fråga om cykeltrafiken. Denna har under nämnda femårsperiod icke minskats och är på många delar av vägnätet av sådan storlek, att åtgärder för underlättande av denna trafik rekommenderats av de sakkunniga. Den anmärkningsvärt ringa cykeltrafiken i Stockholmstrakten anses av de sakkunniga bero på att vägnätet här är föga anpassat för detta trafikslag.

<< prev. page << föreg. sida <<     >> nästa sida >> next page >>


Project Runeberg, Mon Jul 4 09:12:21 2016 (aronsson) (diff) (history) (download) << Previous Next >>
http://runeberg.org/tektid/1934a/0391.html

Valid HTML 4.0! All our files are DRM-free