- Project Runeberg -  Ingenjörshandboken
(1947-1948) [MARC]
Översikt | Next >>
  Project Runeberg | Catalog | Recent Changes | Donate | Comments? |   

INGENJÖRSHANDBOKEN

Redigerad av C. A. Strömberg 1. Allmänna delen 2. Maskintekik 3. Elektroteknik 4. Kemi och kemisk teknologi 5. Materiallära, värme och sanitet, husbyggnad Register Rättelser och tillägg NORDISK ROTOGRAVYR / STOCKHOLM 1947 Copyright by Nordisk Rotogravyr, Stockholm, Sweden 1947

Förord till den elektroniska utgåvan

Detta verk, organiserat, sammanställt och redigerat av Carl Axel Strömberg, har så många medverkande författare att Projekt Runeberg har valt att betrakta det som ett anonymt verk, liksom vi gör med uppslagsverk och tidskrifter, och digitaliserar det alltså när 70 år har gått efter utgivningsåret utan hänsyn till de enskilda medarbetarnas levnadsår.

Första delen och ett häfte med rättelser digitaliserades i november 2018, andra delen i januari 2019, femte delen i november 2019. Alla sidor har scannats i 400 dpi färg, vilket är lite större än vanligt (300 dpi) för att den finstilta texten i ekvationer och diagram ska framgå bättre.

Redaktören C. A. Strömberg riktar i förordet ett tack till förlagets ägare. Firman Nordisk Rotogravyr ägdes av den omnämnde Simon Söderstam och Strömberg var dess förlagsdirektör. I samma Svensk industrikalender för 1947 där vi hämtat dessa uppgifter, finns även en annons för Ingenjörshandboken, som dock bara utlovar fyra delar och i en lite annan ordning.


Innehåll / Table of Contents


Översikt
1. Allmänna delen
2. Maskinteknik
5. Material. Byggnad. Värme och sanitet
Rättelser och tillägg till första upplagan av del 1-5

Korrstaplar / Proof bars for subvolumes

1
2
5
ratt


Project Runeberg, Mon Feb 22 02:22:05 2021 (aronsson) (diff) (history) (download) Next >>
https://runeberg.org/inghb/

Valid HTML 4.0! All our files are DRM-free