- Project Runeberg -  Teknisk Tidskrift / 1934. Allmänna avdelningen /
421

(1871-1962)
Table of Contents / Innehåll | << Previous | Next >>
  Project Runeberg | Like | Catalog | Recent Changes | Donate | Comments? |   

Full resolution (TIFF) - On this page / på denna sida - Häft. 45. 10 nov. 1934 - Civilskydd vid luftanfall - Ludvig Block: Gatubelysning

scanned image

<< prev. page << föreg. sida <<     >> nästa sida >> next page >>


Below is the raw OCR text from the above scanned image. Do you see an error? Proofread the page now!
Här nedan syns maskintolkade texten från faksimilbilden ovan. Ser du något fel? Korrekturläs sidan nu!

This page has been proofread at least once. (diff) (history)
Denna sida har korrekturlästs minst en gång. (skillnad) (historik)

TEKNISK TIDSKRIFT
HAFT. 45 UTGIVEN AV SVENSKA TEKNOLOGFÖRENINGEN 10 NOV.
ÅRG. 64 HUVUDREDAKTÖR: CARL KLEMAN 1934

INNEHÅLL: Civilskydd vid luftanfall, av förste ingenjören Ludvig Block och överingenjör Ernst Håkansson. - Ekonomisk översikt. - Notiser. - Tekniska föreningar. - Insänt. - Sammanträden.

CIVILSKYDD VID LUFTANFALL.

I häfte 42 har refererats kapten E. Nordlunds allmänna redogörelse inför teknologföreningen i rubricerade aktuella spörsmål och i häfte 44 kapten Kjell Magnells anförande om bomb- och gasskydd i byggnader samt civilingenjör Harald Ekmans redogörelse för alarmeringsanordningar. I det följande återgives förste ingenjören Ludvig Blocks och överingenjören Ernst Håkanssons inlägg rörande gatubelysning resp. dimbildning.

GATUBELYSNING.

Av förste ingenjören LUDVIG BLOCK.

Det tillkommer i Stockholm elektricitetsverket att utföra de anordningar med avseende på den offentliga belysningen, som erfordras för civilbefolkningens skyddande i händelse av fientligt anfall från luften. Härför erfordras först och främst möjligheter till fjärrmanövrering. Till helt nyligen har den elektriska gatubelysningen i Stockholm uteslutande manövrerats genom kopplingsur, placerade i s. k. belysningscentraler, vilkas antal för närvarande är ca 200 st. I dessa centraler, som utom kopplingsur innehålla nödvändiga säkerhetsapparater, uttages den elektriska strömmen från det allmänna fördelningsnätet för 2 X 220 V likström respektive 3 X 220 V växelström, och från centralerna utgå gruppledningar, normalt minst två i varje gata, till vilka gatubelysningslamporna äro anslutna. Kopplingsuren äro till största delen helautomatiska och uppdragas och omställas sålunda för varje dag på elektrisk väg, varvid omställningen följer en på förhand uppgjord kurva. Då en sådan kurva icke kan taga hänsyn till olika väderleksförhållanden utan endast till tiden för solens upp- och nedgång, och då kopplingsuren aldrig kunna bringas att gå exakt rätt, har det ansetts lämpligt att övergå till fjärrmanövrering. Denna övergång kommer även till pass vid verkställandet av de ur försvarssynpunkt påfordrade belysningsbestämmelserna.

Då det skulle taga en avsevärd tid att utlägga manöverledningar till samtliga belysningscentraler, har framkommit ett förslag att för manövreringen använda vissa i likströmsfördelningsnätet redan befintliga kontrolltrådar, som icke behövas för annat ändamål. För att kunna manövrera så många belysningscentraler som möjligt med så få trådar som möjligt har inom elektricitetsverket utarbetats ett system för denna fjärrmanövrering, anordnat på följande sätt. Från en av verkets understationer utgår en manövertråd till en första central, därifrån vidare till nästa etc., till dess att från den sista centralen en manövertråd kommer tillbaka till utgångspunkten. Systemet är så inrättat, att en manöverström, som utsändes på en sådan slinga, igångsätter en liten tillslagningsmotor i den första centralen. I samma ögonblick, denna tillslagning fullbordas, utsändes från denna central en manöverström till nästa osv., till dess att från den sista centralen manöverströmmen går tillbaka till utsändningsstationen, där signal härigenom erhålles, att samtliga centraler äro tända. Skulle signalen inom beräknad tid icke återkomma, utsänder stationsvakten en manöverström "bakvägen" och samtidigt underrättas gatubelysningens vaktmontör, som omedelbart rycker ut och för hand slår till eventuellt icke tända centraler samt därefter verkställer felsökning. Om ett fel inträffar, sedan belysningen tänts, verkställer ett särskilt relä automatiskt en omkoppling, varigenom en manöverström utsändes "bakvägen" på slingan och genom särskilda reläer i de olika centralerna förhindrar, att någon central slår ifrån. Signal erhålles dock på stationen, att ett fel inträffat. Vid tändning sker tillslagningen av de olika centralerna successivt med cirka 7 sekunders mellanrum, men vid släckning igångsättas de små manövermotorerna i samtliga till en manöverslinga anslutna centraler på en gång. När systemet blir fullt färdigt, komma två till fyra manöverslingor att utgå från var och en av verkets understationer, och till varje manöverslinga anslutas 8 à 10 centraler.

Tidpunkten, när gatubelysningen skall tändas respektive släckas, bestämmes genom en fotoelektrisk cell, uppsatt vid Värtaelektricitetsverket och inställd så, att den ger signal för tändning, när dagsljuset nedgått till en belysningsstyrka, som vid öppna platser överstiger den maximala, som erhålles på de bäst belysta gatorna i Stockholm, när gatubelysningen är tänd, och i trånga gator åtminstone motsvarar medelbelysningen på de bäst belysta gatorna, när gatubelysningen är tänd. Släckning sker vid en något lägre styrka hos dagsljuset. För att vidarebefordra signalen från Värtaelektricitetsverket till de olika understationerna användes ett redan befintligt ordergivningssystem. När hela fjärrmanövreringen blivit genomförd, kan sålunda luftförsvaret genom en telefonpåringning till Värtaelektricitetsverket utfärda order för släckning respektive tändning av hela gatubelysningen, vilken order genom det nämnda ordergivningssystemet omedelbart vidarebefordras till samtliga understationer, vilkas

<< prev. page << föreg. sida <<     >> nästa sida >> next page >>


Project Runeberg, Mon Jul 4 09:12:21 2016 (aronsson) (diff) (history) (download) << Previous Next >>
http://runeberg.org/tektid/1934a/0431.html

Valid HTML 4.0! All our files are DRM-free