- Project Runeberg -  Svenska Turistföreningens årsskrift / 1927. Södermanland /
328

(1886-1951)
Table of Contents / Innehåll | << Previous | Next >>
  Project Runeberg | Catalog | Recent Changes | Donate | Comments? |   

Full resolution (TIFF) - On this page / på denna sida - Svenska turistföreningens fältverksamhet år 1926 av N. F—g - Huvudlandskap i årsskriften 1928

scanned image

<< prev. page << föreg. sida <<     >> nästa sida >> next page >>


Below is the raw OCR text from the above scanned image. Do you see an error? Proofread the page now!
Här nedan syns maskintolkade texten från faksimilbilden ovan. Ser du något fel? Korrekturläs sidan nu!

This page has been proofread at least once. (diff) (history)
Denna sida har korrekturlästs minst en gång. (skillnad) (historik)

På nyssnämnda led har över den brusande Handölsån uppförts en enkel wirespång. Denna består av tvenne grova stållinor; man går på den ena och håller sig fast i den andra. Över Tvärbäcken på sträckan Stensdalsstugan-Vålådalen har en bred och stadig gångbro byggts. Här kan även nämnas, att kronan med bidrag från turistföreningen låtit uppföra en hängbro med 52 meters spännvidd över Vålan intill Vålådalens turiststation på stigen till Lunndörrsstugan.

Det är ej endast i dessa mer centrala delar av Jämtlands län, som arbeten varit i gång för att underlätta vandringar. Vid Flåsjön i norra delen av länet har på det s. k. Kalkberget uppförts en enkel hydda, vilken åtminstone bjuder skydd vid oväder. Stugan, som är belägen 2 km från Havsnäs, har tillkommit genom enskilt initiativ och med bidrag från turistföreningen. Den har nu överlämnats som gåva till föreningen. I Härjedalens fjälltrakter finnas numera ökade logimöjligheter för turister, i det att ett rum i vardera av tvenne jaktstugor vid Girtibauna och Hågnvallen av enskild person upplåtits till turistföreningen. Dessa stugor ha särskilt stor betydelse vid vandring från Bruksvallarna till Nedalen och Helagsfjällets turiststation. N F-g

HUVUDLANDSKAP I ÅRSSKRIFTEN 1928.

Nästa år kommer större delen av årsskriftens innehåll att ägnas ett landskap, som står svenskarnas hjärtan nära. Vår stora sagoberätterska har gjort Värmland känt och älskat ej blott inom vårt eget land, utan i hela den civiliserade världen.
Det blir ingen lätt sak att giva en fyllig bild av detta landskap, men det är att hoppas, att många goda krafter skola medverka till ett värdigt resultat.


<< prev. page << föreg. sida <<     >> nästa sida >> next page >>


Project Runeberg, Mon Dec 11 22:04:42 2023 (aronsson) (diff) (history) (download) << Previous Next >>
https://runeberg.org/stf/1927/0374.html

Valid HTML 4.0! All our files are DRM-free