- Project Runeberg - Nordic Authors /
Martinus

<< Previous | Search for Nordic Authors | Next >>
  Project Runeberg | Catalog | Recent Changes | Donate | Comments? |   

Martinus, (1890–1981), mystic, Denmark.

Martinus Thomsen (1890-1981) var en dansk mejeriarbetare som vid trettioett års ålder genomgick en stark mental ljusupplevelse, som hade formen av en uppenbarelse men som - enligt vad han själv har berättat - stod under hans vakna medvetande och intellektuella kontroll. Denna upplevelse medförde för Martinus en permanent förändring av hans medvetande, i form av en kraftigt ökad förmåga till kärlek, intelligens och intuition. Martinus upplevde att han fått tillgång till ett kunskapsmaterial som var kosmiskt, i betydelsen obegränsat.

Under återstoden av sitt liv verkade Martinus aktivt som författare, symboltecknare och föredragshållare. När han vid nittio års ålder avled lämnade han efter sig ett författarskap som mot slutet av hans liv fått namnet Tredje Testamentet. Detta består av ett fyrtiotal böcker, inklusive huvudverket Livets Bok i sju band och cirka tretusen sidor; det mesta finns översatt till svenska. Såsom Tredje Testamentet genom namnet antyder, så menar Martinus att hans böcker utgör en fortsättning på Bibeln, avsedd för humant och vetenskapligt inställda människor, som sympatiserar med Jesu kärleksbudskap men som inte kan inspireras av religion och dogmer.

Links


Find other Nordic Authors named Martinus, others born in 1890 or deceased in 1981.
Look for more information in Det Kgl. Bibliotek, Google (search, book search), Hathi Trust, Internet Archive, Kansalliskirjasto (catalog, digi, metadata), Kungl. biblioteket (Libris, tidningar), Nasjonalbiblioteket (aviser, bøker, Oria, tidsskrifter), Project Gutenberg, Yahoo.


Project Runeberg, 2024-04-25 17:09 (aronsson) << Previous Next >>
https://runeberg.org/authors/thomsmas.html

Valid HTML 4.0!