- Project Runeberg -  Sveriges runinskrifter
(1900) [MARC] - Tema: Runic inscriptions
Titel och innehåll | Next >>
  Project Runeberg | Catalog | Recent Changes | Donate | Comments? |   

SVERIGES RUNINSKRIFTER

UTGIFNA AF
KUNGL. VITTERHETS HISTORIE OCH ANTIKVITETS AKADEMIEN

————

STOCKHOLM
KUNGL. BOKTRYCKERIET. P. A. NORSTEDT & SÖNER


Förord till den elektroniska utgåvan

Första häftet av Sveriges runinskrifter utkom år 1900 och inledde första bandet, som handlar om Ölands runinskrifter. Under det dryga århundrade som passerat därefter har fjorton delar utkommit (1-9 och 11-15; del 10 saknas ännu).

Riksantikvarieämbetet har låtit Stockholms universitetsbibliotek digitalisera bokserien under 2011, med stöd från Riksbankens jubileumsfond (enligt ett blogginlägg, september 2011). I mars 2012 gjordes resultatet tillgängligt som digitala Sveriges runinskrifter. Alla hittills utkomna delar har scannats i 300 dpi gråskala och presenteras som stora PDF-filer tillsammans med sökbar OCR-text, som inte är korrekturläst. Därifrån har Projekt Runeberg i maj 2012 kopierat bilderna till första bandet och försett dem med egen OCR-text, för korrekturläsning.

Textsidor och planscher har scannats, men inte planschernas blanka baksidor. Det betyder att udda filnamn (som 0103.html) ibland svarar mot ett jämnt sidnummer (sidan 84, vänstersidan av ett uppslag). Varken PDF-filernas eller Projekt Runebergs egen OCR-tolkning har stöd för runor, men de kan återinsättas vid korrekturläsning.


Innehåll / Table of Contents


Titel och innehåll
Första bandet. Ölands runinskrifter
Andra bandet. Östergötlands runinskrifter

Korrstaplar / Proof bars for subvolumes

1
2


Project Runeberg, Wed Jun 29 17:49:49 2016 (aronsson) (diff) (history) (download) Next >>
https://runeberg.org/sri/

Valid HTML 4.0! All our files are DRM-free