- Project Runeberg -  About Project Runeberg /
Inför bokmässan 1995

Table of Contents / Innehåll | << Previous | Next >>
  Project Runeberg | Like | Catalog | Recent Changes | Donate | Comments? |   

@ Böcker är IT .

Allt som skrivs är information och böcker är en teknik för att sprida det skrivna ordet. Därför kan man säga att böcker är ett slags informationsteknik (IT). Stora delar av den teknik vi använder idag uppfanns på medeltiden, men det skrivna ordet är ju äldre än så, eller ska vi kanske säga det ristade ordet?

@ Internet är framtidens bibliotek .

Ett nyare sätt att sprida det skrivna ordet är att använda datorer och datornät. Världens största datornät heter Internet och når i dagsläget 40 miljoner människor runt hela världen. För den som redan har en dator kostar anslutningen till Internet lika lite som en dagstidning, och billigare blir det för varje år. Internet revolutionerar vårt sätt att se på information. När som helst och var som helst kan vem som helst nå information som tidigare varit undangömd och inlåst.

@ Projekt Runeberg fyller det .

Men vilken information finns på Internet? Bara reklam? Bara trista forskarrapporter? Bara utslätad popkultur? Bara snusk!? Vid Linköpings Universitet arbetar studenter ideellt inom datorföreningen Lysator, dels för att lära sig mer om Internet, dels för att du ska ha något vettigt att läsa på nätet.

@ Med nordiska klassiker .

Projekt Runeberg arbetar sedan 1992 med att publicera klassisk nordisk litteratur och konst på Internet. Hos oss hittar du Andersson, Bellman, Bergman, Bibeln, Boye, Eddan, Holberg, Ibsen, Karlfeldt, Kielland, Lagerlöf, Levertin, Runeberg, Rydberg, Strindberg, Södergran och mycket mer, allt är gratis, och vi har öppet 24 timmar om dygnet. Varför inte ta en titt själv:

http://www.lysator.liu.se/runeberg

Intresserad? Du är välkommen att kontakta oss, endera med vanlig post till Lysator, Linköpings Universitet, 581 83 Linköping, eller ännu hellre med elektronisk post till:

runeberg@lysator.liu.seProject Runeberg, Fri Jan 9 22:05:21 2015 (aronsson) (diff) (history) (download) << Previous Next >>
http://runeberg.org/admin/95bokmes.html

Valid HTML 4.0! All our files are DRM-free