- Project Runeberg -  Zimmerwald. Socialistisk månadstidskrift
(1918-1921) [MARC]
Översikt | Next >>
  Project Runeberg | Like | Catalog | Recent Changes | Donate | Comments? |   

Zimmerwald. Socialistisk månadstidskrift


Förord till den elektroniska utgåvan

Denna tidskrift grundades av medlemmar i Sveriges Socialdemokratiska Vänsterparti, som sammanslutit sig i ett Zimmerwaldsällskap. Se vidare: Zimmerwaldkonferensen på Wikipedia. Zimmerwald kom att bli grunden till Tredje internationalen "Komintern".

Ur förordet till provnumret 1918:

Vår tidskrift, som här presenterar sig i ett första profnummer, utkommer från nyåret varje månad med 64 sidor. Samtidigt som ”Zimmerwald” vill sträva att ge sina läsare det gedignaste och mångsidigaste teoretiska material i en så populär form som möjligt, kommer den också att bjuda lättare lektyr, uppsatser i litterära och andra ämnen på områden som gränsar till de sociala och politiska, det hela illustrerat av ett omsorgsfullt valt bildmaterial. Tidskriften har tillförsäkrats stöd och bidrag från kända zimmerwaldare i olika länder. Och därmed överlämnas den i allmänhetens hand i förhoppning, att den må vinna det stöd utifrån läsekretsen som är nödvändigt för dess existens, och med löfte, att redaktionen för sin del kommer att efter måttet av sina krafter göra allt för att vår tidskrift må tjäna Zimmerwalds och den internationella sociala revolutionens stora sak!

Den kompletta tidskriften har scannats av Arbetarrörelsens arkiv. Verket anpassades och OCR-tolkades för Projekt Runeberg i augusti 2015 av Bert H.Innehåll / Table of Contents


Översikt
1918-1919
1920
1921

Korrstaplar / Proof bars for subvolumes

1918-1919
1920
1921


Project Runeberg, Sat Feb 11 10:23:58 2017 (www-data) (diff) (history) (download) Next >>
http://runeberg.org/zimm/

Valid HTML 4.0! All our files are DRM-free