- Project Runeberg -  Hvem er Hvem? / 1948 /
455

Author: Bjørn Steenstrup
Table of Contents / Innehåll | << Previous | Next >>
  Project Runeberg | Like | Catalog | Recent Changes | Donate | Comments? |   

Full resolution (TIFF) - On this page / på denna sida - R - Røstøen ...

scanned image

<< prev. page << föreg. sida <<     >> nästa sida >> next page >>


Below is the raw OCR text from the above scanned image. Do you see an error? Proofread the page now!
Här nedan syns maskintolkade texten från faksimilbilden ovan. Ser du något fel? Korrekturläs sidan nu!

This page has never been proofread. / Denna sida har aldrig korrekturlästs.

455

av ovenn. rådmann Anders A. R. Gift
1911 Astrid Maarud Moss, f. 18. okt.
1887 i Odal, dtr. av skogeier Oie M. (d.
1926) og Andrea Maarud (d. 1930).

St. 1900, cand. philos. 1901, off. 1904,
eks. Mil. høysk. 1907. Pr.løytn. 1904,
kaptein og avskj. som fastl. off. 1916.
Skogeier i Sør-Odal siden 1911. Detaljør
i Norges Geogr. Opmåling 1907—09.

Har vært medl. herredsst.,
formannskap, skolestyre og mange andre komm.
verv. Varam. til Stortinget 1925—30 og
1937—45 (B.). Medl. Norges Varemesses
styre, av dir. i A/S Glommendalens Bank,
av styret i Hedmark Skogselskap og av
repr.skapet og kontrollkom. i A/S
Borregaard. Ordf. i repr.sk. Skogbrand. Form. i
Vinger og Odal. Skogfor., ordf. repr.sk. i
Nationen og styremedl. A/S Østlendingen.

Delt.med.

RØSTØEN Jørgen Steen,
ekspedisjonssjef, Oslo, f. 9. des. 1888 på V. Toten,
sønn av gårdbr., stortingsmann Anton
R. (1839—1918) og Regine Holte (1854
—93). Gift 1916 Azora Bugge Jensen, f.
24. jan. 1890, dtr. av fullm. Jørgen J.
(1857—1944) og Azora Bugge (d. 1892).

St. 1906, cand. jur. 1910.
Sakfører-fullm. 1911, dommerfullm. 1913,
sekretær Landbruksdept. 1915,
Provianterings-dept. 1916, byråsjef 1917, byråsjef
Landbruksdept. 1922, ekspedisjonssjef siden
1945.

Sakkyndig rådgiver ved renbeiteforh.
med Finnland 1932—35, forhandler om
fisket i Tana og Pasvik 1937—38,
Idde-f jorden og Klara 1938—39,
renbeiteforh. med Finnland 1947. Form. i
jaktlov-kom. 1937—39.

K. Finnl. H. R. O.

RØWDE Peter Mathias Bretanus,
generalkonsul, grosserer, Oslo, f. 23. sept.
1876 i Rovde, Sunnmøre, sønn av gårdbr.
i Rovde Paul R. Gift 1902 Ragna Bingen,
f. 16. juli 1881.

Handelsutdannelse, etabl. firmaet
Røwde & Co. 1900, startet Viking
Gummivarefabrik 1906, A/S Askim
Gummivarefabrik 1919. Ungarsk konsul 1926,
generalkonsul 1928—47, form. direksjonen
A/S Askim Gummivarefabrik siden 1919,
form. dir. A/S Den norske Kalosje- og
Gummivarefabr. fra 1932, A/S
Vestlandske Gummivarefabr., Stavanger fra
1938, form. Manufakturgross.
Landsforening 1925—31, Manufakturgross.
Forening, Oslo 1925—31, viseform. Norges
Grossistforb. 1929, medl. Akers
herredsstyre 1929—31.

Utgitt: Kampen om Råstoffene —
Bomull, Kautsjuk og Olje 1936, De Nye
Råstoffer.

