- Project Runeberg -  Six Sonatas or Duets for two GERMAN FLUTES or VIOLINS
[MARC] Author: Johan Joachim Agrell - Tema: Frihetstiden (Sweden 1719-1772), Music
| << Previous | Next >>
  Project Runeberg | Catalog | Recent Changes | Donate | Comments? |   

This text also available in English.

I elektronisk utgåva av Johan Tufvesson. Framsida

Detta är ett verk med tre upphovsmän, i den ordning som angavs i originalet, Johan (Giovanni) Agrell, Frederico Aurelli och Leonardi Vinci. Det står inte angivet vem som skrivit vilken sonat. Om du har någon information om vilken sonat som skrivits av vilken kompositör, så hör av dig. Ungefär hur framsidan till originalet ser ut kan du se här bredvid, där framsidan till den av mig publicerade 1:a sonaten finns som en GIF-bild.

Alla noterna kan hämtas som 600 DPI postscript genom länken vid varje sonat. Dessa postscriptfiler är tänkta att skrivas ut dubbelsidigt på A4, och kommer då att producera framsida + 2 uppslag. Har ni inte tillgång till dubbelsidig skrivare kan den självklart även skrivas ut på 5 enkelsidor. För att få en snabb titt på hur sonaten ser ut kan man titta på den tillhörande GIF-bilden. Endast första notsidan finns här som GIF.

Nu kan man även ladda ner alla 6 sonaterna som en stor fil. När den skrivs ut producerar den ett 25-sidigt dokument till skillnad från separat dubbelsidig utskrift av alla sonaterna, som blir 36 sidor. Vid enkelsidig utskrift blir det ingen skillnad (förutom att det bara blir en enkel framsida).

Som förlaga för denna elektroniska edition har varit ett faksimil av ett 1700-talstryck från London, nu hos Statens musikbibliotek, Stockholm. Notbilden har återgivits så exakt som möjligt, och i de sällsynta fall då någonting har ändrats mot originalet har detta markerats genom parenteser eller att sätta t. ex. förtecken ovanför notbilden istället för i den.

Notera att detta är ett "levande" material i den mån att ändringar införs efterhand som fel upptäcks. Revisionsloggen under varje sonat uppdateras efterhand som ändringar görs. Revisionsnummret kan även återfinnas på varje sida i det utskrivna materialet för att minimera risken att noter av olika revisioner blandas.

1 + 4 sidor innebär 1 framsida och 4 sidor musik.

Källkod till all musik i denna utgåva kan fås som en ZIP-fil. Källformatet är PMX.


Project Runeberg, Sat Jul 7 14:58:37 2001 (aronsson) (download) << Previous Next >>
https://runeberg.org/as2flvln/

URN:NBN:se-d1998334
Valid HTML 4.0! All our files are DRM-free