R.i St. O. O. (1932), K.^ U. Fortj. K-,
0. Æ. F. (i gull), U. r. K. med. 1. kl.,
0. r. K. hederstegn, 1. kl., U. Pro Uteris

et artibus, Off. F. Æ. L., R.^ S. V. O.,
U. K. E. med.

RAABE Anton Frantz Christian, lege,
Oslo, f. 11. nov. 1889 i Oslo, sønn av
lektor Jens Johan Peter Stibolt R. (1861—
1939) og Anna Louise von Hanno, f. 1865.
Gift 1) 1915 Signe Rustad (25. mai 1892—
19. juni 1933), dtr. av direktør Olaf
Fredrik R. (1857—1924) og Ingeborg Hansine
Sofie Tønnessen (1861—1907). 1945
nedenn. skuespillerinne Tore Segelcke.

St. 1908, cand. med. 1915. Reservelege
Diakonhj. kir. avd. 1917—25,
sykehuslege Lillestrøm komm. sykehus 1925—33,
sj efskirurg krigshosp. i Warsjava og
Krakow 1920—21 med majors grad.
Kirurg ved Vår Frue Hospital i Oslo
siden 1925.

En rekke med. art. samt Fuglehunden,
dressur og jakt (5 oppi.). Redaktør av
Norsk-engelsk Setterklubbs tidsskr. i 8 år.
Form. i klubben i 8 år og i V. Akers krets
av Norges Røde Kors.

Idr. M., Off. Pol. P. R. O., 0. R. K. O.

RAABE Gustav Elisar, forlegger og
bokhandler, Oslo, f. 31. juli 1892, sønn av
bokhandler Eistein R. (1858—1938) og
Agnes Elisabeth Roshauw, f. 1863. Gift
1) 1920 Aslaug Kjelland-Mørdre, søster
av ovenn. dr. med. Sverre K.-M. Ektesk,
oppløst. 2) 1930 Ruth Børsum, f. 20. juli
1898, dtr. av lege i Oslo Herman
Mar-tinius B. (1862—1923) og Johanne
Møy-stad, f. 1870.

Handels- og bokhandlerutd. i Engl.,
Tyskl. og Frankrike. I Cammermeyers
Boghandel siden 1917. Eneinneh. siden
1938.

Utgitt: Årskatalog over norsk litteratur
siden 1920, utgav 1930 bibliografien:
Snorre Sturlasson og 1932: Anonymer og
Pseudonymer, Norsk litteratur og bøker
om Norge, trykt i uti. 1926—30 (1931—35),
Norske Stamtavler 1940, Det første norske
Snorretrykk 1941 m. v.

Styremedl. i Norske Bokhandlerfor.
1923—27, form. 1927—34, i Oslo
Bokhandlerfor. 1923, Oslo Bymuseum 1944,
Nationalgalleriets venner 1945, Oslo
Sparebanks forst.skap 1945,
Kunstindustrimuseets venner, Geogr. Selsk.s råd, i
Bibliofilklubben 1931—36, form. 1935—
36, For. for Norsk Bokkunst siden 1931,
form. siden 1938.

RAADIM Ole Ludvig, sorenskriver,
Sarpsborg, f. 13. des. 1880 i Kråkstad,
sønn av gårdbr. Hans R. (1833—89) og
Jensine Bjerke (1845—1927). Gift 1914
Marie Greger Nielsen, f. 23. juli 1890,
dtr. av postfullm. Albert N. og Christine
Greger Hansen.

St. 1899, vpl. off. 1900, cand. jur. 1905.
Sakførerfullm. 1906, edsv. fullm. 1908,
dept.sekr. 1911, politifullm. i Oslo 1913,
politimester i Ålesund og Sunnmøre 1918,

<< prev. page << föreg. sida <<     >> nästa sida >> next page >>


Project Runeberg, Sun Jul 3 20:44:13 2016 (aronsson) (download) << Previous Next >>
http://runeberg.org/hvemerhvem/1948/0455.html

Valid HTML 4.0! All our files are DRM-free